Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 20, 2019

Vacature

Weliswaar heb ik een baan maar af en toe vind ik het leuk om door vacatures te neuzen. 'Cloud System Engineer' klonk mij wel interessant in de oren dus ik klikte op de link om te zien wat het werk precies inhoud en of ik dat zou kunnen. Het gaat om een bedrijf in Amsterdam wat voor mij wel handig is want daar woon ik. De vacaturetekst is opgesteld in het Engels want het gaat om een internationaal opererend bedrijf. Prima.

Hier dus de vacature (klik). Nu kan het aan mij liggen maar ik lees en herken de woorden maar begrijp geen sikkepit van wat er nu eigenlijk staat. Is er een van mijn lezers die licht op de zaak kan werpen?

In het verleden droeg ik eens de titel van 'assistant finance controller'. Een Engelstalige vriend keek bedenkelijk toen ik uitlegde wat mijn toen nieuwe baan behelsde en hij riep opgelucht: 'Ah, so you are the administrator!' De administrateur dus. Inderdaad.

Overigens blijken veel vacatures gewoon nep te zijn en niets anders dan de verplichting van grotere bedrijven om af en toe vacatures te plaatsen. Bedrijven mogen namelijk niet zomaar mensen van binnen het bedrijf vragen te solliciteren op een functie maar moeten verplicht ook mensen van buitenaf daarvoor vragen. Zie daar de reden voor de soms absurde eisen. Zo kwam ik er ooit eentje tegen voor medewerker op een ambassade: 'De kandidaat mag niet ouder zijn dan 23, moet de HEAO hebben afgemaakt, minstens 7 jaar relevante werkervaring hebben in een vergelijkbare functie en Somalisch spreken.'


Het mag dan wel lijken alsof er ruim 100.000 vacatures beschikbaar zijn voor de ongeveer 1,5 miljoen werkloze Nederlanders maar in de praktijk zijn er twee bezwaren: niet iedereen is geschikt voor elke functie en veel van die vacatures blijken niet te bestaan.In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht