Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 10, 2014

Slecht zijn is moeilijk toe te geven

De opening van de Paralympische Winterspelen in Sotsji, Rusland, was voor de delegatie van de Oekraïne een uitgelezen kans om te protesteren tegen de bezetting van de Krim door het Rusland van Poetin. In plaats van alle sporters laten opdraven kwam één enkele rolstoeler als vlaggedrager en bijzonder trots vertegenwoordiger van een natie onder bijzonder luid gejuich van vrijwel alle aanwezigen het stadion binnen rollen. Een mooi moment in de geschiedenis van een land dat nog maar een generatie geleden een provincie was van datzelfde Rusland waar het nu tegen ageert. Zo snel kan het gaan...

Stelt u zich eens voor dat - bijvoorbeeld onder leiding van een bekende geblondeerde politicus - de provincie Limburg zich afscheid van Nederland. Om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te zijn besluit de nieuw ontstane regering de mijnen te heropenen. Daarop eist de regering van ex-moederland Nederland de gehele opbrengst van die mijnen 'want wij hebben ze ooit aangelegd'. Als gevolg van deze actie ontstaat een tweedeling in Limburg: de minderheid van 'Hollanders' die er nog woont wordt zwaar gediscrimineerd en eist dat Limburg weer deel wordt van Nederland terwijl de 'echte Limburgers' (even daarvoor nog buren, geliefden, vrienden) eisen dat Limburg soeverein blijft. Duitsland en Frankrijk krijgen inmiddels goedkoop kolen van de Limburgse regering en dreigen met sancties tegen Nederland als dat Limburg niet met rust laat. Zo stel ik mij nu ongeveer de situatie voor in de Krim, Oekraïne/Rusland. Wist u trouwens dat Florence Nightingale verpleegster was ten tijde van de Krimoorlog van 1853?

Maar goed: het was weer een leuk weekend: nieuwe (tweedehands) TV opgehaald, bezoekje aan oma met de kinderen, even langs bij een Zweeds woonwarenhuis en daarna naar het winkeltje van een vriend in Haarlem. Zondag naar de kermis, een oud bankstel verkocht om plaats te maken voor een nieuw tweedehands en dochterlief helpen voorbereiden op de proefwerkweek. Intussen natuurlijk genoten van de lente. Hier een fotoserie. En hier nog eentje. Lekker rustig, dus! En na mijn kaakoperatie van vorige week dinsdag kan ik weer aardig eten. En ook niezen, hoesten en lachen doet niet meer pijn! Over eten gesproken:

Die slappe frietjes en die stukjes kip waar niet heel veel kip in zit van de McDonalds? Ik vind ze lekker! Zo, dat is er uit. Inderdaad: patat gemaakt van echte aardappelen (Update: blogvriend Redstar wees mij er terecht op dat ook de frietjes van de Mc van echte aardappelen zijn gemaakt) en kipstukjes gemaakt van echte stukjes kip is vast gezonder en lekkerder (dat klopt ook gewoon) maar het is zo lekker en zo makkelijk! Maar als je het op de man af vraag is er echt niemand die bij McDonalds eet 'want het is helemaal niet zo gezond en patat gemaakt van echte aardappelen en kipstukjes gemaakt van echte stukjes kip is veel lekkerder!' Dan heb ik een vraag voor u: als inderdaad niemand bij McDonalds eet (wat de meeste mensen desgevraagd zullen beweren), hoe komt het dan dat elk jaar weer nieuwe filialen worden geopend om aan de vraag te kunnen voldoen? En waarom uiten wij zo graag kritiek op mensen die toegeven ongezond te eten terwijl wij dat stiekem zelf ook doen?
En natuurlijk interesseert het niemand waar Angelina Jolie haar lippen heeft laten vol spuiten en of Justin Bieber misschien wel homo is 'want in een liedje dat hij live op het podium zong keek hij mogelijk een jongen in het publiek aan terwijl hij waarschijnlijk zong 'I love you'. Het 'feit' wordt versterkt door het feit dat hij nu meerdere malen per week samen doucht met meerdere mannen. In de gevangenis. Dus is Justin Bieber homo? Mij interesseert het niet.

Maar toch zijn de bladen waar dit soort 'informatie' in staat de best verkopende tijdschriften van Nederland. Maar desgevraagd wenst iedereen verdieping in zijn of haar leven. Is het dan niet raar dat bladen over wetenschappelijke onderwerpen failliet dreigen te gaan omdat bijna niemand die koopt? En waarom geven wij - in het openbaar althans - zo graag af op mensen die toegeven een abonnement te hebben op de Privé en/of de Story en die niet eens bij de tandarts te lezen? Gaan er misschien echt zoveel mensen elke week naar de tandarts?
Uiteindelijk is de vraag: wat hopen wij te bereiken door ons massaal als een stel hypocrieten te gedragen?

De onjuiste aanname van de dag is: lieveheersbeestje zijn lief. Ze zien er misschien schattig uit maar zeker voor bladluizen zijn lieveheersbeestjes niet erg aardig: een volwassen lieveheersbeestje eet ongeveer 100 bladluizen per dag. Daarmee is het lieveheersbeestje wellicht het meest moordzuchtige dier op aarde! Dus waarom het als symbool is gekozen voor zinloos geweld is mij een raadsel...