Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 25, 2011

Doorstaan

Heerlijk gewerkt vandaag, al was dat dan enkele uren lang zonder internet- en telefoonverbinding. Gelukkig deed de tekstverwerker het prima an nam ik eindelijk de tijd om wat oeroude papieren te sorteren dan wel weg te gooien...Al met al was het dus ook een goedkoop dagje.

Kan iemand van de lezers mij wellicht uitleggen hoe het komt dat alle energiemaatschappijen in ons land goedkoper zijn dan alle andere? En als ik overstap van leverancier krijg ik dan opeens ander gas of komt mijn groene stroom opeens van andere windmolens? Natuurlijk niet. Het gas dat ik binnenkrijg is hetzelfde gas dat bij de buurvrouw uit de geiser komt. Maar toch betalen we er een ander bedrag voor.

Zou het zo iets zijn als bij supermarkten; ook al is het exact hetzelfde produkt, bij de een is het duurder dan bij de ander. Wie het weet mag het zeggen.

In elk geval is al dat shoppen tussen energie-aanbieders en in verschillende supermarkten goed voor de economie. Toch?

Ook de aanschaf van de JSF (Eigenlijk: F-35 Lightning II) zou goed zijn voor de economie. Maar dat is criminaliteit ook. Dankzij criminaliteit hebben duizenden agenten werk; Het is goed voor verzekeringsbedrijven, glas-schadebedrijven, psychologen, artsen en noem maar op!

Criminaliteit zou dus gestimuleerd moeten worden! Op grote schaal gebeurd dat dus ook. Niet voor niets is ons kleine landje één van de grootste leveranciers van (onderdelen van) wapentuig, huurlingen (al heten die dan "beveiligingsexperts") en dergelijke.

Ook op het gebied van de witte boorden-criminaliteit doen we het uitstekend op het wereldtoneel. Ja, Nederland is een land dat vooroploopt op het gebied van misleiding en corruptie op grote schaal. Liegen kunnen we als de beste en we noemen het gewoon "politiek bedrijven".

Maar met sporten doen "we" het ook goed (om eens over een vrolijker onderwerp te schrijven). Zowaar haalde Nederland medailles bij shorttrack! Natuurlijk ook bij het langebaanschaatsen en zelfs bij het snowboarden.

En ach, ook op politiek gebied zal het vast wel loslopen allemaal en over een jaartje of twintig kijken we glimlachend terug op deze periode. Misschien wel vanuit een vakantiehuisje in ons nieuwe tweede vaderland Cuba...;-)

Vandaag staan wij stil bij de slachtoffers van de aanslag bij Domodedovo, Moskou

Update: Per abuis had ik mijn aantekeningen voor een andere keer reeds gepublidingest. Mijn excuses voor de verwarring...;-)