Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 07, 2014

Is het tijd voor limburgering?

Beroepsmatig overleg gepleegd met diverse mensen maar ook privé aan het onderhandelen geweest. Mijn e-mail inbox lekker opgeschoond, lakens verwisseld, gestofzuigd, foto's gesorteerd, gesolliciteerd, mijn website bijgewerkt en de oude opgeheven, een hoofdstuk van mijn roman geredigeerd, boodschappen gedaan en met de kat gespeeld. En zomaar opeens was het lunchtijd, gisteren! Daardoor had ik 's middags tijd om uitgebreid met buurvrouw Winonah te babbelen. Ik hou van babbelen. Zo sprak ik met de tandarts over racisme, met zijn assistentes over het beroep van entertainer en met een dame in de trein over haar moeilijkheden na de scheiding van haar ouders. Ja, ondanks dat ik niet altijd heel ruim in mijn tijd zit maak ik graag tijd om naar anderen te luisteren. En ja, ik zou vaak graag wat meer tijd hebben. Daarom zal ik op de vraag: 'Wil je meer of minder tijd om te leven en werken?' nooit scanderen: 'Minder! Minder!'

Blijkbaar vinden mensen (volgens Maurice de Hond) dat er minder Marokkanen moeten zijn maar tegelijkertijd vinden zij (weer volgens onderzoeker Maurice de Hond) dat iemand dat niet zo mag zeggen. Hoe had de heer Wilders dan de mening moeten verkondigen dat alle Marokkanen (en de nazaten van hen die wij onze rotzooi lieten en laten opruimen) per definitie crimineel zijn en dus allemaal Nederland uit moeten? Op een manier die zijn aanhang begrijpt ook nog.

Als het er om gaat dat alle criminelen het land uit moeten kan ik er nog wel een paar noemen. De zogenaamde 'fans' van Ajax bijvoorbeeld: vooral blanke christelijke jongeren uit Urk en omgeving. De 17-jarige jongen die zwart reed in de trein en daarom maar een conducteur mishandelde is een blanke jongen uit Drenthe. (Dat weet ik omdat in het artikel geen gewag werd gemaakt van 'Een licht getinte jongeman van Noord-Afrikaanse komaf.) Moeten die jongeren ook het land uit of mogen christelijke blanke criminelen wél blijven? En vanwaar een eventueel onderscheid?

Als het gaat om geboorterecht dan kunnen jonge Marokkaanse criminelen daar net zoveel aanspraak op maken als die idioten uit de Biblebelt die het leuk vinden zich helemaal lam te zuipen om vervolgens een voetbalstadion te vernielen en mensen te verwonden. Maar het Amsterdamse openbaar vervoerbedrijf GVB weet dat het om een handvol sukkels gaat en dat verreweg de meeste sportfans zich netjes gedragen. Gelukkig dat gezond verstand nog bestaat.

Zelf denk ik dat verveling een grote boosdoener is. Roepen dat het allemaal vreselijk is en dat iemand er wat aan moet doen is mij te makkelijk. Maar niemand neemt de verantwoordelijkheid. Zeker de PVV niet. Niemand die ik dat vraag kan ook maar één daadwerkelijk actiepunt van de PVV noemen dat de partij zelf heeft bedacht en uitgevoerd en dat ook daadwerkelijk blijkt te werken. Geert Wilders kan dus uitsluitend - in de woorden van de eigen aanhang - 'roeptoeteren' en 'huilie huilie' doen.

De PVV pleit al een tijdje voor hogere straffen. Maar hoe hoog zouden die moeten zijn? Nederland kent al de hoogste strafmaat van Europa, op Frankrijk na. En onderzoek na onderzoek toont aan dat criminaliteitscijfers niet dalen bij het verhogen van de strafmaat in een land. Voor wie dat niet gelooft is hier de verwijzing naar een goed onderbouwd artikel dat dat beweert: http://www.nrcnext.nl/blog/2012/11/30/next-checkt-straffen-helpt-uberhaupt-niet/

(Voor de PVV-stemmers onder u: u mag nu roepen: 'Ja maar dat zijn maar cijfertjes! Die vertellen niets over de werkelijkheid! En bovendien is het NRC een links blad!' Het is overigens de NRC. Zoek maar op. En een groot deel van de 'eigen ideeën' van de PVV over ouderenzorg en een sociaal vangnet is rechtstreeks gekopieerd uit het SP-partijprogramma. Zelfs als dat wordt onkend.)

