Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 30, 2011

Gemaakt

Vandaag bleef ik lekker in Amsterdam, mijn "eigen" fijne stad. Eerst een paar uurtjes oppassen (met het heerlijke weer van vandaag natuurlijk even in het park gewandeld) op mijn meeste verse oppasbaby (één maandje jong!), daarna een DVD'tje opgestuurd naar iemand die die via Bol.com van mij heeft gekocht, toen foto's uitgesorteerd van mijn weekendje Praag en een aantal op Facebook geplaatst, daarna wat formulieren verzonden naar een agenstschap in Engeland ten behoeve van een mogelijke rol in een speelfilm en daarna naar de kleermaker om een shirt te laten vermaken. Op de terugweg boodschappen gehaald en toen ik thuiskwam was de was klaar. Ook weer gebeurd!

Na al het gereis afgelopen weekend en het weekend ervoor was het een verademing om alles te kunnen doen binnen loopafstand van mijn woning.

Het nieuws volgen blijkt goed voor mijn topografische kennis van Nederland. Zo had ik nog nooit van Baflo gehoord totdat onlangs een doorgedraaide asielzoeker een agent doodschoot met diens eigen wapen. En wist u meteen waar 't Goy lag toen u hoorde dat 20.000 kippen daar zijn gestikt door een brand in het bedrijf naast de schuur? Ook vreemd eigenlijk dat mensen het zo zielig vinden voor die kippen maar er geen enkele moeite mee hebben dat er gemiddeld per uur (...) in Nederland 50.000 kippen worden vermoord voor consumptie-doeleinden. En zo'n mooie dood krijgen ze heus niet!

Of Dominique Strauss-Kahn zo'n mooie dood krijgt is nog even afwachten. Zelfmoord zal het moeilijk kunnen worden want wat kun je beginnen in een lege cel in trainingspak en veterloze schoenen? Hoewel: er zijn gevallen bekend van mensen die zelfmoord pleegden door hun hoofd keihard tegen de muur te beuken. Niet mijn favoriete hobby, zeg maar...Of wacht: hij is natuurlijk rijk ende "belangrijk" en dus mag hij gewoon buiten de cel zijn straf afwachten. Vrij zijn is wellicht eigenlijk een zwaardere straf voor hem want overal waar hij nu loopt op straat zal hem het een en ander worden nageroepen. Lijkt mij verre van prettig.

De voormalig machtige meneer verweerde zich nog door iets te zeggen als: "Ik heb dat kamermeisje helemaal niet aangerand en bovendien had ze er zelf om gevraagd!" Niet echt een sterk pleidooi voor zijn onschuld en dus hebben zijn advocaten er maar snel iets anders van gemaakt.

P.s. Voor de liefhebbers: Foto's van mijn werkweekend in Praag én foto's van één van onze "optredens" van het afgelopen weekend staan sinds vandaag op mijn Facebook-pagina. Wel eventueel nog even "vriendjes" worden...;-)