Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 29, 2017

De week voorbij

Stelt u zich eens voor dat elk land uitsluitend goederen verkoopt die in het eigen land zijn geproduceerd en geen buitenlanders meer in het land laat werken. In de praktijk houdt dat in dat veel goederen en diensten veel duurder gaan worden en in tweede instantie betekent dat dat keurige blanke mensen voortaan moeten gaan schoonmaken voor €7 per uur. Bruto. Maar toch is dat wat president Trump wil. En hij is niet de enige.

Onze eigen minister president Mark Rutte wil dat iedereen die zich niet houdt aan de regels van normen en fatsoen die in Nederland gelden het land verlaat. Daarmee hoopt hij wellicht het file-probleem op te lossen want alle asociale autorijders zijn dan weg. Ook moeten voetbalclubs op zoek naar andere bronnen van inkomsten wanneer hooligans seizoenskaarthouders niet meer kunnen komen. En als alle drugsgebruikers gemeentes als Urk en Volendam verlaten dan blijven er niet voldoende mensen over om te werken op de visafslag. Ook mensen die vinden dat vrouwen geen stemrecht mogen hebben en meisjes geen broek mogen dragen moeten weg. Maar wie moet er dan de noodklok luiden in gemeenten als Spakenburg?

Volgens Geert Wilders zegt Rutte het alleen maar omdat hij stemmen wil weghalen bij de PVV. Diezelfde PVV die Rutte wil uitsluiten van gesprekken over een nieuwe kabinetsformatie. Raar is dat Rutte óók gezegd heeft geen enkele partij uit te sluiten bij die besprekingen. Er zijn precies twee conclusies mogelijk: ófwel ziet de voorman van regeringspartij VVD de PVV niet als politieke partij óf hij bracht 'een alternatief feit' zoals een leugen heet sinds het aantreden van president Donald Trump in Amerika.

Ard van der Steur (klik), Minister van Justitie, blijkt wéér te hebben gelogen. Nadat hij al minstens twee keer eerder beloofde dat nooit meer te doen. Tja, hoe betrouwbaar is deze VVD-minister dan nog? Hij heeft doelbewust een collega geholpen met liegen over een deal met een crimineel. Daarna loog hij daar weer over. En sinds kort blijkt dat hij ook daarvóór al langere tijd de Tweede Kamer (en dus u en mij, de burger) herhaaldelijk en puur met voorbedachte rade voorgelogen heeft. Da's niet oké. Deze meneer is niet de enige hooggeplaatste VVD'er die vindt dat alleen andere mensen zich aan de wet moeten houden. Hier een verhaal (klik) over een loco-burgemeester die 'in mijn vrije tijd, hoor!' een wietplantage runt.

Maandag heel hard gewerkt. Echt waar. Tijdelijk zelfs met twee verschillende boekhoudsystemen. Met het systeem dat ik thuis voor mijzelf gebruik (Afas Personal (klik). Gratis, online en best handig voor eenvoudig thuisgebruik) en het systeem dat ik gebruik in een bijbaantje zit het totaal op vier verschillende boekhoudsystemen. Soms best verwarrend. Was 's avonds pas zeven uur thuis dus behalve strijken en de keukenvloer zwabberen weinig aan het huishouden gedaan.

Dinsdag eindelijk een beetje kunnen uitslapen. Vol goede moed wilde ik aan de slag voor mijn nieuwe bijbaan. Nu ja, even een beetje rondkijken in het systeem dan. Daar had ik - uiteraard - een wachtwoord voor nodig. Dat ik niet had. 's Avonds had ik dat wel gelukkig en zo kon ik toch even rondneuzen. 's Middags was ik op visite bij mijn moeder, maakte onderweg naar haar deze foto

en at er dit heerlijke broodje

In het journaal was er een stukje ('item' in modern Nederlands) over inburgeren. U weet wel: dat is wanneer buitenlanders zich volledig moeten aanpassen aan de zeden en gebruiken in Nederland. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat onze prachtige taal vervuild raakt met buitenlandse woorden. (Ja, u mag lachen. Net als om de neo-nazi's van The Dutch Defense League die 'weg met buitenlandse invloeden!' als speerpunt van hun groepje hebben.).

