Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 14, 2011

Hervulbaar

Vrijdag eerst nog met collega Raoul gerepeteerd voor een show volgende week zaterdag en met buurvrouw Hetty een en ander besproken vanuit onze functies als bestuursleden van een stichting.

Zaterdag was voor Bar Burlesque in Den Haag. Een ontzettend leuk Burlesque feest waar ik zelf ook een en ander mocht doen op het podium. Heb de betreffende nacht ook dingen gedaan die ik - achteraf gezien - beter niet had kunnen doen. Dansen zonder mijn stok bijvoorbeeld. Nu voelde ik mij wel redelijk zeker omdat ook mijn fysiotherapeut op het feest aanwezig was. Hij was trouwens nog in de running voor de "Best Dressed Contest"! Hoe koel is dat?

Er waren nog wel meer leuke mensen zoals vriend Georges, Club-eigenaar Gerard en natuurlijk mijn geweldige collega's "on stage". Zoals gezegd had ik met sommige bezoekers beter niet kunnen doen wat ik heb gedaan maar...ik heb er geen spijt van! ;-)

Natuurlijk sprak men onderling ook over de situatie in Japan. Na aardbevingen en tsunami's staat het land er niet goed voor. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de duizenden doden. Een groter probleem is nu dat van de kerncentrales Fukushima die mogelijk op springen staan. Natuurlijk spreken woordvoerders sussende woorden. Lastig is dat wij daardoor niet weten of de situatie écht niet ernstig is of dat men alleen maar paniek probeert te voorkomen.

Een ander groot probleem is dat van het tekort aan vers drinkwater. je zou denken dat Japan als eiland omringd is door voldoende water maar zo simpel is het helaas niet.

Als het echt zo makkelijk was om drinkwater uit gewoon zeewater te halen dan was er ook voor ons geen probleem.

Wat!? Hebben wij een drinkwater-probleem dan? Misschien nog niet direct maar over 30 tot 40 jaar toch zeker wel. Althans, afgaande op de verwachte bevolkingsaanwas en het toenemend gebruik van vers drinkwater. Het zou enorm schelen als we minder zouden verspillen.

Ik bedoel maar: sommigen douchen dagelijks of zelfs twee maal per dag! Pure onzin, ons aangepraat door de zeepindustrie! Het is inmiddels aangetoond dat vrouwen vaker last hebben van allerlei infecties en (blaas)ontstekingen omdat zij zich in de regel vaker en grondiger wassen dan mannen. Een natuurlijk laagje vet en vuil beschermt ons juist tegen van alles en nog wat. En dan dus nog de waterverspilling.

Heel veel mensen laten gewoon de kraan lopen tijdens het tandenpoetsen en onze auto's poetsen we blinkend schoon met vers zoet drinkwater dat anderen (en wijzelf binnen twee generaties ook!) node moeten missen.

Bij de productie van die kleine waterflesjes die wie allemaal zo handig vinden voor onderweg of op het werk wordt een veelvoud aan water gebruikt. Meer dan er uiteindelijk in het flesje zit. Nederlands kraanwater is prima te drinken en zo'n flesje is prima hervulbaar.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van W.J. Maryson