Strengere immigratie regels willen PVV adepten ook graag zien. Maar Nederland heeft al de strengste regels van Europa. En hoezo 'buitenlanders zijn allemaal crimineel'? Zitten er voor 70 procent blanke Hollanders in de gevangenis omdat zij zich vrijwillig hebben opgegeven om cellen te vullen omdat het anders zo zielig is voor Justitie, al die lege celblokken?

Inwoners van Nederland zouden ook beter Nederlands moeten spreken maar waarom ondertitelen de omroepen dan de interviews met boeren uit Drenthe? Dat het zo slecht gaat met de economie zou vooral de schuld zijn van buitenlanders maar onze echte professionele Hollandse voetbalclubs bestaan voor ongeveer een kwart uit buitenlanders. Hoe zou onze voetbalcompetitie er uit zien indien wij Geert Wilders zijn zin geven en alle buitenlanders het land zouden uitzetten? Zie dit artikel: http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/212457_159-buitenlandse-spelers-in-eredivisie-44-nationaliteiten-roda-koploper waaruit blijkt dat de club met verreweg de meeste buitenlanders (slechts een derde is Nederlander) gevestigd is in Limburg, de provincie met de meeste PVV-aanhangers. Zouden aanhangers van Roda JC Kerkrade óók PVV stemmen en dus tegen buitenlanders zijn of mogen buitenlanders blijven, zo lang zij maar goed kunnen voetballen?

Opvallend vaak zijn de aanhangers van de heer Wilders kale blanke werkloze mannen. Die van voetbal houden en een hekel hebben aan homo's.  Zo'n man voor 'homo!' uitmaken is ongeveer het ergste wat hem kan overkomen. Vrijwel zonder uitzondering roepen deze mensen dat de pas vrij gekomen Volkert van der Graaf dood moet omdat hij 'hun' Pim Fortuyn heeft vermoord. Maar liefst 15 (vijftien) mensen vonden het herdenken van diens dood gisteren belangrijker dan kijken naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival!

In het kader van de aanloop naar de verkiezingen voor een Europees Parlement is het wellicht aardig om te weten dat de Partij voor de Vrijheid van alle deelnemende partijen verreweg het minst geeft om digitale vrijheid voor burgers: https://ep2014.bof.nl/

Vindt niemand het trouwens vreemd dat de Volgers van Geert een homo (Ja, Pim Fortuin - zoals hij eigenlijk heette - was van de herenliefde) verdedigen? Hadden zij het misschien liever zelf willen doen maar had Volkert van der Graaf hen heel wreed die kans ontnomen? Pim Fortuyn was geen racist maar vond gewoon dat alles de schuld is van de Marokkanen. Zoals mijn demente buurvrouw al sinds de jaren'70 roept dat alles de schuld is van 'de negers', waarmee zij refereert aan de onafhankelijkheid van Suriname waarna veel donker gekleurde mensen in Nederland kwamen wonen. En Pim geen racist omdat hij dat zelf zei? Tsja, ik hoorde vorige week een travestiet nog zingen 'I am a woman' maar hij heeft wel degelijk een piemel...;-)

Volkert ontliep zijn straf niet (en ook na zijn 'vrij' lating moet hij zich nog wekelijks melden bij de reclassering en nog zes jaar lang een elektronische enkelband dragen). Mede omdat hij direct na de schietpartij een straat in rende, speurend naar een niet gereedstaande vluchtauto (Had de politie 'geen tijd' om onderzoek te doen naar de auto en de bestuurder?) waar toevallig net een afdeling van de Militaire Eenheid (ME) van de politie aan het oefenen was. Bovendien schoot Volkert 'Professor Pim' in de rug en de nek. Hoe kwam de dode politicus dan aan het kogelgat in zijn voorhoofd waarvan de huls op een nabijgelegen dak werd gevonden? Berichten over wat er zich die avond precies afspeelde spreken elkaar tegen (ondanks alle camera's die er rond het Mediapark in Hilversum, (het centrum van de Nederlandse televisie!) hangen. Omroep BNN zette in een documentaire van ongeveer drie kwartier wat feiten en vermoedens op een rijtje:


Overigens: in Limburg (de standplaats van Geert Wilders) wonen veel blanke christelijke Nederlanders die geen tot slecht Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN) spreken. Moeten die dan ook maar het land verlaten of is het tijd voor een verplichte cursus limburgering?