Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 19, 2013

Hebben gehandicapten lagere vaste lasten?

Straks naar de laatste netwerkborrel van het soort waar mijn aanstaande vrouw en ik elkaar ruim twee jaar geleden ontmoetten. Het project waar wij beiden aan deelnamen gaat verder in een andere vorm. Ik ben reuze benieuwd! Ik ben ook benieuwd waarom de stortingsmachine bij de bank zo vaak defect is. Vandaag mocht ik wéér met een zak vol muntjes zeulen. Als het apparaat zo vaak stuk is, waar betaal ik dan die 5 euro per storting voor? Ja, zoveel kost het al om je eigen geld zelf op je eigen rekening te storten. Wat mij betreft was het de laatste poging. Voortaan zal ik mijn contante geld alleen nog maar opsparen om later zelf te gebruiken. Bijvoorbeeld bij aankopen op de markt of het contant kopen van een treinkaartje. Of kan dat ook al niet meer zonder registratie?

Vandaag was ik ook voor het laatst naar fysiotherapie en (vooralsnog?) voor het laatst naar kantoor. Nu houd ik meer uren over om eindelijk twee verhalenbundels klaar te zetten voor de drukker en mijn eeuwigdurende roman bij te schaven! Dat valt trouwens best tegen, zo'n roman schrijven. Vooral tijd er voor vrij maken valt mij zwaar.

De dame die mij onlangs bijna aanreed heeft het ook maar zwaar. Niet alleen omdat zij aan de verkeerde kant van de weg zonder verlichting tegen de richting in fietste en daardoor bijna mij raakte maar vooral omdat haar ego in de weg zit van een prettig leven. Uit de ruzie die zij met mij uitlokte bleek dat zij oprecht vindt dat zij zich niet aan regels hoeft te houden wanneer zij haast heeft en dat alle andere verkeersdeelnemers daar maar rekening mee moeten houden. De vriendin met wie zij was keek nog even om voor zij hard doorfietste. Best zielig. Dan heb je al zo'n door en door verkrot ego en dan moet je het ook nog hebben van vrienden die jouw bestaan volledig ontkennen als het een keertje mis gaat.

Met onze economie lijkt het ook flink mis te gaan. Geen wonder want mensen hebben steeds minder geld te spenderen en dus gaan er winkels failliet en uiteindelijk ook fabrikanten. De oplossing van de overheid is om iedereen die nu werkloos is voortaan voor niets te laten werken. Althans, daar lijkt het op met de nieuwe 'Participatiewet'; 'Newspeak' voor 'Afbraak van ons sociale stelsel'. In andere landen en in andere tijden heette het verplicht te werk stellen van mensen 'slavernij' maar daar heeft men andere termen voor bedacht.

Bijvoorbeeld met het opheffen van de sociale werkplaatsen waar mensen met een handicap in hun eigen tempo konden deelnemen aan het arbeidsproces. Zij mogen nu werken bij reguliere bedrijven maar dan in een 'normaal' tempo en tegen een loon dat onder het minimum loon ligt. Want blijkbaar betaalt iemand die maar één arm heeft ook minder huur, eet minder, betaalt minder benzinegeld voor de auto naar het werk en heeft een hele mouw minder aan regenkleding nodig.

Gehandicapten uitbuiten heet tegenwoordig 'mensen met een beperking helpen aan een zinvolle dagbesteding'.

Het pleonasme van de dag is: 'Dronken Engelse hooligan'.