Was het eerst nog zo dat de overheid cursussen aanbod, nu moeten 'nieuwe Nederlanders' zelf een inburgeringscursus vinden en zich inschrijven en zo. Op Nederlandstalige websites. Wat dus best lastig is als je de taal nog niet beheerst. Dus. Helemaal extra lastig wanneer je uit een land komt dat zelfs een ander schrift hanteert. Als u denkt 'Nou, dan moet je maar beter je best doen, hoor!' wil ik u meegeven: leert u dit (klik) maar eventjes.

U en ik betalen per inburgeraar €10.000 die hij of zij dient te besteden aan inburgeringscursussen. Zomaar opeens en hééél toevallig zijn er spontaan tientallen bedrijven ontstaan die echt stomtoevallig voor bijna precies €10.000 exact de (verplichte!) cursus aanbieden. Buurthuizen die de cursussen voor vrijwel niets aanboden mogen dat niet meer 'want zij zijn niet gediplomeerd.'

Ik kende een buurthuis waar mensen uit diverse landen samen boodschappen deden, samen kookten en samen televisie keken. Nederlandse televisie. Om de taal te leren. Het journaal en soaps dus vooral: 'Ik zet de TV even op pauze, jongens. Vertel maar: waarom is Guido nu boos op Sara?' Elkaar voorlezen uit kinderboeken werkt ook goed en is een verhelderende manier om een cultuur te kennen. Het favoriete kinderboek van de voormalige President van Amerika George W. Bush was bijvoorbeeld 'Rupsje Nooitgenoeg', een boek dat voor het eerst werd uitgegeven in het jaar dat de heer Bush 44 werd.

Ook tijdens het boodschappen doen (onder begeleiding van onbetaalde buurthuisvrijwilligers) steek je aardig wat op van de lokale taal, zeden en gebruiken. Op de markt bijvoorbeeld: 'Hé, lekkah ding! So, dus jij wel un komkommerrrr!? Wiljenem heel of in schijfies? Hahaha!' -'Ik wil graag de komkommer heel houden mijnheer want mijn vagina is toch zeker geen sjoelbak?'

Tijdens het samen koken leren al die mensen met hun verschillende achtergronden, huidskleuren, religies en gebruiken om samen te werken en niet (meer) bang te zijn voor elkaar. Maar ja, dat mag dus niet. Letterlijk in hokjes worden gestopt en tienduizend euro betalen mag wél.
(Let op: geen feitelijk plaatje van een inburgeringscursus!)
(Dit wel. Leuk niet, diversiteit?)

Het buurthuis is inmiddels failliet 'want voor een goede bedrijfsvoering is een boekhoudpakket van €10.000 noodzakelijk. Een vrijwilligster die met een schriftje waar zij zelf kolommen in gemaakt heeft kan de in- en uitgaven natuurlijk niet bijhouden!' Kortom: het buurthuis kon dat geld niet ophoesten, leed dat jaar verlies en werd gesloten door de wethouder 'want alles wat meer kost dan oplevert heeft geen bestaansrecht!' -'Eh....meneer de wethouder: het afgelopen jaar kostte u de gemeente ruim €50.000 aan salaris en overige vergoedingen. Hoeveel heeft u precies opgeleverd?' 'Nou...eh...dat is héél wat anders!' Jammer.

Nederlandse normen en waarden worden geëxpliceerd

De natte droom van iedereen die inburgering eist

Hier een vraag uit de officiële inburgereringstest als voorbeeld:
(klikken=vergroten)

En? Had u de vraag goed beantwoord?
Slechts één antwoord mogelijk, anders slaagt u niet
en moet u terug naar Aleppo. En dat zou jammer zijn want
dan moet u eerst uw oude huis weer zien te vinden:
(Best lastig om hier te wonen, denkt u niet?)

De huidige inburgeringswet werkt niet. Momenteel (klik) slaagt minder dan de helft van het aantal mensen dan voorheen. Dat is niet goed. Hier een artikel (klik) over de regels voor inburgering in enkele andere landen.

Woensdag erg moe op het werk want de nacht ervoor slecht geslapen: midden in de nacht (uurtje of half vier) had mijn kat last van een haarbal. Die zijn lichaam verliet. In mijn bed. Da's minder. Hard gewerkt maar helaas niet zo ver gekomen als ik had willen komen. Maar gelukkig werk ik binnenkort geen twee maar drie dagen per week. Een grote stap dichter bij mijn droom om 'hybride zzp'er' te worden.

