Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 05, 2015

Criminele politici in de doofpot

Criminele politici in de doofpot

Uit recent onderzoek komt naar voren dat verreweg de meeste gemeentes en overheidsinstellingen de afgelopen jaren veel meer geld binnen kregen dan zij uitgaven. Door dat te verhullen met boekhoudkundige trucs heeft men willens en wetens geld onttrokken uit de economie en de burger onnodig veel geld uit de zak geklopt. In bijvoorbeeld Amsterdam had de hele gemeentelijke belasting niet betaald te worden bijvoorbeeld. Het geld dat de inwoners dan over hadden, hadden zij in de lokale economie kunnen pompen. Maar het komt goed want nu dit rapport uit is zullen er vast kammervragen gesteld gaan worden, toch? Nou nee hoor. Die doofpot zit nog lang niet vol. Daar kan nog wel meer bij!

Nóg een gevalletje crimineel gedrag dat nooit het 8 uur journaal zal halen: VVD-fractieleider Kathalijne de Kruijf van de gemeente Stichtse Vecht zit in de cel vanwege illegale hennepteelt. Verder is uitgekomen dat zij geheime politieke informatie heeft gelekt. En ook dát is strafbaar in Nederland.

Staatssecretaris Fred Teeven sloot indertijd een deal met crimineel Cees H. en mocht daarbij maximaal 2 miljoen gulden uitgeven. Hij betaalde Cees H. echter 5 miljoen gulden uit de staatskas (en dus van uw en mijn belastinggeld!) opdat Cees H. andere criminelen zou verlinken. Fred Teeven was 'vergeten' dat hij dat had gedaan, vertelde de Kamer doodleuk dat hij 2 miljoen gulden had betaald en bleef vrolijk doorgaan met liegen staatssecretaris zijn. Tot een journalist de zaak op het spoor kwam en de verantwoordelijke minister, Ivo Opstelten, op het matje werd geroepen. Na 'grondig' onderzoek bleken de betreffende bonnen, facturen en bankafschriften zomaar opeens spontaan verdwenen te zijn en dus kan niet worden bewezen dat Teeven heeft gelogen. Heel gek.

Werklozen zijn crimineel

Gek genoeg worden criminele politici zelden tot nooit gestraft. In tegenstelling tot werklozen. Alsof mensen met opzet hun werk kwijtraken om de maatschappij tot last te zijn. De schurken!

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is afgelopen jaar met 22.000 gestegen. En de overheid brengt dat als goed nieuws 'want het had ook meer kunnen zijn!' Wie het artikel leest ontdekt dat met name mensen van boven de 27 jaar oud mogen 'genieten' van deelname aan de Participatiewet. Logisch want er zijn bijna geen bedrijven meer die mensen van boven de 27 jaar oud in dienst nemen. Om een heel eenvoudige reden: die moet je een hoger bruto loon uitbetalen.

In de categorie 'wat ik vreemd vind' vandaag:
Mensen die roepen dat ik niet meer gratis moet werken én willen dat ik gratis voor hen werk.