Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 17, 2024

De week voorbij

Je zult maar PVV-fan zijn. Dan vind je dat dieren goed behandeld moeten worden én wil je boeren geen regels opleggen over de goede behandeling van dieren. Je wilt dan én 'geen cent naar het buitenland!' én 'meer geld naar Israël!'

PVV'ers willen dat 'de vervuiler betaalt!' én willen niet dat zijzelf of Shell betalen voor vervuilen.

Dom (PVV-)volk is én 'tegen preuts gedoe!' én tegen naaktheid. Wat volgens domme, preutse mensen gelijkstaat aan p0rno.

Domme mensen stemmen vaak PVV. Dus alle PVV-stemmers zijn domme mensen? Natuurlijk niet! Er zijn namelijk ook domme mensen die VVD stemmen. 

Dat komt omdat velen eenvoudig zijn te verleiden om tegen hun eigen belangen in te stemmen. Politici en andere marketeers weten dat al eeuwen.

Vandaar dat financiële en politieke macht altijd in handen van 'the happy few' ('de elite!') zal blijven. 

Waarom denkt u dat mensen zo dom zijn om tegen hun eigen belangen in te stemmen?

=================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels=============================================

Maandag bedacht ik weer hoe zielig en onwetend 'rechts' is. Neem deze anonieme klavierkrijger:

Het ergste aan de memes van domrechts vind ik niet zozeer de flagrante leugens maar
vooral ook de bijzonder slechte spelling en grammatica. 
Het is bijna een wetmatigheid: domrechts heeft zero taalbeheersing.


Net als zijn Grote Leider ('Führer' in het Duits) Geert Wilders doodsbang voor 
'de Islam!' en totaal geen benul hebben van wat 'de Islam!' eigenlijk is of de mensheid gebracht heeft.


Wat 'het westen' te danken heeft aan de Arabische (moslim-)wereld? Welnu, lieverd. Geweldige ontdekkingen op het gebied van wiskunde ('Algebra' is letterlijk - een afgeleide van - een Arabisch woord), astronomie, literatuur, architectuur en kunst. Bovendien verspreidden zij de zogeheten 'Indische cijfers', waardoor wappies worden verwezen naar Paviljoen 3 en niet naar Paviljoen III.

Dat er geen of nauwelijks Islamitische Nobelprijswinnaars zijn is gewoon een domrechtse leugen.  Daarnaast: het Nobelprijscommittee gaf zelf toe zich racistisch te gedragen. Dat het toekennen van nobelprijzen vooral politiek bepaald is, is al een tijdje een publiek geheim.

Soit. Ik verrichtte wat administratieve werkzaamheden en klusjes in huis voor ik de trein pakte naar Hilversum.

Alwaar collega's mij in een autovoiture meenamen op avontuur:

Goed gezelschap, goede muziek en een machtig avontuur; voorwaar geen slechte combinatie!

De productiemaatschappij legde ons flink in de watten voor ons harde werk. Getuige bijvoorbeeld het drankje op het einde van de dag.
'Schattig klein theater in een pretpark', dacht ik. Nope. 1400 Stoelen.
Wij kregen elk een eigen slaapkamer toegewezen, de nacht voor het werk echt een aanvang nam:

Dinsdag na een geweldige nachtrust (ik probeerde nog het bijzonder fijne matras in mijn linnen schoudertas te smokkelen maar faalde helaas jammerlijk) mochten wij aan de bak. Na een uitgebreid ontbijt mochten wij ons één voor één melden bij 'Kostuum & Make up'.

Pers en genodigden reden een rondje met het pretparktreintje.
Bij één van de tussenstops stonden wij hen op te wachten:

Tegen het einde van de dag werd bekend dat wij eindelijk - ook via sociale media - de wereld mochten tonen wat wij een paar weken lang verborgen moesten houden:

KOMT DAT ZIEN!


Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen speelt deze zomer in Plopsa Theater De Panne.

