Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 14, 2016

'Nederland is vol!'

'Nederland is vol!' is een kreet die al eeuwenlang wordt geroepen. Waarschijnlijk al toen de Hunnen 'ons' land binnentraden waren er mensen die verontwaardigd riepen: 'Wij hebben nú al te weinig schapen en waterputten! Als er 500 buitenlanders op ons terrein bijkomen dan gaan we dood van de honger en dorst! En waar moeten ze blijven? We slapen nu al met families van 12 personen in één hut. Moet elk gezin er dan maar twee buitenlanders bij nemen of zo?' [Deel op Twitter]

'Gelukszoekers' noemen wij mensen die uit puur economische motieven hun heil zoeken in een ander land [Deel op Twitter] en verwachten met open armen begroet te worden en gratis alle steun bij het bereiken van hun doel: zelfverrijking. Mensen die vluchten voor oorlog horen daar niet bij. De Nederlanders de eind jaren'50 naar Australië vertrokken vluchtten niet voor een oorlogssituatie maar vonden dat zij niet genoeg geld hadden. Typische gelukszoekers dus. Bovendien verwachtten zij dat de Australische regering en bevolking hen met open armen zou ontvangen en gratis zou helpen in het land van de kangoeroes een nieuw leven op te bouwen. Die Nederlanders waren vooral al van plan om zéker te blijven in het nieuwe land.

Met de vluchtelingen in Nederland is dat anders: verreweg het grootste deel van hen wil terug naar het land van herkomst. [Deel op Twitter] Voor dat kleine deel dat graag in Nederland blijft is er plek zat. Heus waar. Daarom een wild ideetje: misschien kan Nederland hen helpen door de situatie in het thuisland te verbeteren. [Deel op Twitter] Meneer Assad is een boosdoener die uit is op het verwerven van (meer) geld en macht. Laat alle deelnemers van het Eurovisie Songfestival zeggen: 'Wij doen niet meer mee aan dit geldverslindende politieke circus en eisen dat het geld dat wordt uitgespaard aan President Assad wordt gegeven zodat hij zó blij wordt dat hij stopt met de eigen bevolking plat te bombarderen met geld dat hij van ons krijgt!' Daarna mag hij worden opgepakt en samen met Erdogan een cel delen van 2 bij twee meter met daarin zes camera's die de livefeed van hun gevecht om de grootste helft van de cel live zullen uitzenden. Van de reclameopbrengsten van die uitzending kunnen nóg meer burgers worden geholpen. Het is toch te gek dat vrijwel alle regeringen in de wereld meer geld uitgeven aan bommen dan aan zorg en onderwijs? [Deel op Twitter]

Natuurlijk is het niet allemaal zo zwart/wit en levert het Songfestival ook geld op. [Deel op Twitter] In reclame-opbrengsten, toerisme voor het organiserende land en duizenden banen. Net als met asielzoekers moet je niet alleen kijken naar de kosten maar ook naar de opbrengsten. Ook op lange termijn. Als je dat niet doet moet je mensen ook maar opleggen geen kinderen meer te krijgen: die kosten immers vele malen meer dan zij opbrengen?

Gek genoeg zijn blanke buitenlanders in Nederland van harte welkom. Momenteel zijn daar zo'n 200.000 van, waarvan het merendeel (ruim 80%) heeft aangegeven minstens drie jaar te willen blijven. [Deel op Twitter] Het aantal blanke buitenlanders is ruim 3 keer zo groot als buitenlanders met een donkere huidskleur. Maar ja, die eerste groep zijn 'expats' en die tweede 'emigranten.'

'Alle moslims zijn crimineel!' valt in Nederland onder 'Vrijheid van Meningsuiting'. Iemand die zegt dat een racist een racist is wordt veroordeeld 'want dat is beledigend': http://sargasso.nl/waarom-benoemen-iets-anders-is-dan-beledigen/

Ja, xenofobie is van alle tijden en plaatsen. En heel natuurlijk. Wat we niet kennen daar zijn we bang voor. Die wij maskeren met leugens, opgedist door de grootste schreeuwers in de groep.

'Ja maar toen was Nederland nog vrij leeg, nu is Nederland écht vol!' Behalve dat dat ook al honderden jaren wordt geroepen is dat ook een klein beetje onzin. Ruim 10.000 woningen staan leeg in Nederland en ruim 1 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte staat leeg. Alleen al in Amsterdam. Goed, dan hebben we toch wel te weinig voedsel om al die 40.000 mensen te voeden? Niet als we stoppen met het weggooien van 40% van al het in Nederland verbouwde voedsel voordat het in de winkels terechtkomt en nog eens 30% van ons eten gooien wij ongegeten weg nadat wij dat hebben gekocht.

'Ja maar er is al zoveel werkloosheid! Al die nieuwe mensen erbij kan de arbeidsmarkt niet aan.' Sorry, al die nieuwe mensen zorgen ook voor duizenden extra banen: er worden opvangcentra gebouwd, er zijn koks en kantinepersoneel nodig, er moeten eettafels in elkaar worden getimmerd, et cetera, et cetera.

In Jordanië is ongeveer 20% van de bevolking een vluchteling. En 'wij' klagen dat 'straks' 'misschien wel 0,4%' van onze bevolking uit vluchtelingen zal bestaan. Oei!

De burgemeester van Weert, Jos Heijmans, heeft in zijn eentje voorkomen dat een Syrisch gezin werd gedeporteerd naar Duitsland. Was het 65 jaar geleden en was het een Joods gezin geweest, dan zou hij worden geprezen. Nu vindt de VVD (U weet wel: die politieke partij die vindt dat mensen als ex-fractieleider Jos van Rey onheus worden bejegend 'want iederéén doet toch aan zelfverrijking, omkoping, vriendjespolitiek en oplichting?' http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4297848/2016/05/10/Twee-jaar-cel-geeist-tegen-VVD-er-Jos-van-Rey.dhtml)
dat meneer Heijmans gestraft moet worden voor zijn 'verwerpelijke gedrag'.

Sinds wanneer is het verwerpelijk om een medemens in nood te helpen? [Deel op Twitter] Simpel: sinds xenofobie moreel juist gedrag overheerst. Mensen laten hun mening sterk beïnvloeden door de media en het lijkt wel alsof men weigert nog zelf na te denken. Zelfs als je met feiten komt is het: 'Ja maar dat heeft niets met de werkelijkheid te maken!' En nou, wel dus. Heel veel zelfs.

Ik wil iedereen die dit leest dan ook uitdagen met bewijzen (echte statistieken dus, cijfers en feiten en zo) te komen die aantonen dat er echt geen ruimte meer is in Nederland. Veel succes!

(En ja, het zit mij hoog. Vandaar dat ik - geheel tegen mijn gewoonte in - dit stuk plaats op een zaterdag. Iets wat ik zelden doe.)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/05/nederland-is-vol.html
Veel leesplezier! O ja, fans kunnen  mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl