Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 28, 2023

Ben je een fascist of een nazi?

"Wij zijn helemaal geen fascisten! Toevallig hebben wij gewoon veel bewondering voor fascistische regimes zoals die van Mussolini, Hitler, Orbán, Putin en Erdoğan." 

Sorry, jongens en meisjes. Maar als jullie voldoen aan alle kenmerken van een fascist, bén je een fascist. Dat ontkennen maakt het niet minder waar.

Ben je naast fascist ook nog eens racist (en met name antisemiet), dan ben je een nationaal-socialist: een nazi.

"Ja, maar is iedereen die tegen de regering protesteert dan een nazi?" Niet per se. Wil je zeker weten of je terecht op een demonstratie tegen een overheidsmaatregel bent, dan is hier een eenvoudige test:

Weet je niet zeker of je een fascist of nazi bent - bijvoorbeeld omdat je alleen maar rechtspopulisten nablaat zonder te weten waarom precies - dan zijn hier (klik) de kenmerken.Wat zijn voor u (andere) kenmerken van fascisten en/of nazi's?


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels