Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 08, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat kledingketen Zeeman de samenwerking heeft beëindigd met een spinnerij die mogelijk gebruikt maakte van katoen waarbij kinderarbeid aan te pas kwam. Zeeman is nu het initiatief 'Zeeman Resale' gestart: een aantal filialen zal nu ook tweedehands kleding ver- en inkopen. Dat leuke zomerhemdje is na een jaar in de kast hangen een maatje kleiner dan u zich herinnert? U kunt het wellicht inleveren bij één van die filialen waarna een ander er blij van wordt!

 Een ander Nederlands bedrijf dat een mooie bijdrage levert aan een planeet die leefbaarder wordt voor iedereen en niet alleen voor 'de happy few' is Tony's Chocolonely. Ooit begonnen als ludiek protest tegen de slavernij in de cacaobranche is het al enkele jaren het grootste chocolademerk in Nederland, heeft het bedrijf andere chocoladefabrikanten gedwongen wat netter zaken te doen ('Ik wist echt niet dat er slaven werkten op die plantage! Volgens de slavenhandelaar die ik aan de telefoon sprak werkten die mensen vrijwillig 7 dagen per week, 18 uren per dag zonder salaris. Dus ik ben onschuldig.') en is het nu zo'n beetje de grootste van Europa na de overname van een fabriek in België.

Pas wanneer ik hem even achter zijn oortjes kriebel wil Billy de Kat van mijn voeten af:


De lolcat van deze week gaat over democratie:
'A ja, democratie! Dat mooie systeem dat 2000 jaar geleden werd bedacht. Elk mens mocht nu stemmen! 2000 Jaar later werden ook vrouwen en mensen met een donkere huidkleur gezien als 'mens'.'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels