Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 07, 2010

Hebben

Vanwege de buikpijn die nu al een paar dagen aanhoudt niet veel kunnen doen vandaag. Ja, een potje strijken, een la leegruimen, een stukje verdergaan met het verbouwen van de slaapkamer, m'n eindejaarsadministratie afronden en gitaarles afbellen. Er zijn dagen dat je de wereld aankunt. Vandaag voelde ik mij niet bepaald een winnaar.

Wint het team, dan ligt dat aan de spelers. Bij verlies is de coach de pisang. Zodra mensen de schuld bij zichzelf beginnen te leggen begint de verandering. Voorbeeld:"Ik zag op straat dat iemand in elkaar werd geslagen en niemand deed wat!"-"Wat deed jij toen zelf?" -"Eh..." Eigenlijk vind ik dat grappig maar niet iedereen kan er tegen om op zo'n moment uitgelachen te worden.

Tsja, mensen zijn vaak onbedoeld grappig. Neem nu die jongeman die er zo trots op was dat hij GPRS op zijn mobieltje had dat hij SMS'te: "Ik zie nu op mijn mobieltje dat ik inderdaad op de camping sta!" En hij is niet de enige. Wat dacht U van deze tweet:"Volgens mijn weer-app regent het hier maar volgens mij niet. Nou ja, ik zal het wel fout hebben."

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Philippe Séguin

Deel dit bericht