Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 16, 2013

The Squidling Brothers

Vanavond mag ik een thema-avond over assertiviteit presenteren voor een groep toehoorders die 'iets hebben met de psychiatrie'. Gisteravond mocht ik als presentator het publiek voorstellen aan de man die het wereldrecord gewichtheffen-met-oorlellen in bezit heeft. Komende zaterdag loop ik als clown rond in Delft en dinsdag zit ik weer een paar uurtjes op het kantoor van een stichting terwijl binnen enkele weken mijn derde verhalenbundel uitkomt. Voor wie het nog niet wist: ik hou wel van een beetje afwisseling in mijn leven!

Gisterochtend werd bevestigd dat deze reclameboodschap:
eind dit jaar ook in Canada zal worden uitgezonden. Omdat was afgesproken dat het filmpje alleen op TV in Amerika en op internet vertoond zou worden houdt een en ander in dat ik een bijbetaling voor mijn inspanningen (een heel weekend in Praag rondlopen bij 32 graden in de schaduw!) tegemoet mag zien. Ik besef dat ik met mijn medewerking steun verleen aan de farmaceutische industrie maar hé, zelfs een idealist wil beleg op z'n brood...;-)

 Natuurlijk bent ook u hartstochtelijk tegenstander van de uitwassen van het kapitalisme. Verschrikkelijk toch dat ruim 1000 mensen zijn omgekomen in dat gebouw in Bangladesh waar textielfabriekjes van Westerse kledingketens waren gevestigd!? Het zou toch veel beter zijn als die kleding in ons eigen land werd geproduceerd. Want hier hebben wij regels over veiligheid en hygiène. Maar dan moet u voortaan wel 50 euro betalen voor dat schattige jurkje dat nu maar 20 euro kost. Ook betaalt u liever niet te veel voor dat mooie plasma televisietoestel dat beeld weergeeft in HD, 3D en geluid in Dolby Surround terwijl u via hetzelfde apparaat ook uw Facebook-berichtjes kunt bijhouden dankzij de ingebouwde internet-aansluiting.

Maar om de kosten voor u laag te houden heeft de fabrikant geen andere keus dan een groot deel van de produktie uit te besteden naar lage loonlanden als China. Met als gevolg dat duizenden fabrieksarbeiders in Europa worden ontslagen. Tsja, hadden zij maar niet eeuwenlang moeten strijden voor betere arbeidsomstandigheden, minder werkuren en hoger loon. Eigen schuld. Met andere woorden: pas als wij als consument bereid zijn meer te betalen voor luxe goederen kan de produktie ervan weer worden uitgevoerd door onze landgenoten. Dat dan duizenden Chinezen werkloos raken is niet ons probleem.

Het cadeautje vandaag: een paar foto's van de mensen die ik gisteren mocht aankondigen in een kraakpand; ik stel u voor aan The Squidling Brothers!