Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 17, 2021

Bent u vrij gezellig?

Het lijkt er op dat 'het was gewoon niet leuk meer' heden ten dage de nummer een reden is waarom liefdesrelaties worden verbroken. Alsof een relatie voortdurend 'leuk' moet zijn. Natuurlijk is een relatie niet altijd 'leuk'. Het hele leven is niet voortdurend 'leuk'. Van een liefdesrelatie verwachten dat die altijd leuk is, is niet 'leuk' maar 'dom'. Waardoor het komt dat mensen denken dat een relatie altijd 'leuk' moet zijn is speculeren. Komt het door de geweldige verhalen over de mooiste liefdesrelaties op sociale media? Het is sowieso een feit dat wij ons makkelijk laten beïnvloeden. 

Het is ook een feit dat mensen met een relatie langer leven dan vrijgezellen. 


Zijn mensen in een relatie dan gelukkiger dan 'singles'? Niet per sé. Mijn theorie? Mensen in een liefdesrelatie knuffelen vaker en oxytocine ('het knuffelhormoon') is goed voor je weerstand. Stellen koken doorgaans ook vaker dan vrijgezellen waardoor er eerder een andijviestamppot op tafel staat dan een bakje friet. Groente is beter voor je weerstand dan vet. 

'Dat is je derde biertje al vanavond, Henk!' kan Henk ervan weerhouden een half kratje leeg te zuipen die avond. Hoewel weinigen hem dat - met zo'n vrouw - zouden kwalijk nemen. Mensen die veel alcohol drinken gaan eerder dood maar bij vrijgezellen is er niemand die hen zegt: 'Zou je dat nu wel doen? Je hebt er een paar op en je moet nog rijden.'

Vrijgezellen roken ook meer dan mensen die de helft zijn van een stelletje en langzamerhand weten wij wat roken doet met onze levensverwachting. 

Binnenkort is een op de vier volwassenen in Nederland vrijgezel. Welke conclusie trekt u uit dat gegeven?

==========================================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels