Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 09, 2010

Raar

Het CDA is zwaar tegen oorlogsspellen als Call of Duty: Black ops. "Al dat geweld is niet goed voor tieners en adolescenten", beweren ze. Liever sturen deze nep-christenen échte jongens en meisjes van 18 en 19 jaar naar échte oorlogsgebieden waar ze écht uiteengereten kunnen worden en ontzettend veel pijn mogen lijden. Eigenlijk heel raar.

Eigenlijk heel raar dat je een banklening alleen maar kunt krijgen nadat je bewezen hebt dat je die eigenlijk helemaal niet nodig hebt. In principe snap ik dat wel: de bank geeft je pas geld als ze denken dat je het ook kunt terugbetalen. Maar ja: dat houdt in dat je het geld al zou hebben dus waarom zou je het dan nog moeten lenen?

Ook raar: Vergaderen over hoe je als collega's efficiënter kunt werken en door al dat vergaderen niet meer aan het eigenljike werk toekomen.

Ook raar: Mensen die meelopen en -schreeuwen in een anti-bontdemonstratie, schande sprekend van die hippe bontkragen waar tieners nu zo graag mee rondlopen en dan na afloop met een zelfvoldane grijns op het gelaat in de McDonalds gaan zitten, de pas gekochte leren gympies bewonderen en genieten van een hamburger en kipstukjes.

En wat vindt U zoal raar?