Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 10, 2016

Zaterdag's cursiefje: Alle werklozen zijn lui! (#Column)

Een luie werkloze is natuurlijk een pleonasme. Iedereen weet dat mensen die niet werken voor hun geld lui zijn. Zelfs als ze jarenlang gewerkt hebben slapen zij elke dag uit. Af en toen naar een clubje en als je geen zin hebt dan ga je gewoon niet. Niemand die je dwingt.

Alle televisieseries kijken die je maar wilt. Zo laat naar bed als je maar wilt en elke maand komt er vanzelf geld op je rekening. Geld waar je niets voor hoeft te doen en waar anderen hard voor werken. Het zal de persoon die niet werkt een zorg zijn waar dat geld vandaan komt. Die geniet gewoon van al dat gratis geld, kortingen en toeslagen. De tandarts bellen om de afspraak te verzetten omdat je zo moe bent en dus die dag moet kunnen uitslapen. Gewoon keihard niets doen!

Maar wel klagen wanneer anderen er iets van zeggen. Ja, die bejaarden van tegenwoordig hebben het toch maar makkelijk.

=============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/