Volkomen terecht - schreef hij, bescheiden als altijd - wilde een fan met ons op de foto:

'Wat vinden jullie ervan dat er zeven kleine mensen zijn gecast voor de rollen van zeven kleine mensen?' vroeg een interviewer. 'Net zo vreemd als het casten van een echte vrouw voor de rol van Sneeuwwitje.', was mijn antwoord.

Op de reis terug werd ik begeleid door een collega die óók in Amsterdam moest zijn en trakteerde hem - voor ik hem bij zijn hotel afleverde - op zijn eerste portie bitterballen ooit.

Woensdag sliep ik een beetje uit, ruimde wat op en had lunch met een leuke dame. Een oude foto van een kop koffie want het was zo gezellig dat wij vergaten foto's te maken:

Had liever niet wat meubels verschoven en verplaatst want dat kostte mij weer een uurtje vegen, twee allergiepillen en zwabberen. Waarom verstopt zooi zich op moeilijk bereikbare plekken? 

Waarschijnlijk om dezelfde reden waarom mensen op rechtspopulisten blijven stemmen: we weten het gewoon niet. Natuurlijk is politiek soms best ingewikkeld en nadenken is supervermoeiend. Bijna net zo vermoeiend als het opzoeken van je Netflix-wachtwoord als je na een update van je smart tv dat opnieuw moet intikken. 

Denk maar eens na over de vraag waarom de Partij voor de Dieren tegen het belasten van privéjets is. Dat huisjesmelker van Haga, Big Agro en oplichter Baudet tegen belasten van privéjets zijn, was te verwachten. Maar de PvdD?

Bent u het eens met de stelling 'de vervuiler betaalt'? Of vindt u boetes voor vervuilen onterecht, zoals de wappies die na een hondenfluitje van hun Grote Leiders ('Führer' in het Duits) die dit bericht uit 2019 opeens massaal deelden?


Over betalen gesproken: voor hoeveel staat Netanyahu op de loonlijst van de CIA, denkt u? Of - een theorie die ik zojuist bedacht - staat Netanyahu niet op de loonlijst van de CIA maar is het omgekeerd?


Hoe zal de geschiedenis oordelen over de fasci...pardon...zionisten en de mensen die hen steunden, zoals Joe Biden en Geert Wilders?

'Geert wie?' Dat is die meneer die zei dat hij premier 'van alle Nederlanders' zou worden als zijn partij de grootste zou worden in de verkiezingen. Maar begon te trillen van angst toen zijn partij daadwerkelijk de grootste werd en nu maar liever toch geen premier wordt maar in de oppositie wil gaan zitten van zijn eigen minderheidskabinet. 

Wie er premier wordt omdat Wilders te schijterig is om te doen wat hij beloofde?

Voorlopig gok ik erop dat Dilan Yeşilgöz-Zegerius zich zuchtend opgeeft voor die zware taak. Al was het al gepland dat er weer een kabinet VVD zou komen, een paar weken voordat Rutte 'spontaan' besloot het ontslag van de regering aan te bieden. Althans, een paar weken ervoor stortten de vaste sponsors van de VVD een paar ton in de campagnekas. Wat technisch gesproken toeval kan zijn. Maar persoonlijk geloof ik niet heel erg in toeval. Of zou het toeval zijn dat na het sponsoren van een regeringspartij de betreffende bedrijven spontaan meer winst behalen dankzij belastingvoordelen en dergelijke?

Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (VVD) verliet Achmea als directeur zorginkoop en werd minister van Infrastructuur en Milieu. Stomtoevallig behaalde Achmea korte tijd later het hoogste winstpercentage ooit: 26%. Als u denkt: 'Nou, dan is het maar goed dat ik niet bij zo'n profiteur ben verzekerd maar keurig bij Interpolis. Of Centraal Beheer. Of Zilveren Kruis.' Jammer joh, dat zijn gewoon verschillende namen van hetzelfde bedrijf.

