Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 02, 2009

Een beetje

M'n huisje knapt zienderogen op en m'n zoon gaat niet alleen op school geweldig goed. Het is bijna opvallend...;-)

Is het U ook opgevallen dat m'n verhaaltjes wezenlijk korter zijn dan m'n "gewone" webstukjes? Theoriën over het waarom zijn welkom...

President Obama is welkom op de klimaattop van Kopenhagen. Hij zal daar vermoedelijk ondermeer spreken voor 300 blanke Duitse, Deense en Nederlandse jongeren die daar vandaag op elektrische scooters heen zijn gestuurd vanaf het bisdom Den Bosch. De 12 delinquente Marokkaanse hang jongeren die vanuit het Amsterdamse Slotervaart een bootreis zouden maken in New York mogen die reis toch niet maken.

De publieke opinie is namelijk tegen geld uitgeven voor projecten die er belachelijk uitzien en als doel hebben jongeren bewust te maken. Die jongens naar New York sturen is weliswaar goedkoper en vermoedelijk effectiever dan ze op te sluiten in de gevangenis maar dat weigert men in te zien.

Hoewel minister van der Laan al het groene licht had gegeven aan het stadsdeel om 25.000 euro uit te geven aan het boottochtje. De discussie eromheen kostte U en mij de belastingbetaler een onbekend veelvoud ervan. Wat U niet zult lezen in De Telegraaf of bij zusterbedrijf Geenstijl de media is dat het plan is bedacht door een paar bewoners die goed gedrag van hangjongeren wilden stimuleren.

Noch zulllen de meesten weten dat de jongelui in kwestie de reis moeten terugbetalen als zij niet werken aan boord van De Halve Maen. Het schip is namelijk een werkervaringsplek en geen cruiseschip.

De onbekende totale kosten van het scooter-project worden ondermeer gedragen door Essent/RWE, ProRail, de gemeente Amsterdam, het bisdom Den Bosch en scooterfabrikant Epyon, het CBR, Loesje, PGGM, de provincie Noord-Brabant, Bavaria (...), de Rabobank en de Nederlandse overheid. Het project "The Road to Copenhagen" wordt ondermeer gesteund door Stanley Menzo. Zo wordt de rit toch nog gekleurd. Een beetje.

De brief van de dag is het antwoord op mijn vraag waarom wij van het ministerie én samenscholingen moeten vermijden én moeten samenscholen ter bestrijding van de Mexicaanse Griep

Deel dit bericht