Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 20, 2015

Houdt u zich aan uw principes?

FYRA

De Nederlandse burger haalde voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, die minstens 8000 burgers het leven kostte, ruim 20 miljoen euro op. Een mooi bedrag natuurlijk maar een schijntje vergeleken bij de kosten van het FYRA-project. Dit hogesnelheidstrein-debacle (ook wel 'De Aldi-trein') kostte ons zo'n 11 miljard euro. In ruil voor de 20 miljoen voor Nepal worden tienduizenden mensen geholpen. Van de 11 miljard euro genoten slecht een handjevol topmanagers bij NS, de overheid en de Italiaanse fabrikant van de treinen die niet bleken te kunnen rijden zonder uit elkaar te trillen.

Gaat de Nederlandse burger nu massaal en gewapend met toortsen en hooivorken naar het Binnenhof om genoegdoening te eisen? Natuurlijk niet want er is voetbal op tv.

VNL aanhangers dommer dan PVV stemmers?

'Waarom wilt u op de door voormalig advocaat Bram Moszkowicz voorgezeten nieuwe partij Voor Nederland (VNL) stemmen?' -'Nou, ik ben het op bijna alle punten met ze eens!' 'Noemt u eens één punt van deze nieuwe partij waar u het zo hartstochtelijk mee eens bent?' -'Nou, eh...eh...je weet wel...eh...ik vind ook dat eh...' Kortom: de zeer rechtse partij van 'Meester Bram' zegt vrijwel hetzelfde als Geert Wilders al jaren roept met als enig verschil dat de VNL nóg minder doet dan de PVV om die punten daadwerkelijk te verwezenlijken. Waaruit de conclusie getrokken mag worden dat mensen die VNL willen stemmen nog dommer zijn dan de aanhangers van de PVV.

Niet alle Hollanders zijn dronken cultuurbarbaren

De blanke jonge mannen die in Rome moedwillig eeuwenoude kunstobjecten vernietigden waren Nederlanders. Volgens veel buitenlanders zijn dus alle Nederlanders cultuurbarbaren. Zoals volgens veel Nederlanders alle miljoenen moslims agressieve idioten zijn omdat er duizenden zijn die zich hebben aangesloten bij IS.

Wie is schuldig aan kindermisbruik?

Is het de schuld van voetbalclub Feyenoord dat dronken fans zich misdragen? Natuurlijk niet want een voetbalclub is helemaal geen entiteit. Net zo min als een religie. Of is 'het christendom' schuldig aan kindermisbruik, uitgevoerd door katholieke priesters onder bescherming van het Bijbelse zinnetje: 'Laat de kinderen tot mij komen'?

Dieren doden is goed én slecht

Veel Nederlanders zijn tegenstander van onverdoofd ritueel slachten. Dat een koe machinaal een metalen pin in het hoofd krijgt gedreven, dat ééndags kuikentjes ('Mijn kat vindt ze héérlijk!') vooral door verstikking om het leven komen of anders wel sterven wanneer zij levend door de gehaktmolen worden gehaald en dat kippen met miljoenen per dag langzaam worden gewurgd is blijkbaar niet zo heel erg. Maar enkele tientallen dieren per dag die uitgebreid worden bedankt voor hun offer voordat hen de keel wordt doorgesneden is een regelrechte ramp. Behalve wanneer Joden dat ritueel uitvoeren want dan is het een onderdeel van een eeuwenoude cultuur. Ja, beste lezers: veel Nederlanders (u gelukkig niet) zijn ontzettend hypocriet.

Eén van mijn principes is proberen niet hypocriet te leven, ondanks dat ik weet dat dat voor anderen geen enkel probleem is.

Zonder principes vind ik het lastig leven en het leven lastig.

In de serie 'wat ik vreemd vindt' vandaag: Als er een vrachtwagen met biggetjes kantelt en een paar van de dieren gaan dood, roepen mensen 'Ach, gossie!' Als de vrachtwagen niet kantelt en de beestjes komen levend bij de slachterij aan, roepen diezelfde mensen 'Ha, lekker!'