Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 27, 2022

Politiek zou iedereen moeten interesseren

Wanneer ik een blanke man zie die loopt op dure tennisschoenen, met hagelwitte sokken met een blauwe bies, kaki shorts, een wit tennisshirt met een beige gekabelde trui die losjes over de schouders hangt en hij heeft blond haar met donkere accenten en een zogenaamd 'wilde' haarlok die door de kapper voor een paar tientjes extra als zodanig is gemodelleerd, dan denk ik: 'Gaat weer zo'n yup! 

Die - als hij niet te lui was om te stemmen onder het mom van 'ach, politiek interesseert mij niet zo'- VVD of FvD zou stemmen 'want alle asielzoekers en werklozen zijn lui' maar niet PVV 'want die partij is voor racisten die niet kunnen spellen en ik ben geen racist maar vind gewoon dat blanke mannen superieur zijn aan minderwaardige volken zoals donkere vrouwen en andere allochtonen' en werkt als 'Content Creator met verstand van SEO' om daarmee €4000 netto per maand binnen te halen door met psychologische rotstreken goedgelovige consumenten geld uit de zak te kloppen.

===============
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels
==============
Dus, heb ik vooroordelen? Jazeker! Want wellicht runt hij wel een weeshuis waarmee hij in zijn eentje tientallen kinderen uit Jemen heeft geplaatst die hij persoonlijk uit levensbedreigende situaties heeft gered en een kans wil geven op een mooi leven zonder oorlog in Nederland. Of is hij onderweg naar een feestje met als thema 'Kom verkleed als het prototype persoon uit een bevolkingsgroep' of 'Kleed je zo yupperig mogelijk. Lachen, joh!' Het kan allemaal.

Maar wat ik niet vind kunnen is mensen die politiek niets kan schelen. 
Door mensen die politiek niets kan schelen tot het henzelf betreft, kunnen dictators aan de macht komen. 

Waarom pas politiek bewust worden wanneer de groep waartoe u zelf behoort wordt benadeeld, gediscrimineerd, onderdrukt? U vindt het niet prettig om de schuld te krijgen van alles wat mis gaat in een land? Welnu, heksen, communisten, joden, zigeuners, mensen met een donkere huidskleur, homoseksuelen, moslims en asielzoekers ook niet. 

Als u zich weer eens afvraagt: 'Waarom zou politiek mij moeten interesseren?', beeldt u even in dat u zelf tot een groep behoort die wordt onderdrukt.