Een wat!? Een hybride ZZP'er. Ofwel: een aantal dagen per week in loondienst waarmee de vaste lasten betaald kunnen worden en daarnaast werken als zelfstandige (zonder personeel, vandaar dat 'ZZP'). Bovendien mag ik dan weer geld verdienen met het verkopen van eigen verhalenbundels, mag ik het geld houden dat ik binnenhaal met oude spullen via Marktplaats verkopen en hoef ik ook giften van vrienden en familie niet meer op te geven als inkomen. Dat vervolgens wordt ingehouden van mijn uitkering. Bijverdienen vanuit de Bijstand is dus alleen maar positief voor de werkgelegenheid van ambtenaren: het kost twee ambtenaren een paar uren werk (a €30/uur voor de gemeenschap) om de administratie rond het inhouden van de paar tientjes op de uitkering in orde te maken. De 'uitkeringstrekker' schiet er helemaal niets mee op.

Thuis lakens gewisseld, het laatste nieuws vernomen rond President Trump ('Als het klimaatbureau feiten blijft uiten betreffende de opwarming van de Aarde zal ik de subsidie intrekken!') , met de kat gespeeld (hij vindt het heerlijk om op zwaaiende veters te jagen!) en een uurtje gewerkt in het kader van mijn aankomende kleine bijbaan.

Donderdag redelijk uitgerust (zeven uren geslapen! Het dubbele van de nacht ervoor!) begonnen aan een tijdrovende en best saaie klus op het werk: het invoeren van de diverse prijslijsten voor de diverse bieren in het nieuwe boekhoudsysteem. Een half uur voor het einde van de werkdag zei de baas tegen mij: 'Ga jij maar even een biertje drinken en haal er ook eentje voor mij: ik maak de klus wel even af zodat jij je ogen wat rust kan gunnen.' Wat een tópbaas, niet!? Voor wie nieuwsgierig is naar welk fantastisch bedrijf dat dan wel niet is: http://www.de7deugden.nl/
Een zeer gewaardeerd collega, biertjes, een visitekaartje/bierviltje en hieronder
een zonsopkomst bij de brouwerij

Terwijl men in Amerika een president heeft die graag 'Alternatieve feiten' presenteert kenden wij in Nederland een Minister van Veiligheid en Justitie (Ard van der Steur (klik)) die weliswaar niet gelogen heeft maar 'het vervelend vindt te zijn betrapt op het doelbewust maar met de beste intenties de Tweede Kamer meerdere malen opzettelijk onjuist te hebben voorgelicht.' Omdat hij al een paar jaar aan het liegen is en zelfs de meeste van zijn collega's (behalve zijn vrienden bij de VVD) het niet langer accepteren is hij opgestapt 'omdat hij niet langer kan omgaan met deze ongefundeerde beschuldigingen'. Wat op zich ook weer een leugen is want er zijn diverse bewijzen voor zijn gelieg en gedraai.

Zijn directe baas (en onze minister president), Mark Rutte, heeft tijdens de hele affaire (die nu al enkele jaren loopt) meerdere malen ontkent dat er een gespreksverslag bestaat dat bewijst dat zijn minister gelogen heeft. Maar nu de minister 'vrijwillig' is opgestapt is de zaak afgedaan en hoeft de voorman van de VVD geen verantwoording meer af te liegen leggen over zijn aandeel in de fraude. Handig, zo vlak voor de nieuwe verkiezingen.

Blij dat ik geen afspraak had die avond. Zo kon ik lekker op tijd mijn bed in.

Vrijdag heerlijk wakker geworden na ruim acht uren slapen! De kat was wat lusteloos maar dat zal vooral aan het weer liggen: zelfs voor een voormalig wilde boerderijkat is het toch vrij frisjes buiten in de winter. Oven schoongemaakt, oefeningen gedaan en naar de psycholoog.
 In de buurt en hieronder in de lift

Jan Roos, de populist die onder meer verantwoordelijk is voor het debacle rond het Oekraïne-referendum waarbij burgers een paar dagen tijd hadden om te beslissen over een zeer uitgebreid verdrag waar zelfs de meeste economen en politici zeer veel moeite mee hebben om het volledig te doorgronden, vindt dat er in Nederland geen ruimte is voor criminelen. Leuk gevonden hoor, en nog nooooit eerder in de geschiedenis werd de schuld bij buitenlanders gelegd dus dit standpunt van meneer Roos is bijzonder origineel. Maar welk land wil criminelen als woningcorporatie Rochdale- baas Möllenkamp (klik) van ons overnemen?