"Mijn liefde voor de kiezer is groter dan mijn ego", verklaarde Wilders zijn besluit om geen premier te worden. 


En daar gíng mijn koffie. Slok nemen en lachwekkende onzin lezen is geen handige combinatie.

Het 'Wilders weigert premierschap'-bericht leverde in elk geval een écht Lach van de Dag bericht op. Kunt u ook zo lekker lachen om deze grap van Maarten?


Over walgelijke opportunisten als Wilders gesproken: ik vind dat dit Egyptisch reisbureau keihard aangepakt mag worden. Vóór '7 oktober' betaalde een Palestijn €600 voor een kaartje om de grens te mogen oversteken. Het Egyptisch reisbureau Hala vraagt nu €6000. Aan mensen die niet eens drinkwater hebben. Maar hopelijk wel rijke buitenlandse vrienden.

"Wij kunnen niets doen tegen eventuele oplichterspraktijken van dit reisbureau', claimen de Egyptische autoriteiten. Best vreemd. De Egyptische inlichtingendienst is namelijk de eigenaar van voornoemd reisbureau. En ja, in plaats van Netflixen, zoek ik liever zaken uit dan informatie klakkeloos voor waar of niet-waar aan te nemen. 

Stelt u zich voor dat een naburig land uw land met geweld overneemt en u verjaagt, wilt u dan buitenlandse hulp of liever dat mensensmokkelaars enorme bedragen vragen om u de grens naar een veilig land te laten passeren?

Wilt u nu nog steeds Oekraïne aan Poetin geven? Deze X-gebruiker noemt hier een aantal redenen waarom dat ontzettend dom is. 

Nadat ik met een stuk of achttien mensen gecommunidingest had, ging ik even buitenspelen. Waarbij ik dit stilleven op de digitale plaat vastlegde:
Ook plaatste ik wat overbodig spul in een buurtweggeefkast:

Eenmaal weer thuis hield ik mij een uur of wat bezig met wat schrijfwerk voordat ik eind van de middag een uurtje bij een buurvrouw op de thee ging. Zij had even iemand nodig die haar aan het lachen kon brengen. Na een geslaagde missie waagde ik mij aan het avondeten: aardappelen schillen, potje groentje opendraaien...dat werk. 

Intussen was de wasmachine klaar met mijn was schoondraaien en kon het laatste klusje van de dag een aanvang nemen: naar mijn televisiescherm kijken terwijl ik wat plooien gladstreek. Therapeutisch - want meditatief - én pragmatisch: platgestreken wasgoed past makkelijker in de kast.

Het werden twee afleveringen van de serie Daybreak. Over leven vlak na een apocalyptische gebeurtenis. Waarbij in dit geval vooral tieners overleefden. Hoe gedragen mensen zich die elkaar totaal niet mogen maar op elkaar aangewezen zijn? Maar ook: kunnen tieners zonder volwassenen? Het is tevens een 'coming of age' verhaal: verliefdheid, gevoelens, wat is vriendschap en wat is 'liefde' eigenlijk? O ja, er waren zombies.

Vrijdag was er ook weer voldoende te lachen ondanks een hoop ellende in de wereld. Om mensen die Nederland een vreselijk land vinden om in te wonen en Hongarije als Het Beloofde Land zien. 


"Ja, maar Angel Lichtbrenger deelde op Facebook een filmpje dat Kees Truth Sieker had geplaatst op Rumble! Dan is het dus waar!" 🤭

Beste wappies, 'zelf onderzoek doen!' is níet wachten op een  'hondenfluitje' en vervolgens je favoriete rechtspopulist nablaten. En nee, complotkanalen op Rumble (YouTube voor racisten en andere dommeriken. Red.) vertellen je ook niet 'de waar HEIt!!!'

