Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 02, 2010

Valtifest

"Wil je nog even TV-kijken of een spelletje spelen op de Wii?" -"Nee, pap: Het is al kwart voor tien en ik moet morgen weer naar school."
Het is een bijzonder kind, Chriet. En dat is-ie.

U heeft het begrepen; Superfer gaat weer naar school en heeft nu ondermeer het vak Grieks erbij.

Gelukkig krijgen de jongelui ook nog steeds les in Nederlands. Dat daar behoefte aan is bewijzen televisie- en reclame-makers.

Neem deze voorbeelden:"Clearblue vertelt U dat U zwanger bent". Nou, dat liegt het produkt dan want ik ben helemaal niet zwanger en bovendien kan zo'n staafje helemaal niet praten...

"Douwe Egberts organiseert op 25 september de Burendag". Als het evenement op die dag moet plaatsvinden kunnen ze beter alvast met het organiseren beginnen. Als ze dat pas op de dag zelf doen zie ik het niet lukken...

"Obama slaat aanvalsmissie Irak af". Dat is grammaticaal onmogelijk. Waarschijnlijk bedoelde men "afblazen (van een aanval)" of "uitsluiten". Een aanval kun je echter wél afslaan maar een missie toch echt niet.

Dat "gewone" burgers als U en ik dit soort fouten maken vind ik geen enkel probleem maar mensen wiens vak het is om goede Nederlandse zinnen te produceren zouden beter hun best moeten leren doen.

Misschien kunnen ze een tijdje met m'n zoon meedraaien in de klas en Nederlands volgen? Of zelfs de "basis-taal" Latijn?

Die oude taal is geen onderdeel van de cursus die ik volg. Gelukkig ;-) Wél kregen wij vandaag een workshop Empowerment en hadden wij het recent over Time-management.

Sommige mensen besteden opvallend veel tijd aan time-management.
Grappig wel: zo druk bezig zijn met te bepalen waar je je tijd aan besteed dat je geen tijd over houdt om te doen wat je had willen doen...en soms ben je zo druk bezig met druk zijn dat je mist wat er gebeurt. Zo miste ik dat Nutricia opeens Friesland Food was gaan heten.

Aan de andere kant belandde ik onlangs even in een "timewarp" toen ik zag dat de originele Stimorol weer terug is. Nu is het wachten op de terugkeer van Rang...

Velen zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang maar feit is dat veel meer dingen veel duurder zijn geworden. Gelukkig kun je ook plezier halen uit goedkopere dingen. Zo zit ik op een boterhamzakje met cornflakes terwijl ik dit typ. Straks de kipfilet in reepjes snijden, door eigeel wentelen en dan door de inmiddels gekruide stukjes maïsvlokken halen. Even in de koekenpan met een beetje olijfolie en smikkelen maar!

Daarna naar een voorbespreking ten behoeve van een optreden zaterdag in Amsterdam: Ik mag dan rondlopen op Valtifest.

De link van vandaag zijn er stiekem twee en behelst mijn correspondentie met de klantenservice van Editie Enigma: Ik wíl helemaal geen abonnement op dit puzzelblad. En er zeker niet voor betalen!

Deel dit stukje