Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 03, 2011

Kunst en cultuur

Vandaag was voor mijn zoon de laatste dag van de vakantie. Die hebben wij goeddeels met zijn tweetjes doorgebracht, al chips etend, cola drinkend en films kijkend. Tijdverspilling? Volgens ons niet...;-)

Sommigen mensen noemen het tijdverspilling dat ik bedrijven als Albert Heijn en instellingen als het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wijs op mogelijke fouten in hun beleid. Ik noem het bekijken en beluisteren van de weersvoorspellingen tijdverspilling. Voor particulieren althans. Voor de scheepvaart en de landbouw kan ik mij het nut nog enigszins voorstellen.

Maar zeg eens eerlijk: als U een of ander type hoort vertellen dat het morgen misschien gaat regenen of misschien ook niet, besluit U dan wel of niet naar het werk te gaan? Bent U dan bang dat U misschien nat wordt in de vijf meter lopen naar de auto, morgenochtend? Misschien bang dat het bushalte-hokje lekt en Uw paraplu nat wordt?

Toch is het weerbericht één van de meest besproken onderwerpen op het werk. Eigenlijk heel vreemd. Vind ik.

Ik vind het ook vreemd dat er nog steeds mensen zijn die bij de volgende verkiezingen (weer) PVV zouden stemmen. Neem nu de naam: Partij Voor de Vrijheid.

In de eerste plaats is het geen partij. Er is namelijk geen democratisch gekozen bestuur. Er is maar één leider en niemand anders kan lid worden. Daarnaast is de PVV nergens voor maar alleen maar tegen. Op papier dan. Zo was de partij fel tegen verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Tot twee uren na de laatste verkiezingen. En vrijheid? Met de PVV als eventueel alleenheerser zal dat niet meer zijn dan een woord in illegale geschiedenisboekjes.

Dat men eist dat de AOW-leeftijd 65 blijft staat zelfs nog steeds op hun website! Ook was de PVV tegen de aanschaf van twee JSF-vliegtuigen, als proef om te zien wat die dingen nu eigenlijk kunnen. Inmiddels is de PVV vóór aanschaf van de twee vliegende speeltjes, die in feite bommenwerpers zijn. En F35 Ligtning II heten. Maar dat terzijde.

En U raadt het al: in het verkiezingsprogramma (dat overigens uitsluitend in de verschijningsvorm PDF verkrijgbaar is) staat nog steeds dat Wilders en zijn gedogende vriendjes tégen aanschaf van de JSF zijn.

En wie wij moeten gaan aanvallen met die vliegdingen is ook nog steeds niet duidelijk.

Zo is ook nog steeds niet duidelijk wat wij doen met die kernbommen op vliegbasis Volkel. Yep, er liggen kernwapens op Nederlandse bodem! En wat doen we ermee? Welnu: de exemplaren die de Amerikanen aan ons hebben "geleend" hebben een bereik van zo'n 1350 kilometer. Binnen die straal kennen wij uitsluitend bondgenoten...

200 Miljoen kosten die twee test-toestellen die nu ook de PVV wil aanschaffen. En da's toevallig ook exact het bedrag dat de overheid wenscht te bezuinigen op Kunst en Cultuur.

Deel dit stukje