Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 01, 2010

Minderheid

Vandaag heerlijk kaasfondue gegeten bij mijn moeder die op de dag af 75 jaar geleden geboren is. Zondag vieren wij dat feit samen met de rest van de familie. Ongetwijfeld krijgt ze ook van mijn broer en zijn gezin leuke cadeautjes. Van m'n zoon en mij is er een gloednieuwe tweedehands computer onderweg.

Haar huidige is mijn oude en inmiddels ruim 10 jaar oud. Met een beetje goede wil kún je er Youtube-filmpjes op afspelen. Als je het niet erg vindt dat de jonge Franse zangeres Alizée klinkt als een verkouden Barry White...;-) Mijn moeder heeft ook mijn oude mobiel (Mijn huidige is ruim 5 jaar oud dus U kunt wel nagaan...) maar gebruikt die nooit.

Eergisteren had ik het hier over de iPhone en dat mensen die zo graag willen hebben omdat ze'em willen hebben. Goed gedaan dus van de marketingmensen van Apple! Die hebben gewoon handig gebruik gemaakt van het feit dat verreweg de meeste mensen geen idee hebben van wat ze nu eigenlijk willen. Het voor onszelf nadenken wordt ons doelbewust afgeleerd. Wel zo handig, want zo kun je een volk echt van alles wijsmaken. Dat "alles" de schuld is van "de buitenlanders" bijvoorbeeld.

Niets mis met niet weten waarom je iets wilt maar het zou fijn zijn als meer mensen de moeite namen af en toe even na te denken. En men heeft daar best tijd voor. Gewoon een kwartiertje minder per dag spelen met de iPhone...Maar ja: steeds meer mensen vinden "apps downloaden" een belangrijker bezigheid dan "nadenken".

Zo zijn er mensen die alle buitenlanders het land uit willen hebben. Terwijl ze niet eens kunnen zeggen waarom. Bovendien is dat vaak de enige reden dat zij op Wilders stemmen. Zij weten niet eens dat Blonde Geert alleen maar een gruwelijke hekel heeft aan de Islam en zeker niet aan "buitenlanders". Zou hij anders een Hongaarse vrouw getrouwd zijn? Zou hij anders niet zijn bloedeigen moeder hebben teruggestuurd naar Indonesië?

Mensen stemmen doorgaans op een radicale partij omdat ze zwaar gestresst zijn. Om wat voor reden dan ook. Onderzoek toont aan dat mensen die vaak in de stress schieten maar liefst 14 procent minder hersenmassa bezitten in de hippocampus!

Het is dus wetenschappelijk aangetoond: Wilders-stemmers zijn dom.

(Dat dacht ik persoonlijk al jaren maar het is altijd fijn om je vooroordelen door de wetenschap ondersteund te zien worden...;-))

Wilders-stemmers vinden bijvoorbeeld dat vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Behalve voor mensen die het wagen de PVV fascistisch te noemen. Ik noem die mensen hypocriet. Al zullen velen van hen dat woord moeten opzoeken. Zo. *Grote grijns*

Natuurlijk had politiechef Gerda Dijksman in haar tweet de PVV geen fascistische partij mogen noemen. (Zeker niet in haar openbare functie. Maar dat terzijde) Dat is namelijk technisch onjuist omdat de PVV helemaal geen partij ís.

Dat de partij fascistische kenmerken heeft staat echter buiten kijf. Het fascisme kenmerkt zich doordat er sprake is van één verheerlijkte bijzonder autoritaire leider. Het land wordt boven het individu gesteld (vaak via etnisch nationalisme) en Geert Wilders het fascisme pleit voor een sterk door de overheid gereguleerde economie en stelsel van sociale voorzieningen. Iemand hier die kan aantonen dat Geert dat allemaal niet wil?

Sowieso gek eigenlijk dat er mensen zijn die iets hebben tegen minderheden (ikzelf incluis. Wilders-stemmers zijn immers een minderheid?) want wie behoort er tegenwoordig nu níet tot een of andere minderheid?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jean Nelissen

Deel dit stukje