Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 02, 2011

Wereld

Gisteren schreef ik over mogelijk ander leven in het heelal en de eventuele rol van God daar in. Een reaguurster zette mij toen aan het denken...

Dat God ons niet laat weten waar elders in het heelal leven is is inderdaad een verstandige zet. Anders zouden wij zomaar - geheel per ongeluk natuurlijk en achteraf onbedoeld - weer'ns een complete beschaving kunnen wegvagen. Zoals de keurige katholieke Portugezen deden met de Azteken en een stel keurige Joden en Christenen deed met de inheemse bevolking van Canada en Amerika. Wel typisch dat je de PVV en aanhang daar nooit over hoort...

Maar ja, zij hebben dan ook een ander geschiedenisboek dan normale mensen (zij vinden zichzelf superieur en de rest is dus "normaal"). Zo staan er in die van hun plaatjes van Batavieren met kruisjes om de nek en keppeltjes op het hoofd. Volgens de PVV-aanhang is Nederland namelijk gesticht door Joden en Christenen...Toen ik om een exemplaar van dat geschiedenisboek vroeg werd ik helaas geblokkeerd door degeen aan wie ik het vroeg.

(Nu even opletten want het wordt ingewikkeld)

Dat de PVV zegt dat Joden en Christenen Nederland hebben gesticht móeten ze wel zeggen. Anders moeten zij toegeven dat ons land in wezen uit de klei werd getrokken door barbaren (wat vrij letterlijk daadwerkelijk is gebeurd. Maar dat terzijde) en aangezien piepeltjes zoals Geert Wilders (inderdaad, de broer van Paul) graag roepen dat alle moslims barbaren zijn, zou dat volgens PVV-logica

("Veel terroristen zijn moslim dus alle moslims zijn terroristen".
Overigens: bij terroristische aanslagen (gerekend vanaf 2001) kwamen bijna 5000 burgers om het leven; de zogeheten "War on terror", de "bestrijding" van terrorisme kostte tot heden het leven aan ruim 2 miljoen burgers. Een aardig verschil, dacht ik zo. Maar het vast wel waard. Al zullen de slachtoffers daar héél anders over denken)

betekenen dat Moslims Nederland hebben gesticht...

Een anonieme PVV'er probeerde zich er nog uit te redden met: "Ja maar, die Batavieren werden later overheerst door Romeinen die zich later bekeerden tot het Christendom."

Onder diezelfde PVV-logica kun je de stelling verdedigen dat Nederland is gesticht door lijken. Immers: elke Bataaf, Jood, Christen, Heiden of wat dan ook die iets te maken heeft met de stichting van Nederland is al jarenlang dood.

En vlak de Moslims niet uit: jarenlang was Nederland namelijk (toen het Nederlands-Indië nog "bezat") de grootste Moslim-natie ter wereld.