Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 02, 2018

De week voorbij

Het gaat goed met de wereld. Heel goed zelfs. Er zijn nog nooit zo weinig gewapende conflicten geweest, er was nog nooit zo'n laag percentage analfabetisme en nog nooit leden zo weinig mensen honger. Toch is er nog veel mis. Terwijl alle Amerikanen samen meer geld uitgeven aan dieet-producten dan nodig is om iedereen op Aarde te voeden weigert de Amerikaanse regering honderden mensen die het bijzonder slecht hebben asiel te verlenen. Sterker nog: vrouwen en kinderen worden beschoten met traangas capsules.

Over de 'muur' heen op Mexicaans grondgebied. Omgekeerd zou dat als daad van oorlog worden gezien. 'Ja maar ze zijn illegaal!' Klopt. Die mensen staan aan de grens om legaal asiel aan te vragen. Wat hun recht is. Niet alleen moreel maar ook volgens verdragen die ook door Amerika ondertekend zijn.

'Ja maar voor je het weet staan er miljoenen buitenlanders aan de grens!' Behalve dat dat klinkklare nonsens is (anders zouden er miljoenen Nederlanders in Canada, Australië en Amerika zitten, volgend op de stroom gelukszoekers Nederlanders die daar heen ging toen het in Nederland economisch even tegen zat) willen verreweg de meeste mensen daar blijven waar zij zijn geboren en getogen. De cijfers zeggen dan ook dat van alle vluchtelingen zo'n 70% binnen drie jaar na het aanvragen van asiel weer terugkeert naar het eigen land. Dat Thierry Baudet beweert dat afgelopen jaar een kwart miljoen vluchtelingen asiel aanvroegen in Nederland maakt het niet waar. Sterker nog: het is simpelweg een glasharde leugen met geen ander doel dan het ophitsen van zijn achterban. Dat is tenminste mijn mening. Het is natuurlijk mogelijk dat hij dat 'per ongeluk' zei en 'niet zo bedoelde'.

Zo. Nu verder met mijn week:

Maandag ging mijn wekker een kwartiertje eerder af dan gebruikelijk. Dit vanwege de aangekondigde komst van een elektricien die morgen 'rond half acht'. Hij was er uiteindelijk tegen tien uur. Gelukkig kon ik vanuit huis al wat doen voor kantoor maar leuk is anders. Ook omdat mijn huis nog even niet als 'thuis' voelde.
 Gelukkig weet ik mij altijd wel te vermaken.
Met het vinden van oude foto's bijvoorbeeld.
Hier ziet u mij in een repetitieruimte
waar ook mijn toen 1-jarige zoon was:
(Het was 1996 en wij speelden The Rocky Horror Picture Show)

Het voelde alsof ik maar een paar uurtjes gewerkt had die dag en dat was ook zo. Thuis even snel een hapje eten, de bijeenkomst van die avond voorbereiden en even kletsen met een buurvrouw die op visite was.

Het werd een bijzondere avond in de Loge! 'Waarom wil je veranderen en niet gewoon zijn wie je wil zijn?' en 'Er is geen goed of fout. Vraag maar aan de eerste vis die het advies van zijn mede-vissen in de wind sloeg en het land op kroop.', 'Perfection kills progress' en 'Het tegengestelde van liefde is niet haat maar onverschilligheid.' Me dunkt: voldoende voer voor overdenking.

Dinsdag een beetje brak naar kantoor waar ik de 'Firebird Suite' van Stravinsky opzette als muziek voor bij het verzendklaar maken van facturen voor geleverd bier. Vervolgens schakelde ik over op een afspeellijst in de muziekcategorie 'Techno' bij een andere klus. Een goede werkdag al met al. Vanaf de bushalte zag ik dit tafereel: links de Molen van Sloten, rechts de brouwerij waar ik werk.

Het avondeten genoot ik bij een buurvrouw, een andere buurvrouw kwam bij mij thee drinken, ik zette wat stappen in het herinrichten van de keuken

, verwerkte mijn aantekeningen van maandagavond tot heuse notulen, verstuurde een paar berichten en genoot van de laatste aflevering voor de winterstop van The Walking Dead. O, en ik maakte een paar 'lolcats' voor mijn verzameling (klik) van inmiddels 189 stuks.

