Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 01, 2011

Types

Heb met zoon samen een heerlijke Koninginnedag beleefd! De opbrengst van de spullen op ons kleedje was niet zo hoog als eerdere jaren maar daar gaat het ook niet om. Het weer was ook veel te mooi om de hele tijd te blijven zitten. Daarom zaten wij ook niet lang...

Het mooie van zo'n dag als Koninginnedag vind ik dat je op straat nauwelijks status-verschil ziet: die dronken gast die waggelend een gracht in donderde was misschien een lokale daklozenkrant-verkoper maar had net zo goed de een of andere topmanager kunnen zijn.

Topmanagers vinden al jaren dat hun exorbitante bonussen en andere beloningen gerechtvaardigd zijn "want in buurlanden verdienen managers ook zo veel." En stelt de overheid paal en perk aan bonussen, dan verhogen zij gewoon hun eigen "basis"-salarissen met een procentje of 70. Simpel. Zij dreigen zelfs met naar het buitenland te vertrekken als hun eenvoudige verzoekje om een extra bonus van een paar miljoen niet wordt gehonoreerd. Ik zeg: niet dreigen maar doen!

Dat deed mijn zoon tenslotte ook:

Hij won met zijn klas alle wedstrijden van de sporten tijdens de recente sportdag: zowel die van softbal alsook die van voetbal. Helaas moest hij met het openbaar vervoer naar het sportveld want het achterwiel van zijn fiets werd gejat. En de volgende dag ook nog het voorwiel. Erg flauw om als je de fiets niet kunt stelen dan maar het wiel te pikken!

Hebben jullie een dader op het oog? Mogelijk. Het gaat om een iets oudere blanke man die zichzelf graag een christen noemt en al vaker geklaagd heeft bij de politie en op bewonersavonden over "die [censuur]marokkanen". Hij is al meerdere malen op de vingers getikt voor het doen van valse aangiftes.

Het zou zomaar kunnen dat hij zelf verantwoordelijk is voor een deel van het vandalisme in de buurt, gewoon om de lokale jeugd de schuld te kunnen geven. Bah! En dan jezelf Christen noemen "omdat je naar de kerk gaat." Ja hallo, naar de kerk gaan maakt geen christen van je, net zo min als in een garage gaan staan een auto van je maakt. (Die grap plaatste ik al eens eerder, maar ik blijf'm leuk vinden...;-))

Vorig jaar nog werd een man betrapt. Nadat hij voor de camera's van een lokale omroep had geklaagd over de enorme vuilnisbelten aan de rand van de stad "waar al die buitenlanders hun rotzooi dumpen", besloot de politie (zonder het te vertellen!) daar een camera op te hangen om mensen te kunnen betrappen op illegaal dumpen en ze een boete te kunnen opleggen. Binnen een paar weken zagen ze een sjieke auto stoppen, een man in pak uitstappen, een paar vuilniszakken uit de kofferbak slepen en op de grote hoop storten. Dat was dus diezelfde man die klaagde over "die buitenlanders" maar zelf in "een nette buurt" in Amsterdam-Zuid woonde.

Ik weet niet hoe het met u zit maar persoonlijk heb ik een pesthekel aan dit soort types.

O ja: voor wie dat leuk vind. Vandaag werd mijn bijdrage aan het vervolgverhaal op It's Anoushka's Blog gepubliceerd. Hoewel het verhaaltje los te lezen valt verdient het aanbeveling te beginnen bij deel 1.