Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 25, 2016

De week voorbij

Eerst nog even mijn excuses aan al die mensen die mij een felicitatie stuurden voor mijn verjaardag per sms, via Facebook, linkedin, Twitter en via mijn blog. Mijn excuses dus dat ik niet iedereen persoonlijk heb bedankt. Mij ontbrak simpelweg de tijd, zó veel berichten waren het. Dank allemaal!

Als voormalig ZZP'er verbaas ik mij wel eens over onze overheid. Zo was er een hooggeplaatst kabinetslid dat voorstelde om Zelfstandigen Zonder Personeel te verplichten...personeel in dienst te nemen. De 'Verklaring ArbeidsRelatie' (VAR) was een - doorgaans eenmalige - overeenkomst tussen zelfstandige en klant waarbij de ZZP'er aangaf zelf alle verplichte afdrachten voor zijn of haar rekening te nemen. Omdat dat 'ingewikkeld en onhandig' was besloot de overheid de regeling nóg ingewikkelder en onhandiger te maken door die te vervangen door 'modelovereenkomsten'.

Arjen Lubach sprak er duidelijk over:


Maar langzamerhand groeit er hoop in het land:

http://www.nu.nl/zzp/4322609/npo-stuurt-wiebes-brandbrief-modelovereenkomst-zzpers.html?redirect=1

Intussen gaat het goed met Nederland op het gebied van sport:
de Nederlandse honkbalheren versloegen in een zeer spannende wedstrijd rivaal Italië en mochten afgelopen zondag aantreden in de finale van het EK. Die Nederland op een grandioze wijze won!

Op de Paralympische Spelen behaalde Nederland keer op keer een plek op het erepodium. Chapeau!

(Let vooral op die waanzinnige eindsprint van Marlou 'Blade Babe' van Rhijn op de 100 meter)

Maandag mocht ik mijn moeder bijstaan toen haar oude tanden plaats maakten voor een kunstgebit. Daarna zorgde de fysiotherapeut er voor dat ik weer wat minder pijn heb bij het lopen en zo. Wat blijkt? Een beknelde zenuw in mijn onderrug zorgt ervoor dat mijn beenspieren niet de informatie krijgen van mijn hersenen die zij nodig hebben om hun taak te kunnen uitvoeren. Op de weg terug naar huis kwam ik toevallig mijn vriendin tegen!

's Middags verrichtte ik wat administratieve werkzaamheden. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor de Bewonerscommissie en voor een stichting waar ik penningmeester van ben. Ik deed een handwas en streek een stapel strijkgoed weg.

's Avonds was er een informatie avond in mijn vrijmetselaarsloge. Altijd leuk! Even na middernacht kwam ik thuis.

Ik verbaasde mij over het gebrek aan aandacht voor ruim 100.000 recente doden. Maar ja, het was ver weg en de dader was geen moslim maar Moeder Natuur. Dus is het blijkbaar niet erg. Of zo. http://www.nu.nl/buitenland/4323833/ruim-100000-doden-bosbranden-in-indonesie-vorig-jaar.html (Zou de moeder die het verkoolde lijk van haar kind zag heus gedacht hebben: 'Gelukkig, als een moslim hem had vermoord was het pas écht erg geweest!' Ik denk van niet.)

Dinsdag was een enerverende dag op het werk maar de baas leek tevreden, en ik dus ook. Op het einde van de werkdag werd ik opgehaald door een door een televisieproducent betaalde chauffeur zodat ik nog op tijd in de televisiestudio was voor de opnames van een televisieprogramma. Altijd leuk. De catering was ook fijn, trouwens. Evenals het gezelschap. Al met al was ik keurig rond middernacht thuis.

Woensdag begon ik op locatie met mensen het een en ander bij te brengen over het omgaan met Facebook en mensen die denken te weten dat ik alle moslims verdedig daag ik bij deze uit hun bewering met feiten te staven. Anders gezegd: waar en wanneer heb ik ooit beweerd dat alle moslims 'goed' zijn? Dat vind ik net zo min realistisch als de opmerking 'alle moslims zijn slecht'.

Mijn huisarts vertelde mij dat hij graag een echoscopie zou zien van mijn lever en wil dat ik nog wat bloedtesten onderga. Nou, vooruit dan maar.

