Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 13, 2012

Moederdag

Kid Eternity, Ghost, Sebbi, Panther, Pink Witch, Vampire Cat, Citizen, Poison...zomaar een paar van de mensen die wij het afgelopen weekend in Londen zagen en spraken. Vooral in een kroeg waar ook werd getoast op mensen die er alleen maar in geest bij konden zijn vanwege hun vroegtijdig overlijden; ondermeer Viking Raider, Mr. Sleaze en Japanese Sniper.

Er waren mensen bij die ik twee jaar niet had gezien terwijl ik anderen 23 jaar geleden voor het laatst zag. Een enkeling had ik nog nooit gezien maar kende ik wel omdat wij ooit met elkaar communiceerden. Sommigen waren in al die jaren nauwelijks van uiterlijk veranderd terwijl ik anderen niet herkende.

Wellicht dat bovenstaande namen geen belletje doen rinkelen bij u maar voor mij zijn zij een deel van mijn verleden. Een verleden waarin het internet slechts een verzinsel was van enkele vooruitziende geesten. Een verleden waarin Twitter niet bestond maar een groep mensen elkaar berichtjes stuurde via een papieren advertentie-blad. Die berichtjes konden echt over van alles gaan en veelal gebruikte men een schuilnaam. Het echt grote verschil met Twitter was vooral dat je een week moest wachten op antwoord op je bericht. Als dat al kwam.

Vanmorgen kwamen wij aan op Schiphol met zo'n twee uren aan slaap achter de rug. De bezoekjes aan onze wederzijdse schoonmoeders vandaag waren weliswaar gezellig maar tegelijkertijd ook wel een beetje een verzoeking, zo op deze prachtige moederdag.