Paar échte feiten over Hongarije: het zorgstelsel is zeer 'links', 'socialistisch' en 'woke'. Op vakantie gaan is in Hongarije met je bijstandsuitkering geen optie, beste wappie. Die bedraagt daar namelijk momenteel €547 per maand. Misschien schokkend: maar 'vakantie' is geen eerste levensbehoefte maar een luxe.

Maar als je uit Nederland weg wil omdat je volksmenners als Wilders en Baudet op hun woord vertrouwt...doei, wappie! Zal ik even helpen inpakken?

Zelfs Baudet zélf gaf toe dat hij in de onzin was getrapt die grappenmakers, neo-fascisten en tuig op fora als 4chan plaatsen. Hij vereeuwigde dat idee zelfs in een boek!

Grappig is natuurlijk dat Baudet 'de Chinezen!' de schuld geeft van zijn eigen domheid. Alsof de Chinese overheid de enige is die weet dat op 4Chan veel complotgekkies rondlopen die alles geloven wat je hen vertelt en bereid zijn om hun eigen land en overheid te ontwrichten vanwege een of andere gestoorde complottheorie. 

Nóg absurder is natuurlijk de angst die wappies hebben voor iedereen die niet blank en hetero is. "Ja, maar Nex Benedict werd niet doodgeslagen maar pleegde zelfmoord!", riepen zij onlangs triomfantelijk. Alsof de dood van een tiener reden is voor een feestje. Nex was 'anders' en daarom jarenlang mikpunt van spot en agressie. De school noch de politie strafte de pestkoppen die Nex treiterden en zelfs het ziekenhuis in schopten. Het schoolbestuur vond - en vind! - het allemaal prima: 'Tja, als je niet netjes blank, christelijk en hetero bent is het je eigen schuld dat je wordt getreiterd en geslagen. Had je er maar niet voor moeten kiezen om bijvoorbeeld homo te zijn.' Walter Masterson vind daar wat van.

Uiteindelijk kon de tiener het geweld en onrecht niet meer verdragen. Zegt men.

Het 'bewijs' volgens Amerikaanse 'justitie' dat Nex zelfmoord pleegde in bed met een zware hoofdwond en diverse kneuzingen? "In het bloed van Nex werden drugs gevonden. Dat duidt op zelfmoord door overdosis." O ja? probeer maar eens zelfmoord te plegen op een overdosis van Prozac en antihistamine.

Vindt u dat mensen moeten worden vermoord voor 'anders zijn' en hun moordenaars niet gestraft hoeven te worden?

Palestijnen - of beter gezegd 'Arabieren' - worden door zionisten als 'anders' gezien en moeten dus blijkbaar allemaal dood. De grote zakenvriend van Nederland en de VS begint binnenkort met het uitmoorden van vluchtelingen. Maandenlang zijn zij verdreven en vermoord en nu de overlevenden als geiten in een te kleine kraal bijeenzitten vind Bibi het tijd om er een einde aan te maken.

Een klein voorproefje was het doodschieten van vier kinderen op het lokale strand door 'het machtigste en moreel meest superieure leger ter wereld.' "Ja, maar onze soldaten zagen niet dat het ongewapende kinderen waren en die vishut was volgens onze Intelligentie het hoofdkantoor van de marine van H@mas!" 

Dan is het misschien tijd voor nieuwe batterijtjes voor die Inlichtingendiensten want erg snugger zijn zij niet.

Dan is Vladimir Poetin een stuk snuggerder: nadat alle tegenstanders van betekenis óf plotseling, spontaan dood neervielen of in de bak zijn gezet voor de misdaad zich op te geven als tegenkandidaat, is dit de keus waar de burgers van Rusland zich voor gesteld zien staan bij de *ahum* democratische verkiezingen voor een nieuwe Russische President:
Zou u als Russisch staatsburger kiezen voor Vladimir of voor Poetin als president? Of liever uw verkeerde keuze overdenken in een goelag in Siberië?