Een afspraak 's middags ging niet door en het maken van een nieuwe afspraak verliep niet geheel vlekkeloos:

(Even op de plaatjes klikken voor een volledig overzicht:
mijn teksten staan in het wit)

In de debatten naar aanleiding van Prinsjesdag hoorde ik iemand iets roepen over 'buitenlanders die buitenlanders' blijven. Kortweg: mensen met een Nederlands paspoort wordt kwalijk genomen dat hun grootouders in een ander land zijn geboren. De uitspraak werd gedaan door een fractieleider die zelf tweede generatie allochtoon is. Sterker nog: zijn moeder is afkomstig uit het grootste moslimland ter wereld. http://zaplog.nl/zaplog/article/wilders_is_een_indo_en_heeft_een_joodse_grootmoeder http://www.nu.nl/algemeen/2073645/wilders-haar-moet-afkomst-verhullen.html

Een pederast (een pedofiel die een stap verder gaat) zei: 'Ik wist dat seks met kinderen verboden was. Maar zij was al dertien!' 'Terug naar het land van herkomst met deze kerel!' Lastig, want Danny D. is gewoon in Nederland geboren. Net als zijn ouders en grootouders. http://www.nu.nl/binnenland/4324725/danny-d-ging-berekenend-werk-bij-contact-minderjarige-meisjes.html?redirect=1

Een man wordt mogelijk vervolgd. Niet voor zware mishandeling maar voor 'eenvoudige mishandeling' want zijn ex-vriendin bezorgde hij 'alleen maar' een hersenschudding, een gebroken pols en wat kneuzingen.' Goh, wat fijn voor Camiel Eurlings, ex-minister voor het CDA (u weet wel: dat zijn die keurige christenen) die later als EU commissaris mooie deals regelde voor de KLM en - echt stomtoevallig hoor! - een paar jaar later president-directeur werd van de KLM. 'Terug naar het land van herkomst met deze kerel!' Is Limburg dan een land? http://www.nu.nl/binnenland/4325085/om-vervolgt-camiel-eurlings-mishandeling-ex-vriendin.html

Eerst minister en later Eurocommissaris mevrouw Kroes was 'vergeten' dat zij jarenlang vennoot was van een groot bedrijf op de Bahama's. Zij had die bijbaan moeten opgeven om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. Dat is de wet. Maar die geldt dus niet voor (ex-)politici met een slecht geheugen: http://www.nu.nl/politiek/4325441/kroes-onbekend-met-inschrijving-als-bestuurder-tijdens-termijn-eurocommissaris.html

Voor de oplettenden: sinds kort verschijnt er van mijn hand op zaterdag een cursiefje. Dat is Nederlands voor 'column'. Op die van vorige week (http://terrebel.blogspot.nl/2016/09/zaterdags-cursiefje-waarom-heet-een.html) kwam de reactie: 'Met vrouwen aan de macht was er minder oorlog.' Klinkt aardig maar wordt betwijfeld:

http://alettesmeulers.org/index.php/blog/13-blog/93-female-perpetrators

(Zelfs keurige katholieke nonnen zijn al eens veroordeeld wegens (meewerken aan) opzettelijke moordpartijen!)

Voor mij is het duidelijk: een crimineel is een crimineel. Afkomst, huidskleur, geslacht, religie...dat heeft er allemaal niets mee te maken.

Persoonlijk zou ik domheid strafbaar willen stellen. Of nog beter: mensen belonen voor het zich niet-dom gedragen. Zie het voorbeeld van iets verder hier boven betreffende het maken van een simpele afspraak. Maar wat te denken van deze:

'Ik wil hem bellen maar heb z'n nummer niet.' -'Hem je hem wel eens een whatsappje gestuurd?' 'Ja.' -'Dan heb je dus z'n nummer.' 'Huh?'

Of deze:

'Je kunt mij ook een mailtje sturen met je mobiel.'
-'Nee, want daar heb ik geen internet op.'
'Stuur je wel eens een whatsappje?'
-'Ja, voortdurend!'
'Het versturen van Whatsapp berichtjes gaat via internet.'
-'O ja?'

(En nee, het gaat hier niet om een digibete demente bejaarde)

Verder vroeg ik mij af:
Als mensen het zo erg vinden dat vrouwen en meisjes niet mogen doen wat mannen en jongens mogen, waarom protesteert dan werkelijk NIEMAND tegen het feit dat meisjes geen Bar Mitzvah mogen hebben? Discriminatie betekent dat een groep mensen wordt buitengesloten uitsluitend op basis van één kenmerk dat zij wel of niet hebben.

Donderdag schoot ik dit plaatje onderweg naar het werk

en mocht ik weer fijn openstaande posten oplossen. Ik word daar blij van. Misschien moet ik daar eens met een psychiater over praten...;-) De baas en ik hielden elkaar in evenwicht. Letterlijk. Als plagerijtje gaf ik hem een kleine body check. En hield hem vast om te voorkomen dat hij omviel. Vervolgens moest hij voorkomen dat ík omviel. En wij dronken een biertje. Gewoon, omdat het donderdag was.


