Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 08, 2017

Alles moet kunnen

'Alles moet gezegd kunnen worden en alles moet gedaan kunnen worden!' Op het 'Dark Web' schijnt dat te gelden.

Maar voor mij hoeft dat niet zo nodig, dat 'alles kunnen doen en alles kunnen zeggen'. Ook niet voor de mensen die dat wél vinden, daar ben ik van overtuigd. Of zouden zij het prettig vinden wanneer een ander tegen hen zegt wat zij tegen anderen zeggen? Of wanneer anderen hen aandoen wat zij anderen aandoen?

Dat zijn figuren als dat would be hackertje dat ik ooit op een feest sprak: 'Als mensen geen goede verdediging hebben mag ik hun computer kraken want dat is dan hun eigen schuld.' Vervolgens gaf ik hem een tik (een kleintje hoor, niet echt hard of zo) op zijn neus: 'Als mensen geen goede verdediging hebben mag ik hun neus kraken want dat is dan hun eigen schuld.' Daar dacht hij toch anders over. Ik vind ze vervelend, mensen die zichzelf boven de wet verheffen en vinden dat regels die voor anderen gelden niet voor hen gelden.

Wat doet u als u die mensen spreekt?

Voor mensen die erg in de war zijn en vinden dat 'zij' zich aan 'onze waarden en normen!' moeten houden: Wat zijn waarden en normen (klik) eigenlijk en wat is het verschil precies?

============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/