Intussen werd in Rusland Sergej Michaillov opgepakt, een man die werkte voor het Amerikaanse anti-virus bedrijf Kaspersky Lab én voor het Russische servers verhuurbedrijf Kings Servers en één van de hackers is van Russische servers en waarschijnlijk informatie tussen en Amerika en Rusland heeft verhandeld. In Amerika is dit nieuws (klik) - heel vreemd! - niet ontvangen. Je zou toch denken dat de nieuwe president fel gekant is tegen buitenlandse hackers die proberen het Amerikaanse verkiezingssysteem te ondermijnen. Of zou de heer Trump daar 'geen tijd' voor hebben omdat vooral systemen van de Democraten waren gehackt?

Deze dag kreeg ik mijn eerste huiswerk mee van mijn psycholoog die woorden gebruikte in de strekking van 'Aan het verleden valt niets te veranderen, wél kunnen wij leren omgaan met het nu en controle uitoefenen op de toekomst.' Nuttig!

Net als eten en praten met een vriend die avond in het mooie Sloten: 'Ja maar als de psycholoog die woordenwaterval van jou indamt, ben jij jij dan nog wel?' Goeie vraag!Waar ik naar toe wil werken is dat ik er uiteindelijk voor kan kiezen of ik mijn gedachten al dan niet de vrije loop laat. Een waarschijnlijke reden voor mijn constante vermoeidheid is dat ik slechts met zeer veel moeite kan stoppen met denken, redeneren en associëren.

Zaterdag voelde ik mij bij het wakker worden niet zo heel erg geweldig. Zo'n bezoekje aan een psycholoog doet wat met een mens. Ik was ontroerd toen die ochtend de kat niet begon te klagen dat zijn eetbakje leeg was maar bij mij in bed kwam liggen en een pootje op mijn schouder legde. Na een half uurtje zo van elkaar genoten te hebben besloot ik mijzelf weer op te pakken en mijzelf op te peppen met leuk nieuws. Nog een keertje het filmpje van Arjen Lubach over 'The Netherlands Second' kijken bijvoorbeeld:


(Gratis tip: lees vooral ook de reacties onder het filmpje op YouTube)

Mijn vriendin stuurde een link naar een artikel (klik) als antwoord op het filmpje. Hilarisch!

Ook grappig: President Trump wil vluchtelingen uit 'van die landen waar moslim terroristen zoals die van San Bernardino en '9/11' vandaan komen weren uit Amerika. Daarom sluit hij de grenzen voor moslims uit andere landen dan waar de bedoelde terroristen vandaan komen. Trump wil 'niets meer te maken hebben!' met die landen. Maar er nog wel graag wapens aan verkopen. Da's geen punt.

Ik vind dat toevallig wél een punt. Waarom gaan al die bombardementen maar door? Wat valt daar voor eer aan te behalen? Wat heeft bombarderen ooit écht opgeleverd? Behalve een heleboel dode burgers en iets minder dode soldaten? O, en werkgelegenheid voor bommenmakers en mensen die werken in de bouw of als grafdelver....Zo wilde de regering van Nigeria (klik) onlangs een kamp van terreurgroep Boko Haram bombarderen. Helaas bleek het doel een vluchtelingenkamp, vol met burgers die net gevlucht waren voor de verschrikkingen van Boko Haram. 'Foutje, bedankt. Sorry, hoor!' Op de CV van het leger staat nu: 'Voorkomen dat tientallen burgers werden gedood door Boko Haram!' O ja, de Verenigde Naties doen welgeteld niets om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt. Een mens zou kunnen begrijpen dat President Trump bezig is met het aanpassen van wetgeving zodat Amerika binnenkort uit de VN kan stappen.

Maar goed, ik ging dus positieve dingen doen...

Zeer positief nieuws gevonden, beste lezers! De 'economische crisis' is voorbij! Afgelopen kwartaal is de omzet in de schoenen- en modebranche (klik) met ruim 7 procent gestegen en ook het aantal geboekte vakanties (klik) zit flink in de lift! Mooi, niet?

