Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 02, 2013

Livestream


Is dan echt niemand mijn 1 april-grap van gisteren opgevallen? Natúúrlijk kunnen mensen geen lid worden van de PVV! Dat zou betekenen dat ons Geert opeens voorstander zou zijn van democratie. En dat zal hij natuurlijk nooit worden. Stel je voor zich: anderen laten meebeslissen over de koers van zijn partij! Dat kan natuurlijk echt niet...

Gisteren maakten mijn vriendin en ik een strandwandeling en genoten van het gezelschap en de relatieve rust.

Al had ik nog wel iets last van mijn verkoudheid. Vanmorgen voelde ik mij gelukkig weer iets beter na een lange en goede nachtrust. Daarom kon ik gerust naar de allergoloog om daarna een paar uurtjes op kantoor te werken. Vanavond komt gezellig buurvrouw Winonah op visite. Ja, meestal overkomen mij best leuke dingen!

Onlangs overkwam mij iets wat ik tot dan toe alleen nog maar in TV-series hippe jongeren had horen doen: naar aanleiding van een blijkbaar tot blijde verbazing leidende opmerking van mij, riep mijn jonge (ouder dan 25 zal hij niet zijn geweest) gesprekspartner: 'Word!' Op z'n Amerikaans-Engels dus. Als zodanig. Hij zei dat ook als uitroep omdat hij blijkbaar niet gewend is dat mensen een ander belangeloos helpen.

Mensen helpen geeft mij voldoening. Of het nu gaat om mijn fysiotherapeut die een vertaler zoekt of een onbekende schaakpartner die een baan zoekt voor zijn zoon; als ik mensen kan helpen door hen met anderen in contact te brengen of door hen van advies te dienen, dan doe ik dat. Of het wel of geen vriend of familielid is doet voor mij niet ter zake.

Op straat kwam ik de ook de afgelopen week weer de nodige bekenden tegen: buurman Andy, buurvrouw Winonah, buurman Dudo, de moeder van een klasgenote van mijn zoon... Dan sta je even stil, maakt een praatje, maakt een grapje en vervolgt je weg. Al dan niet hardop lachend. Mijn zoon en zijn kameraden zullen ook deze week weer veel lachen op school. Het is namelijk tijd voor het jaarlijkse klassentoernooi en vandaag mocht de Ferman na het reguliere lesprogramma meedoen aan het lokale schaaktoernooi. Hij bereikte daarbij de achtste plek in en veld van 19 deelnemers en later vanavond zal hij zijn klasgenoten gaan aanmoedigen tijdens Eloquentia, een soort van debateerwedstrijd, te volgen via deze livestream.

O ja: onze foto's van de skivakantie staan (eindelijk!) in dit album.