Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 06, 2010

Vrijgezel

Om een of andere reden zitten velen nu midden in een verbouwing. Voor hen is het maar goed dat een verbouwing niet lijkt op Windows...Plank:"Ik detecteer nieuwe spijker. Weet U zeker dat U die in mij wilt slaan?" even later gevolgd door:"Kan merk spijker niet vinden. Neem contact op met de fabrikant voor de juiste soort hamer." Bij m'n moeder in het hofje wilde de woningbouw in januari (Deze maand dus!) beginnen met het vervangen van de kozijnen. "Het is voor hooguit een paar dagen hoor, dat U moet slapen zonder slaapkamerraam!"

Gisteren bij m'n moeder geweest om daarna door te gaan naar vriend Pieter. Die had nog een heuse verstelbare loopkruk voor me. En geen moment te vroeg want de eenvoudige houten die ik had begaf het onderweg naar hem toe. Blijkbaar was die niet berekend op dagelijks gebruik. Eigenlijk wilde ik 's avonds nog bij een paar mensen langs op verschillende adressen. Ik had er tenslotte de energie en de tijd voor. Maar nadat ik verspreid over de dag de bodem van de toiletpot een paar keer van dichtbij had gezien besloot ik verstandig te zijn en thuis te blijven. De klant die 's middags zou langskomen ook maar afgebeld. Ik ontdekte ook nog een aardig caussaal verband: telkens als ik moest overgeven was ik vlak daarvoor misselijk geweest.

Ziek zijn ook Obama en Geert Wilders. En allebei om zo'n beetje dezelfde reden: beiden zijn ziek van gaten in de beveiliging. Obama heeft het over de Nigeriaan die zijn eigen kruis in de fik stak in een vliegtuig en bij Wilders ging het om een als stagiaire vermomde journaliste. Die eerste had tegengehouden kunnen worden als de verschillende Amerikaanse veiligheidsdiensten niet op een eilandje zaten maar zouden samenwerken en de stagiaire had betrapt kunnen worden door haar naam op Google in te typen. Dan hadden de "beveiligingsmensen" (die hun salaris krijgen uit onze belastingcenten) kunnen zien dat ze gewoon een journaliste is. Ik kan mij voorstellen dat het geen prettig gevoel is om te worden omgeven door zoveel incompetentie. Maar ja, als haar baas zijnde had Blonde Geert ook natuurlijk zelf even kunn googlen...

De eigenlijke kwestie is: geen enkele beveiliging is 100 procent waterdicht. Stel nou eens dat het ze zou lukken om elk wapen, elk zakmesje, elk explosief, elke idioot buiten het vliegtuig te houden, dan nog heb je het probleem van Stinger-raketten. De eerste de beste idioot kan zo'n ding kopen en bedienen. Vraag maar aan de nabestaanden van de Britse en Amerikaanse piloten die zijn neergehaald door een idioot op een Afghaanse of Iraakse duintop. Vraag ook maar aan de nabestaanden van de helicopterpiloten die boven India uit de lucht werden en worden geknald door "moslimstrijders" met genoeg geld om dit effectieve Amerikaanse wapen te kopen. En de wil die te gebruiken. Degeen die in 1988 dat vlliegtuig boven Lockerbie had opgeblazen had waarschijnlijk met de huidige technieken gestopt kunnen worden. Of niet. Nu blijkt dat degeen die ervoor is opgepakt waarschijnlijk onschuldig is want het printplaatje dat hem aan het explosief koppelt is én nooit onderzocht én had de explosie nooit kunnen doorstaan. Altijd weer leuk, zo'n complot. Maar voor de nabestaanden ontstaat er weer onrust. En dat is minder leuk.

Het valt wel op: Als het gaat om wapens is elke groepering opeens fan van het kapitalisme. Eigenlijk best vreemd.

Stagiaires dan: houd je die tegen? Met een eenvoudige screening komt al veel informatie boven tafel. Zo kwam ik gisteren op internet iemand tegen die zich journalist noemt maar zijn profielpagina's niet heeft afgeschermd. Zo las ik waar hij graag uithangt, wat zijn lievelingsmuziek is, dat zijn favoriete hobby is "mij klemzuipen", dat hij een raar en opvallend maar veelzeggend pseudoniem gebruikt op MySpace en in Leiden woont. Hij is ook -het zal U niet verbazen- vrijgezel.

De link van vandaag is naar mijn forum. Voor de liefhebbers van lollige discussies: Ruben Jan is terug!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Sander Simons

Deel dit bericht