Ook heel positief: 's avonds waren wij bij de try-out voorstelling 'Ga bie jer' van cabaretier Javier Gúzman. Een leuke avond met mijn vriendin en vrienden. Behalve dan even het moment dat de beroepsgrappenmaker vertelde dat hij al erg lang zijn dochter niet gezien heeft...:-(
 Mooi en gezellig theater, het Betty Asfalt Complex!
 Hieronder het plafond van de uitgaansgelegenheid
die wij na afloop bezochten.

Na de voorstelling deden wij nog even een biertje. Teveel.

Zondag kwam ik dit plaatje tegen dat fraai de huidige Nederlandse waarden en normen vertegenwoordigd: onze premier spreekt het volk toe:
(klikken=vergroten)
Voor wie onbekend is met het gedrag van vooraanstaande VVD'ers: http://www.nu.nl/politiek/4203664/vvd-partij-met-meeste-integriteitsschandalen.html

Ik werd wakker met een houten hoofd en een slapende kat op mijn voeten. En het nieuws dat de wereldpers haalde: dat President Trump met onmiddellijke ingang mensen uit 7 verschillende landen de toegang tot de VS heeft verboden. Christenen uit die landen zijn overigens wél maar moslims níet welkom. Maar het is geen anti-moslim maatregel hoor! Vandaar dit idee:
'Als moslims worden geweerd kunnen vluchtelingen doen alsof zij christenen zijn. Weet je wel, net als Republikeinen.'

Daar hou ik van: haat met humor bestrijden.

In het kader daarvan deed ik mee aan de meme die Trump's woordvoerder Sean Spicer een beetje voor gek zet met alternatieve filmtitels:
De filmposter van Gone With the Wind een beetje aangepast zodat die meer op de regering-Trump van toepassing is. 'Gone with the Trump. Making America burn again'. Leuk om te doen!
Dus ik deed er nog eentje:
'The Y-Files: the Trump is out there.'
'I want to believe!'
'Now in a White House near you.'

Wel gek eigenlijk dat de '9/11' kapers allemaal uit Saoedi-Arabië kwamen maar Trump dat land niet op de lijst heeft gezet. Dat zijn regering elk jaar ruim $400 miljoen verdient met wapenverkoop aan dat land en dat één van de beste vrienden van de nieuwe president een walgelijk rijke Saoedische prins is is vast toeval, denkt u niet? En burgers toelaten uit Jemen gebeurt niet meer: burgers in Jemen vermoorden (klik) is echter geen enkel probleem voor het Trump-regime.

Zelfs onze eigen Mark Rutte heeft deze actie van de heer Trump veroordeeld. Zo'n beetje. Ongeveer. Min of meer. Van alle partijleider (nu, ja, splintergroeperinkjes niet meegeteld) is alleen Geert Wilders op de hand van de Amerikaanse Führer. Onze premier weigert zijn mogelijke coalitiepartner hierop aan te spreken. Zo niet onze nationale brombeer Maarten van Rossem:

Lekker weinig gedaan in huis (wel mailtjes verstuurd en gestofzuigd en een handwas gedaan en zo natuurlijk) en omdat ik de meeste benodigde bestanden nog niet ontvangen had ook niets kunnen doen in mijn nieuwe bijbaan. Dat overleef ik wel...;-)

's Avonds lekker gegeten bij mijn vriendin.

O, en ik voegde mijn naam toe aan de lijst van mensen die Dictator Donald Trump zal laten oppakken wanneer hij de Staat van Beleg afkondigt na een zogenaamde 'terroristische' aanval: https://secure.avaaz.org/campaign/en/deartrump/?cZGrkib

Tekent u ook en deelt u gezellig een cel met mij?

De Engelstalige stukjes van deze week:

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/01/what-i-do-personal-blog-piece.html
(Een stukje over wie ik ben en wat ik doe)

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/01/the-founding-fathers-were-immigrants-or.html (De oprichters van de Verenigde Staten van Amerika waren immigranten. En volgens de toenmalige wetten feitelijk verraders.)

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/01/food-for-thought-shortstory.html
(Een verhaaltje)

Deze week heb ik weer een pleonasme voor u: 'meerdere malen herhalen'.

Het liedje van deze week is Mysterons van Portishead:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Gorden Kaye, Mary Tyler Moore en John Hurt

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/