Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 02, 2011

Beschaving

Toen ik laatst op Twitter poste dat ik mijn laarzen aantrok en een muts opzette voordat ik de keuken inging om ontbijt te maken was dat geen grapje. Terwijl het buiten -8 was, was het in de keuken +2. Dankzij de isolatie. In een vorige winter was het min 4 in de keuken terwijl het buiten min 2 was...

Was zit ook in lavalampen. Die worden vrij heet, kunnen eenvoudig stuk en zijn daarom niet te vinden op kinderdagverblijven.

Binnenkort zijn daar ook geen mannen meer te vinden. Die durven er niet meer te werken, na de recente ontwikkelingen in ondermeer 't Hofnarretje.

Een bijzonder gering aantal pedo's kon zich niet beheersen en maakte het zo voor andere mannen bijna niet meer mogelijk om kinderen nog te knuffelen, te aaien of op schoot te nemen bij het voorlezen.

En was Mohammed een pedo toen hij een acht-jarig meisje trouwde en op haar 13e het huwelijk "consumeerde"? Was God zelf pedoseksueel aktief toen Hij de 13-jarige Maria bezwangerde?

Zelf heb ik ook gewerkt in de kinderopvang en ook toen verbaasde ik mij erover dat ik als man zijnde in principe op rapport ging als ik een kind een speels tikje op de kont gaf. Een vrouwelijke inval-collega liet zich door een jochie van acht de borsten betasten maar dat was heel normaal. Het kind deed namelijk niets anders dan de natuurlijke nieuwsgierigheid bevredigen.

Terwijl volgens mij niet alleen die nieuwsgierigheid werd bevredigd.

Het wordt helaas ten onrechte vergeten maar er zijn ook vrouwen die zich schuldig maken aan kindermisbruik.

In de publieke opinie zijn het uitsluitend homoseksuele pedo's die zich aan kinderen vergrijpen. Niet dus.

Verreweg de meeste pederasten weten zich -gelukkig- te beheersen. Zoals ook de meeste heteroseksuele mannen zich weten te beheersen en niet dagelijks dames van hun fiets trekken en de bosjes in sleuren.

En veel hetero-dames zullen zich misschien verlustigen aan de billen van de 23-jarige glazenwasser maar kunnen toch het fatsoen opbrengen hem niet in de kont te knijpen en seksueel getinte opmerkingen te plaatsen.

Dat heet nou beschaving.

Wij gedragen ons het hele jaar erg netjes en zich te buiten gaan aan alcohol drinken en dingen opblazen doen sommigen éénmaal per jaar. Hier ziet U mijn zoon met een zogeheten Romeinse Kaars. De foto is gemaakt door vriend Erwin.