Omdat ik het niet kan laten schreef ik weer eens wat van mij af. Ook in het Engels. Zie: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/09/most-people-are-good.html en https://www.linkedin.com/pulse/listening-okay-terrence-weijnschenk-entertrainer?published=t

Ook leuk: ik slaagde voor een ADHD-test! Althans, de uitslag was 'Positief'. Ook bij een HIV-test is dat natuurlijk geen goed nieuws. Kan zich moeilijk concentreren. Check. Kan slecht luisteren. Check. Heeft een slecht geheugen. Check. Is snel afgeleid. Check. Kan zich niet bij één onderwerp houden. Check. Is snel geïrriteerd. Check. Kletst teveel. Check. 

Vrijdag maakte de fysiotherapeut weer heel wat los bij mij. Fijn! En geen zorgen: binnenkort zullen mijn weekverslagen minder woorden bevatten omdat ik deels zal overstappen over het schrijven van columns. Bijvoorbeeld over 'golddiggers': 'Zij had gewoon behoefte aan een grootvader figuur.' Deze grap ontstond naar aanleiding van een waar gebeurd verhaal dat een buurvrouw mij vertelde. Een vriendin en een vriend belden beiden met goed nieuws en ik word blij als het mensen waar ik om geef goed gaat. Het gaat dus iets beter met mij. Maar hersteld van mijn burn out ('overspannen' zei men vroeger.) ben ik nog lang niet.

En wéér vertelde iemand mij: 'Joh, waarom wordt jij geen cabaretier?'
Een ander zei: 'Ik wordt vanzelf blij als ik jou zie en ik merk ook dat wanneer jij bij een groepje mensen gaat staan, de energie in die groep verandert in positieve zin.' Kijk, dat zijn complimentjes waar je het mee mag doen! Net als 'Wat!? Heb jij een zoon van 20? Was je dan 17 of zo toen je vader werd?' (Ik was 29 toen mijn zoon werd geboren. Dus.)

Voor de broodnodige rust stond ik hier even stil:


Bij de kapper dronk ik een biertje en liet ik mijn haar knippen. (Tja, als je daar tóch bent...) en 's avonds genoot ik van een heerlijke pizza en het gezelschap van fijne mensen.

Dat in het kader van een minimalistische verjaarsviering.

Zaterdag stond mijn vriendin op de markt in Delft.
Zelf was ik mede-organisator van Burendag in mijn eigen wijk. Dan wordt het op prijs gesteld daar ook zelf bij te zijn. Het werd reuze gezellig en ondanks het gebrek aan financiële middelen merkten wij daar niets van. Het fantastische nazomerweer droeg bij aan een zeer geslaagde dag!
 Er was geen budget (dus deze druiven die zomaar en gratis
groeien in onze gemeenschappelijke tuin waren zeer welkom!)
maar diverse deelnemende buren
namen zelf hapjes mee. Er was zelfs een buurvrouw die
een grote bak nasi op tafel zette en zei: 'zelf ga ik nu naar een verjaardag
maar ik wilde toch wat bijdragen.' Lief, niet?
 Artistieke impressie van Burendag
Een gezellig groepje zittenblijvers.
Vertegenwoordigde nationaliteiten:
Nederlands, Zweeds, Syrisch, Pools,
Marokkaans, Deens, Fries...

Zondag stonden wij op de markt op de boulevard van Scheveningen.

De omzet viel wat tegen maar - uitgezonderd enkele uren met rukwinden en een paar druppeltjes regen op het einde van de dag - het was prachtig weer!

Wij dronken een biertje op de goede afloop bij een strandtent waar sinds kort het bier verkrijgbaar is van het merk waar ik voor werk.
(Verkeerde glas. Ik weet't.)

Alsof dat niet genoeg toeval is, is de betreffende distributeur een goede vriend van de organisator van de betreffende markt. Tevens is die organisator bevriend met de organisator van een festival waar ik wel eens gewerkt heb. Een andere bijzitter bleek in veel zaken met mijn vriendin op één lijn te zitten: beiden zitten in de bamboe artikelen. Zo spraken wij honderduit en genoten van het uitzicht.
(Ziet u dat kleine lichtgevende puntje? Dat is de zon!)

En van het bier. Terwijl ik eerder op de dag een vriend sprak die onder meer beheerder is van de draaimolen in Scheveningen.

En wat doe je wanneer je bevriend bent met de meneer van de draaimolen? Dan draai je een rondje mee! Toch?


Misschien had u het niet verwacht maar het liedje van deze week is De Mallemolen van het Leven van Heddy Lester (Ik mocht een paar jaar geleden met haar broer - de schrijver van dit liedje -  werken!)


Een nieuw liedje (als tegenwicht omdat u nu bovenstaand liedje in het hoofd heeft zitten):
Birdy met The People help The People
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/