Woensdag begon met een paar kleine klusjes in huis waarna ik samen met een vriendin de rolprent 'The old man and the gun' in de bioscoop zag: een 'feelgood movie' met Robert Redford. Vermakelijk!
'De Filmhallen' was ooit een tramremise

Daarna boodschappen gedaan waarna ik een vriend hielp met het wegwijs worden in de wereld die 'smartphone' heet. Het is zijn eerste en dan is het fijn als iemand je de basisbeginselen uitlegt. Bij hem goulash blijven eten. Lekker!

Thuis verder gegaan met klussen: een beetje schilderen en dozen serviesgoed uitpakken en de inhoud een plekje geven. Best veel werk nog! Tussendoor wasgoed weggestreken, de lakens gewisseld en wat mailtjes beantwoord.

Ook Brexit houdt mij bezig en ik maak mij zorgen om mijn Engelse vrienden. Wie een beetje nadenkt weet wel dat het een beetje dom besluit is om uit de EU te stappen 'want dan hoeven wij geen deals meer te sluiten met de EU om handel te drijven en zo!' Klopt. In plaats van met één enkele partner te onderhandelen moet men opnieuw gaan onderhandelen met 27 verschillende (zaken)partners. Wat is volgens u, mijn waarde lezers en lezerinnen, efficiënter, sneller en goedkoper?

Donderdag was een prettige werkdag die om bier uur al werd beëindigd met een afscheidsbiertje voor een collega.


Die zelf helaas ziek thuis lag. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik had weer eens de mazzel dat een collega mij met de auto een lift naar huis gaf. Energiebewust dus: twee mensen in een auto is minder belastend voor het milieu dan een persoon in een auto. ;-)

Had die avond twee buurvrouwen op visite. Gezelligheid! De thee drinken wij tegenwoordig uit de boerenbont theepot van mijn moeder zaliger. Met hulp van het 'Nessie' thee-ei van Qualy Design.

Vrijdag zag de ingang van de brouwerij er zo uit:

Het was vrij rustig op kantoor dus kon mij concentreren op klusjes die wat meer...concentratie vereisen. Fijn! Ook fijn met een paar collega's staan babbelen. Altijd goed om elkaar een beetje beter te leren kennen want wie elkaar kent is minder bang voor elkaar. En zo.

Na het eten 's avonds een buurvrouw op de thee en voor je het weet is het bedtijd.

Zaterdag een buurvrouw op de koffie en verder gegaan met het opknappen van mijn woning. Mijn zoon en ik zouden die middag zijn moeder gaan opzoeken maar hij was helaas ziek. Daardoor had ik geen excuus meer om niet hard aan het werk te gaan in huis.
Hier een 'ervoor' en een 'erna' foto.


Er zit schot in het opknappen maar er moet nog vrij veel gebeuren.
Tussen de bedrijven door was ik even naar de winkels en kletste onderweg onder andere met een buurman en de moeder van een vroegere klasgenoot van mijn zoon. Ook kwam ik Sinterklaas tegen maar dacht er te laat aan een foto te maken.

Behalve met het herinrichten van mijn huis - nadat het isoleren van mijn keuken voor veel troep zorgde - hield ik mij ook bezig met wat werkzaamheden voor de maandagavondclub.

Zondag wat lamlendig bij het wakker worden maar koffie met een buurvrouw maakte veel goed. Niet zo veel gedaan in huis als ik wilde maar dat geeft helemaal niet. Deze avond had ik een vriendin te eten. De keuze viel op het gerecht 'vegetarische enchiladas' dat ik onlangs bij vrienden gegeten had en waar ik na afloop om het recept had gevraagd. Erg smakelijk!


De muziek van deze week: Foo Fighters - Times like these:It's times like these you learn to love again

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Manfred de Graaf, Pierre Cnoops en George H.W. Bush

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/