Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 20, 2021

Wie staat er nog achter de VVD?

Een ton (€100.000) voor een 'woning' van 11 m2 zonder douche of toilet. Dat is momenteel de goedkoopste woning in Amsterdam. In maar een jaar tijd steeg de prijs van een gemiddelde koopwoning met ruim 16 procent

==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=================================
Woningen zijn nu 70% duurder dan in 2013. En dus onbetaalbaar voor verreweg de meeste mensen. Dankzij kabinetsbeleid is het voor mensen met een zelfstandig beroep onmogelijk om een hypotheek te verkrijgen en dankzij liberalisering ('Laat de markt z'n werk doen!') zijn vooral veel oudere woningen in handen van huisjesmelkers als politicus en rasopportunist Wybren van Haga, studentenoplichters als Wessel IJsebaert 

en investeerders als Prins Bernhard Junior en Blackstone, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Ruim 300 woningen worden door die laatstgenoemde partij 'vastgehouden' tot de waarde nog verder stijgt. Zij zijn er dus mede schuldig aan dat er steeds minder woningen vrijkomen op de woningmarkt. Waardoor de prijzen verder stijgen en nog minder mensen langer bij hun ouders moeten wonen of hun toevlucht zoeken tot een tent op een camping of een volkstuinhuisje betrekken.

De opeenvolgende kabinetten onder leiding van Mark Rutte bleken volgens onderzoek vooral in dienst van het bedrijfsleven. De Tweede Kamer werd effectief buitenspel gezet. Doelbewust, naar inmiddels blijkt. Het slechte geheugen van Mark 'Daar heb ik geen effectieve herinnering aan' Rutte blijkt nogal selectief: hij en zijn kabinetsleden 'vergaten' regelmatig de Tweede Kamer en burgers in te lichten over belangrijke zaken maar gek genoeg wist hij voortdurend het bedrijfsleven op de hoogte te houden van zaken als naderende belastingvoordelen. Dat spelletje speelde zich vooral af via de Brusselse lobby. Waar nu ook oud-minister Cora van Nieuwenhuizen deel van uitmaakt. In dienst van de gemeenschappelijke energie-industrie lobbyde zij al toen zij nog ging over energiezaken en infrastructuur. Pas toen dat bekend werd stopte zij met haar infiltratiewerk als minister om officieel voor de energiemaatschappijen te werken. Haar baas Rutte wist daarvan maar was 'vergeten' de Kamer in te lichten over de vermengde belangen van zijn minister. Op een dag zullen Mark Rutte's hersenen een dankbaar studieobject zijn: 'Waar zit dat precies, dat stukje 'actieve herinnering'?

Pas toen dit schandaal aan het licht kwam liet het kabinet weten dat mevrouw van Nieuwenhuizen twee jaar lang geen contact mag hebben met ambtenaren van haar oude departement om haar nieuwe werkgevers (en daarmee zichzelf) te verrijken. Goh. Tjonge. En natuurlijk wordt daar streng op toegezien. Mark Rutte gaat vast hoogstpersoonlijk twee jaar lang haar telefoon afluisteren en haar een boete ter hoogte van een lunchdeclaratie opleggen als zij onverhoopt tóch even met een ambtenaar regelt dat Vattenfall de energieprijzen ten onrechte verhoogt. Een hele geruststelling.

Dit is niet de eerste keer dat het kabinet 'vergeet' de Kamer in te lichten of 'per abuis' informatie achterhoudt of  'geen actieve herinnering heeft' aan een leugen. U herinnert zich nog wel de (nog steeds niet afgehandelde) Toeslagenaffaire. Wat u wellicht nog niet wist is dat Rutte en de zijnen met voorbedachte rade een advies uit een klimaatrapport niet hebben gecommuniceerd: mensen vragen wat minder vlees te eten zou 'te politiek gevoelig' liggen. 

Jammer dat het kabinet niet beseft dat het lastig is om politiek te bedrijven en jezelf verrijken weinig kans heeft op een verwoestte planeet. In het kader daarvan vermoed ik dat Mark Rutte en zijn vriendjes nog een decennium of zo aan de macht blijven en het dan aan linkse partijen overlaten om hun rotzooi op te ruimen en de planeet te redden. Maar dan is het al te laat. En dús de schuld van links. Want zo werkt dat voor conservatieven. 

Vraagje aan u, mijn waarde lezers en lezerinnen. Kent u iemand die nog steeds op de VVD van Mark Rutte stemt? Enig idee waarom men dat doet als men niet toevallig bijvoorbeeld directeur is van een energiebedrijf, van een megastal of een honderdtal koopappartementen?


Meer lezen? Mijn verhalenbundels