Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 21, 2011

Hypocriet

En wéér gaat men onderzoeken of een boerkaverbod mogelijk is in Nederland. *zucht* Hallo, jongens, in Nederland ís het dragen van gezichtsbedekkende kleding al verboden. Daarom mogen motorrijders niet met hun helm op een tankstation binnenstappen en moeten mensen die komen stemmen hun zonnebril afzetten opdat de voorzitter van het stembureau hun identiteit kan controleren. En ja, de wet geldt óók voor die 40 islamitische dames in Nederland die pertinent weigeren hun gezicht te laten zien.

Ik weet't: meerdere webloggers schreven erover en ook op twitter is het weer een populair onderwerp. Natuurlijk: wie in Nederland rondloopt dient zich aan de Nederlandse wet te houden. Dat geldt dus óók voor Nederlanders. Dus óók voor die Hollandse blanke man die zeer boos werd toen hem bij het stemmen werd verzocht zijn zonnebril af te zetten.

Zoals ook wij ons in andere landen aan hún wetten dienen te houden, hoe 'achterlijk' wij die ook mogen vinden. Zeg eens eerlijk: zou u het gewoonweg accepteren wanneer het u, als vrouw, in Saudie-Arabië verboden is alleen over straat te gaan? Of vindt u dat dan opeens een stomme wet waar u zich niet aan hoeft te houden, alleen maar omdat u toevallig geen strengelovig moslima bent?

Maar als u dan tegelijkertijd vindt dat strengelovige moslima's zich verplicht aan onze wetten moeten conformeren, maakt dat u dan niet hypocriet?