Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 25, 2010

Zucht

Ik ben voor zwaardere straffen. Maar alleen voor mensen die dat verdienen. Dus niet -zoals de PVV voorstelt- iemand levenslang geven na drie keer fout inparkeren maar straffen die er écht voor zorgen dat de maatschappij er als geheel op vooruit gaat. Kijk, de val van Srebenica (al dan niet veroorzaakt door Hollandse homo's...) is natuurlijk stukken ernstiger dan de Val van Sneijder. Maar Sneijder verpest met opzet het spelletje dat voetbal heet. Met zijn overdreven gekerm en gekreun in het strafschopgebied van de tegenpartij maakt hij het spel niet attractiever. Sterker nog: andere voetballers nemen zijn "acteerprestaties" over.

In plaats van dat de aanhang roept:"Wesley, je bent een watje! Opstaan en doorspelen!" roepen ze "Scheids, dat is een zuivere pienàltie. Ben je blind ofzow, homo!?" Gewoon voor het leven schorsen, die "voetballers" en een jaarsalaris (Ze hebben vaak tientallen miljoenen op de bankrekening staan, dus 2 of 3 miljoen kunnen ze best missen) laten storten in het landelijk sportfonds zodat kinderen weer lekker kunnen sporten. Liefst onder toezicht van coaches die over didactische kwaliteiten beschikken.

Mensen die op het Amsterdamse Rembrandtplein gaan wonen boven een kroeg om vervolgens te klagen over geluidsoverlast van dronken mensen mogen van mij op kosten van de gemeente hun geluk beproeven in Almere. Geef ze maar een éénmalige verhuisbonus ofwel een -zoals Hans Janmaat dat noemde- oprotpremie.

Domme mensen zijn dat ook, die naast Schiphol gaan wonen en dan verbaasd hun beklag gaan doen over de geluidsoverlast van vliegtuigen. Als ze zegegn dat ze vantevoren niet wisten dat hun nieuwe woonstek Zwanenburg naast Schiphol ligt, dan liegen ze.

"Ik wist niets van dat misbruik maar bij mij persoonlijk waren tien gevallen bekend", liegt kardinaal Simonis er op los. Onvoorstelbaar! Is die man nu heus zo dom?

Maar liefst één op de drie ouders is dom. Dat wil zeggen: Eén op de drie papa's en mama's in Nederland is bang dat hun kroost besmet zal raken als een klasgenoot HIV-positief is. Voor leraren geldt dat "maar" één op de tien geen collega met HIV wil, uit angst voor besmetting. Zo langzamerhand zouden mensen toch moeten weten dat je geen AIDS kunt krijgen als je naast iemand zit die HIV-positief is. Niet dus. Ach ja, in een ideale wereld lezen mensen niet alleen de krantenkoppen maar ook de artikelen.

Idealisme reikt doorgaans tot aan de portemonnee. Dat blijkt ook in de zaak Google versus China. De Chinezen eisen van Google dat de zoekresultaten worden gecensureerd. Een filter moet ervoor zorgen dat Chinese burgers geen "Westerse propaganda" onder ogen krijgen. Nu Google zich daar niet aan houdt moet het het land uit. Vreemd genoeg mag de advertentie-devisie van Google wél blijven. Dat een aanzienlijk deel van de omzet van dat bedrijf in de Chinese staatskas vloeit heeft daar uiteraard niets mee te maken...

Geld is er ook de belangrijkste oorzaak van dat Eimert van Middelkoop wil dat "onze" jongens en meisjes in Uruzgan blijven. Een simpel rekensommetje leert namelijk dat teruggaan naar Nederland geld kost en blijven bijna alleen maar mensenlevens. En wat is er nu volgens onze "christelijke" minister van Defensie belangrijker: geld of mensenlevens? Juist. Overigens staat een back-up plan al gereed; Om zich aan hun belofte te houden zal de regering de soldaten voor het einde van dit jaar naar huis sturen. Op tijd voor de kerst. En vervolgens worden ze in januari doodleuk teruggestuurd. Iedereen blij...

Moet weer denken aan die arme soldaat in Srebenica die hordes gewapende mensen op zich af zag komen maar geen aktie mocht ondernemen tot de minister en zijn gevolg over toekomstige stappen hadden vergadert. De volgende dag. Ze hadden het namelijk zo druk met hun werk dat ze geen tijd hadden om hun werk te doen. Och, och, och, wat werkten ze toch hard. Aan het verhogen van hun eigen jaarlijkse bonus.

Iedereen heeft het "druk" maar als het belangrijk genoeg is máák je er maar tijd voor.

Kijk naar mijn beruchte collega-uit-Almere (Dit plaatste ik eerder als reactie onder een stukje van Sillyme):"O, ik heb zo'n drukke week want ik moet naar het postkantoor en m'n moeder komt eten." Ik: "Klinkt als een gezellig dagje en wat doe je de rest van de week?" -"Nou, dat is het. Ik moet dus helemaal m'n moeder bellen om te vragen wat ze wil eten en dan moet ik natuurlijk boodschappen doen en stel dat ze het bij mijn supermarkt niet allemaal hebben, dan moet ik helemaal naar een andere. En dan moet ik ook nog op de kaart opzoeken welke tram ik moet hebben om vanaf het werk bij het postkantoor te komen en vanaf daar weer naar huis. Nou, druk zat hoor!" Ik: *ZUCHT*

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Robert Culp

Deel dit stukje