Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 05, 2011

Goedkoop

Beleefde vanavond (als presentator en als toehoorder) een bijzonder boeiende avond over de Geschiedenis van de Psychiatrie. Vaak ging het daarbij over Vrijheid en Bevrijding. Later een uitgebreider verslag. Maar nog niet morgen. Dan is er namelijk weer een 'verhaaltje op vrijdag'...In het buurthuis vanavond zaten diverse "werklozen"; mensen die officieel niet werken maar zonder wie vele vrijwilligers-organisaties niet zouden kunnen bestaan.

Minister van asociale Zaken, de heer Henk Kamp, vindt dat werklozen maar iets moeten doen voor hun uitkering. Hij doelt dan op werken. Verplicht. Op straffe van inhouding van uitkering. Nu zijn er PVV-stemmers mensen die dit plan van harte toejuichen want "uitkeringen zijn een linkse hobby". Maar de discussie kan simpel en direct worden beëindigd. Mensen verplichten tot werken op dreiging van straf is dwangarbeid en dwangarbeid is verboden. Zie artikel 4 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en artikel 19 van onze bloedeigen grondwet.

Je zou toch van onze eigen ministers mogen verwachten dat die de grondwet kennen. Helaas, niets is minder waar. Volgens onze grondwet mag je mensen niet martelen en moet je zelfs gevangenen netjes behandelen. Neem nu Minister van buitenaardse zaken, de heer Uri Rosenthal. Die wil best activist Rop Gonggrijp uitleveren aan de VS "want er zijn voldoende waarborgen dat gevangenen daar netjes worden behandeld". De minister zegt verder niets te weten van hoe klokkenluider Bradley Manning wordt behandeld "want het is een Amerikaan die terecht staat voor het Amerikaans rechtssysteem en dus heb ik daar niets mee te maken."

Dat is interessant om te weten: Wij zitten hier blijkbaar opgescheept met een minister van Buitenlandse Zaken die doodleuk beweert zich geen ene sodemieter te interesseren voor...Buitenlandse Zaken!

Misschien kan men op die post beter Henk Bleker neerzetten. Hij is "maar" staatssecretaris van Landbouw maar in het buitenland mag hij zich minister noemen. Daarom is hij daar zo graag.

Zoals ook die man die volgens 40 procent van de PVV-aanhang minister is. U weet wel: Geert Wilders. Dat is die man die graag en zo hard afgeeft op al die snoepreisjes van politici maar zelf regelmatig "op werkbezoek" is in Amerika en Israël. Uiteraard draait de Nederlandse belastingbetaler op voor die reisjes. Net zoals voor de beveiliging van de politicus die zo graag mensen tegen zich in het harnas jaagt.

De politiek kost ons een hoop geld. Wie dat zou moeten weten is natuurlijk de Minister van Economische Zaken, Maxime Verhagen. Hij spreekt graag met het volk. Daarom had hij wekelijkse chatsessies op zijn website. Sessies waarbij hij zelf nooit en te nimmer aanwezig was.

De site werd overigens onderhouden door een bedrijf dat - tegen extra betaling uiteraard - voor de politicus in kwestie - onwelgevallige berichten op het forum of in het gastenboek bij voorbaat tegenhoudt. Zo komen er alleen maar aardige en ondersteunende berichten bij je binnen! Tsja, je zult toch maar niet tegen kritiek kunnen...Deze maand is Maxime Verhagen op werkbezoek in China, om daar te praten over "het uitbouwen van de handelsrelaties".

Eigenlijk wel raar dat wij geen staatslieden hebben van Chinese komaf, of van welke buitenlandse komaf dan ook. Of is men bang dat wij dan communistisch worden? Iedereen "weet" namelijk dat Chinezen communisten zijn en communisme is slecht "want" Mao was slecht. (Dat noem ik PVV-logica: "Stalin was slecht. Stalin was socialist. Dus socialisme is slecht." Zoiets als:"Oprah draagt graag wit ondergoed. Oprah leest graag. Dus mensen met wit ondergoed lezen graag.")

Ons land is echter groot geworden dankzij de inzet van ontelbare "buitenlanders". Sterker nog: dankzij "Buitenlanders" als Amerikanen, Canadezen en Britten spreken wij niet massaal Duits. En dankzij "buitenlanders" als Turken en Polen blijven onze straten lekker schoon en onze groentes goedkoop.