Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 22, 2020

Goed nieuws en kattenlog

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 

===========================   

Goed nieuws vind ik dat wij in Nederland in een parlementaire democratie leven. Dat houdt onder meer in dat een minister nooit zo maar in zijn of haar eentje een wet kan doordrukken. In dit geval gaat het om een wet die de 'corona-maatregelen' in een wet samenvat. Begrippen zijn echter veel te vaag en opsporingsambtenaren zouden bevoegdheden krijgen die niet alleen in strijd zijn met eenvoudige fatsoensregels maar ook met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Bijvoorbeeld. En 'BOA's' (Een functie die het midden houdt tussen controleur en politie agent) zouden met een wapenstok in de hand 'de orde mogen handhaven naar eigen goeddunken'. De tijd van de mannen in bruine laarzen die mensen in elkaar slaan omdat de grote partijleider niet wordt gehoorzaamd hebben wij gelukkig achter ons gelaten. Daarom is invoering van de betreffende wet (klick) uitgesteld totdat er beter over is nagedacht. Zoals het hoort. 

Ander goed nieuws: de reuze landschildpad van de Galapagos eilanden is (voorlopig dan toch) van de ondergang gered. Met name dankzij Diego, die ondanks zijn ouderdom van ruim 100 jaar een 800-tal nakomelingen voortbracht. De held!


Onlangs maakte ik een foto van Billy de Kat
die gebiologeerd keek naar Karper de Goudvis.
Maar het was erg donker en ik wilde geen flits gebruiken
dus ik bewerkte de foto een beetje.
Hier het resultaat:


De lolcat van deze week gaat over
vrijheid van meningsuiting en racisme:
'Vrijheid van meningsuiting is voor iedereen!'
'Maar een racist een racist noemen mag niet
want dat is niet netjes?'