Een dwangneurose legde mij de keuze op om een vers verhaaltje te schrijven en publiceren. Dat deed ik voordat ik naar Amstelveen ging om een interessant Rituaal bij te wonen: een nieuw lid werd ingewijd tot Soeverein Prins van het Rozekruis.

Altijd weer bijzonder om mee te maken. Zeker als Ceremoniemeester.

In de nabespreking onder meer: "Meestal staat er maar één iets tussen ons en een goede relatie met iemand: ons ego."

Dankzij een lieve Broeder en diens automobiel was ik al om half twaalf of zo weer thuis. Heel fijn.

Zaterdag uitslapen was óók fijn. Zeker na een lange - en best emotionele - avond met goede en goedvullende maaltijd.

Op mijn aanvraag meldde zich een energiecoach bij mij thuis. Zij gaf mij wat tips over het effectiever ophangen van de gordijnen en zo, complimenteerde mij met mijn lage energieverbruik ('Heel goed, niet elke dag douchen, thermostaat op 17 en op 15 als je gaat slapen.') en liet mij een meetapparaat achter. Zodat ik zelf mijn verbruik scherp in de gaten kan houden. Normaliter blijk ik dit te verbruiken: 

'Aantal KwH' zegt mij niet zoveel.

'Een cent per uur aan stroom en 4 cent per uur aan gas' zegt mij wat meer.

Hoeveel gas en electriciteit verbruikt u?

Had drie opties om mijn tijd die avond buitenshuis door te brengen: een reünie, een feestje in een 18+-club en een avondje theater. Voor dat laatste had ik al kaarten geregeld voor mijn tante en mijzelf.
Op deze plek vlak buiten het theater wachtte ik haar op:

Zodoende waren wij die avond bij een opera: de wereldpremière van The Shell Trial

Verzin het maar, een opera over klimaatverandering.
Knap hoe elk standpunt in de discussie aan bod kwam en met vrijwel iedereen kan het publiek sympathiseren: van de eenvoudige werknemer die de zwarte drap uit de grond pompt tot het kind dat zich zorgen maakt over de planeet.

Behalve met de directeur van Shell, gek genoeg. Met zijn: 'Het is niet mijn schuld dat ik geld moet verdienen voor de aandeelhouders van Shell en eigenlijk is het allemaal de schuld van de consument.', wekt hij uitsluitend sympathie bij mede-psychopaten.

Niet zo vreemd dat normale mensen geen vertrouwen hebben in Shell. Een tijd geleden bracht het bedrijf zélf een waarschuwingsfilmpje uit: 'We moeten serieus nadenken over alternatieven want als wij niet overstappen op duurzame alternatieven voor olie verbranden voor energie, gaat de planeet eraan.'

Onder druk van de publieke opinie beloofde het gigantische olieconcern de uitstoot van CO² sterk te reduceren. Het is ongelooflijk, maar Shell blijkt zich niet aan die belofte te houden 'want dan maken de aandeelhouders minder winst'. 

Kurt Vonnegut krijgt gelijk:
'Wij zijn de eerste samenleving die ten onder gaat omdat het niet financieel rendabel is onszelf te redden.'

In de lobby na afloop werd ik hartelijk begroet door een dame die mij nog kende omdat wij blijkbaar ooit - een jaar of twee geleden - samen gedanst hebben. Ik heb nu eenmaal sprekende ogen waardoor mensen mij zich jaren later nog herinneren. 

In het café waar na afloop mijn tante haar en mij op een drankje trakteerden, 

kwam ik een andere bekende dame tegen. Haar naam kende ik nog. Al was het maar omdat wij ooit tweemaal een week intensief samenwerkten in Dresden.

Onderweg naar de fietsparkeerplaats kon ik mijn tante voorstellen aan nòg een lid van mijn vriendenkring. Omdat ik de laatste tram van de dag miste, wandelde ik naar huis. En kwam onderweg opvallend veel daklozen tegen. Na de enorme verkiezingswinst van de PVV lijkt de armoede in Nederland te zijn gestegen.

