Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 16, 2015

Goed Nieuws!

Komende woensdag zijn er verkiezingen voor de Waterschappen en voor Provinciale Staten. Uit die laatste wordt de Eerste Kamer gekozen. Daarin zitten de mensen die de wetten die de Tweede Kamer bedenkt moeten beoordelen. Gek genoeg mogen senatoren die naast hun werk als senator ook bijvoorbeeld werken voor een pensioenfonds of een ziektekostenverzekeraar gewoon meestemmen wanneer er een nieuwe wet komt voor pensioenen of ziekenfondsen.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/senator-stemt-vaak-met-dubbele-pet~a3906577/

De leden van de Eerste Kamer hebben zelf besloten dat zij niet gecontroleerd hoeven te worden op eventuele belangenverstrengeling. Ongeveer anderhalve dag per week houden zij zich officieel bezig met het landsbelang. De rest van de week behartigen zij de belangen van Menzis, de Hoge School Holland, het Vu Medisch Centrum, werkgeversorganisaties of wat dan ook. Zij verschuilen zich achter: 'Ja maar voor die anderhalve dag per week krijgen wij maar 24.000 euro per jaar dus wij moeten wel een beetje bijverdienen!' Deden de 75 senatoren dat niet en namen zij genoegen met die kwart ton per jaar voor 14 uren werk per week, dan kwamen er honderden vacatures open te staan. Toch weer een stapje dichter bij de oplossing van het werkloosheidsprobleem, dacht ik zo...

Ellende

Natuurlijk is er een hoop ellende aan de gang maar niet meer dan 'vroeger'. Het lijkt alleen maar meer omdat ons via media als televisie, Facebook, kranten en Twitter veel meer ellende in een veel kortere tijd bereikt dan enkele eeuwen of zelfs maar enige decennia geleden. Volgens onderzoek kreeg de gemiddelde middeleeuwer in zijn of haar hele leven evenveel informatie te verwerken als wij in een week. Geen wonder dat veel mensen overspannen zijn!

Toch is er ook veel om ons over te verheugen: de jeugdcriminaliteit is in Nederland enorm gedaald, de meeste jongeren vinden het niet meer hip om sigaretten te roken en steeds meer mensen raken ervan bewust dat wij met zijn allen maar één planeet bewonen en er dus zuinig op moeten zijn.

Bezuinigingen

Ondanks alle bezuinigingen die alleen maar individualiteit, samenwerking en creativiteit smoren komen er toch steeds meer initiatieven die erop gericht zijn de wereld een betere, schonere, mooiere plek maken om op te wonen!

Onbekende helden

Neem als voorbeeld eens deze jongeman uit de serie 'Onbekende Helden'. Daan Rosegaarde paste als tiener en student in geen enkel hokje. Hij was geen kunstenaar maar ook geen ontwerper. Bovendien weigerde hij zomaar dingen aan te nemen en heeft hij een bloedhekel aan de zinsnede 'Ja maar...'Vandaag staan wij stil bij het overlijden van David Veal, René Gude en Mike Porcaro