Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 02, 2015

Een T-shirt heeft geen lange mouwen

Standvastigheid is niet altijd goed

Het ongelijk toegeven is voor de meeste mensen bijzonder moeilijk. Van nature vinden wij namelijk dat wij altijd gelijk hebben. Zelfs wanneer anderen met steekhoudende argumenten komen die ons ongelijk aantonen blijven wij volharden in waandenkbeelden. Uitspraken als 'Ja maar die feiten dat zijn maar cijfertjes. Die hebben niets met de werkelijkheid te maken!' weerklinken dagelijks. Zelfs 'Ja, dat staat er in het geschiedenisboek maar volgens mij is dat niet zo'. 'Standvastigheid' noemen sommigen dat. 'Starheid' zeggen anderen. 'Consequent' zijn noemt men dat ook wel. 

Hoe noemt u het wanneer iemand niet van zijn of haar standpunt is af te brengen, ongeacht enig voortschrijdend inzicht waardoor soms zelfs het tegendeel van wat men beweert waar blijkt te zijn?

Wat is een T-shirt?

Klein grappig (althans, dat vind ik) voorbeeld: de meeste vrouwen (die ik ken althans) noemen een dunne trui een t-shirt terwijl volgens de officiële definitie een t-shirt een kledingstuk is voor het bovenlichaam met korte mouwen.

Je kunt mensen wijzen op de definitie in het woordenboek maar verreweg de meesten zullen blijven beweren dat ook een dunne trui een t-shirt heet.