O ja, en het was zaterdag en dus publiceerde ik een vers Engelstalig stuk proza.

Zondag waren weliswaar nog niet alle stemmen geteld maar werd snel duidelijk dat ene Vladimir Poetin de huidige president, Vladimir Poetin, zal opvolgen als president van Rusland. Zou de Tjèr zijn grote held gefeliciteerd hebben? Na het vermoorden en in de cel werpen van al zijn serieuze tegenstanders stemde slechts 12% van de Russische burgers níet op Vladimir of Poetin. Knappe prestatie, hoor!

Baudet probeert het wel maar kan absoluut niet tippen aan de macht van zijn Grote Leider ('Führer' in het Duits) en moet zich behelpen met illegale inkomsten uit frauderen met voedselpaketten en sjoemelen door de belastingbetaler zijn 'boeken' te laten kopen.Triest.

Hij is ook gewoon een ontzettend slechte populist. Zó slecht dat zelfs het grootste deel van zijn achterban hem inmiddels doorziet en verlaten heeft. Alleen nog de meest domme wappie staat achter hem. Van die absurd makkelijk te manipuleren mensen. Omdat zij een logica hanteren waar een kind van vier zich voor zou schamen:
Als ik een anker en een trekker in mijn profiel zou plaatsen en schrijven: 'Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen die sterven twee benen hebben. Dus twee benen hebben leidt tot doodgaan!' zouden wappies dat óók klakkeloos overnemen.

Óók een poging wagen om een domrechtse populist te worden? Het is heel simpel: gewoon 'tegen!' roepen als de regering iets wil en 'vóór!' als de regering iets níet wil.
Kabinet tégen coronamaatregelen? Baudet dus voor. Mensen vielen opeens met bosjes door neer dus het kabinet wilde maatregelen. Dus Baudet was opeens tégen. Je moet wel een bijzonder simpele ziel zijn om dit ontzettend doorzichtige rechtspopulisme niet te doorzien.
De eerste les van populisme: is de regering ergens tegen dan ben jij voor en omgekeerd. Zo'n dertig procent van de burgers is te dom om dat simpele trucje te doorzien en hopla, een paar miljoen schaapjes die je in alles zullen nablaten.

Als het niet zo gevaarlijk was, zou ik wappies alleen maar keihard uitlachen. Maar hun domme kuddegedrag kost letterlijk kinderlevens.

Geen idee waarom maar wappies willen dolgraag terug naar vroeger. Waarschijnlijk omdat zij zich prettig voelen tussen de niet-ontwikkelde voorloper van de moderne mens.

Ah... vroeger...toen je rillend van angst en naakt in je grot lag te sterven aan een simpele infectie of bijvoorbeeld aan kinkhoest. Simpelweg omdat vaccinenaties nog niet bestonden...those were the days! Idee: kunnen we wappies gewoon terug sturen naar 30.000 jaar geleden? Dan blijven wij met de mensen over die wèl verder ontwikkeld zijn.

In het kader van mijn eigen ontwikkeling had ik een 'pyjama-dag': lekker weinig gedaan dus. Nagels geknipt, lakens gewisseld, aanrecht schoongemaakt, uurtje gewerkt, paar uurtjes zitten schrijven....Heerlijk!

En uiteraard ageerde ik nog even tegen een genocide die momenteel gaande is en waar naar mijn mening te weinig mensen zich zorgen om maken:
Vertelt u uw (klein)kinderen dat u de gordijnen sloot om later te kunnen zeggen 'Ich habe es nicht gewußt.'?

Les Étoiles Filantes van Les Cowboys Fringants met het l'Orchestre symphonique de Montréal is de muziek van deze week:


In de serie Onebekende Helden: Rachel Corrie

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Frans de Waal en Steve Harley