Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 27, 2013

Vegetariërs

Natuurlijk ging ik vandaag even naar buiten om te genieten van het prachtige zomerweer! En ik vergaderde ook. En ik haalde een nieuwe opdracht binnen. En ik schreef aan mijn aankomende boek.

Boek nummer 16 van dit jaar is 'Succes met je Boek!' van Maarten Carbo en geeft tips en trucs voor aspirant-schrijvers; waar op te letten voordat je een uitgever zoekt, is het handig om een boek in eigen beheer uit te brengen, huur je iemand in om de kaft te ontwerpen en hoe verdeel je de rechten?

Cuadrilla Resources, een Engels bedrijf dat is opgericht door mensen die voorheen in de Amerikaanse olie-industrie werkten, krijgt in 2014 van onze overheid de rechten om proefboringen uit te voeren. Momenteel is de regering bezig smoesjes te verzinnen om dit nieuws aan het volk mede te delen. De voorlopige conclusie is dat 'fraccen' (het 'boren' naar schaliegas) 'misschien gevaarlijk is en misschien economisch voordeel oplevert'. Nou, duidelijker kan de minister niet zijn, toch? Hoe dan ook: dat Cuadrilla Resources binnenkort mag beginnen met proefboringen bracht mij op het volgende idee.

Laat de overheid de salarissen afromen van managers in de zorg, van voorzitters van goede doelen en van andere ex-politici en vrienden daarvan. De paar miljard euro die zo wordt verdiend steekt men - als proef natuurlijk!  - in het verhogen van de minimumlonen in ons land, het afschaffen van voedselbanken en het heropenen van bibliotheken en buurthuizen. Het resterende geld kan - nog steeds bij wijze van proef natuurlijk! - worden gestoken in het verbeteren van zorg en onderwijs. Het is namelijk een feit dat deze maatregelen 'misschien schadelijk zijn en misschien economisch voordeel opleveren', net als fraccing dus! De proef geldt voor evenveel jaren als Cuadrilla Resources - uitsluitend bij wijze van proef natuurlijk! - in Nederland schaliegas mag exploiteren.

Ik ben benieuwd of burgers dan nog steeds als mensen worden gezien of uitsluitend als economische eenheden, zoals nu nog het geval is.

Vreemd dat mensen insecten niet als dieren zien. Zo zal Marianne Thieme vreemd opkijken als je haar zou vragen hoe zij muggen verdooft voordat zij ze plet. Voert zij mieren alcohol voordat zij die met de onderkant van haar schoen duidelijk maakt dat zij niet gestoord wenst te worden bij het picknicken? Roept zij bij het zien van een spin (een geleed-potige en geen insect, ik weet't): 'Ach kijk nou wat een schattig diertje?' of roept zij "Ieeekkkss!" en laat zij haar man vervolgens het beestje vermorzelen? Weet je wat: aangezien blijkbaar geen enkele politieke tegenstander of commentator dat durft te vragen, doe ik dat maar...

Vraagje: is een krop sla niet eigenlijk óók leven? Fijne avond!

Dan vraag ik meteen wat volgens haar de definitie van leven is. Wedden dat ook volgens de Partij van de Dieren dan ook een krop sla feitelijk leeft?  Immers: het verbruikt zuurstof, plant zich voort en ja, van diverse planten is inmiddels aangetoond dat zij communiceren! Uiteraard ben ik ook zeer benieuwd naar de reacties van meelezende vegetariërs.

De traktatie van vandaag is een muziekfilmpje. U ziet Rammstein samenwerken met Sharleen Spiteri in het nummer 'Stirb nicht vor Mir (Don't die before me)':