Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 26, 2014

Leugenaars liegen

Vanmorgen had ik een uurtje of twee geen internetverbinding maar toch heb ik mij niet verveeld; er diende een stuk tekst vertaald te worden van het Nederlands naar het Engels, een paar tassen vol oude administratie te worden uitgezocht en een was te worden gedraaid. En natuurlijk heb ik mijn nagels geknipt en mij geschoren, speciaal voor het bezoekje aan mijn jarige schoonvader vanavond.

'Als zelfstandige zonder personeel kun je toch je eigen tijd indelen en werken wanneer je wilt? Dan zul je wel elke dag uitslapen en af en toe bij de telefoon zitten wachten tot iemand belt met een nieuwe opdracht. Lekker hoor, dat wil ik ook wel!' Voor die mensen mijn agenda van morgen:

9.00 Huisarts ivm mogelijk oorontsteking
9.30 Podo posturaal therapeut voor mijn fysieke balans
12.00 Kostuum passen tbv fotoshoot voor een reclamebanner
15:00 Bespreking met producent over nieuw concept voor TV-programma
17:00 Boekpresentatie van een vriend (en babbelen met uitgevers over eigen boeken)
19:30 Literaire avond in café (en zelf boeken meenemen voor de verkoop)

Tussendoor dient ook gegeten te worden en huishoudelijke taken worden verricht. Maar dan heeft u een idee van mijn dag. Normaliter heb ik maar twee of drie afspraken op een dag, hoor. Een dag als morgen is voor mij echter geen uitzondering.

Over een nieuw afslankmiddel:
'Nu verkrijgbaar als crème of als capsules.'
Ja, wat is het nou: crème of capsules? Of weet de fabrikant het zelf nog niet?

'Ga naar onze website en win een kaartje'
Welnu, ik ging naar de betreffende website en won geen kaartje.
De aankondiging is dus gewoon gelogen!

Volgens de leider (en enig lid) van de (democratische! Huh?) PVV is alles wat mis is in dit land de schuld van buitenlanders en dan met name van moslims (Hoezo: schrijven die dan ook de teksten van die vreselijk slechte reclames?). Hij wil dan ook een migratiestop uit moslimlanden. Het liefst met terugwerkende kracht. En dat is vreemd te noemen want als zijn moeder niet uit Indonesië naar Nederland had mogen komen, was Geert Wilders nooit hier geboren! Eén van zijn speerpunten is dat mensen die niet binnen een jaar fatsoenlijk Nederlands spreken het land moeten verlaten. Buiten het feit dat ik 'Hollanders' niet zo snel mijn straat zal zien vegen ga ik ze nog missen, mijn vrienden uit Zeeland, Limburg en Friesland...Maar ja: volgens een zekere geblondeerde politicus is iedereen die niet ABN spreekt een aso die zich niet eens aan 'onze' verkeersregels houdt.

Waarom steken voetgangers een druk kruispunt over terwijl zij daarbij een rood verkeerslicht negeren? Als hun plannetje goed afloopt 'winnen' zij ongeveer twintig seconden aan tijd maar gaat het mis dan mogen zij een tijdje genieten van ziekenhuisvoedsel. Wie een beetje zelfstandig kan nadenken komt eenvoudig tot de slotsom dat het risico de mogelijke winst niet waard is. Toch denken een heleboel mensen van wel. De vraag is nu: zijn mensen nu echt zo ontzettend dom of houden zij gewoon enorm veel van ziekenhuiseten? Anderzijds: laat hen maar lekker dom doen want het gaat vaak mis en als die mensen zichzelf om zeep helpen is dat beter voor de algemene genenpoel.
Eigenlijk is het nogal beledigend naar mensen toe die écht zwaar gehandicapt zijn: mensen die 'geen tijd' hebben om een deur achter zich dicht te trekken. Dat kost namelijk nagenoeg geen tijd. Behalve dan wanneer je bijzonder zwaar fysiek gehandicapt bent. Mensen die zeggen 'geen tijd' te hebben om een deur achter zich dicht te trekken zijn dus eigenlijk gewoon keiharde leugenaars. Bijna jammer dat het niet politiek correct is om leugenaars van liegen te betichten.
Het is tegenwoordig politiek correct om Vladimir Poetin af te vallen vanwege het anti-homobeleid in Rusland. Maar het staat wel een beetje gek om luid te roepen dat mensen die homo's niet dezelfde rechten gunnen als hetero's wanneer je in eigen land de boel niet op orde hebt wat betreft diezelfde homorechten. Dat probleem had men ook in Schotland. Maar gelukkig: op 4 februari jongstleden (drie dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Maar dat is vast toeval.) keurde het Schots parlement een wet goed die homoseksuelen toestaat te trouwen. Mooi, niet? Ik vind het mooi dat internationale druk op een land er voor kan zorgen dat andere landen gaan nadenken over hoe het in hun eigen land eigenlijk geregeld is.
In de serie 'Onbekende Helden' vandaag John Nash; een briljant wiskundige die op pure wilskracht (en wellicht ook dankzij de onvoorwaardelijke liefde van zijn echtgenote) leerde leven met de ziekte schizofrenie en zelfs de Nobelprijs voor de Economie kreeg voor zijn werk aangaande speltheorie. Tevens bedenker van het wiskundige spelletje HEX.

Speciaal voor de heer Wilders en zijn slinkende aanhang (bij de herdenking van de moord op Pim Fortuyn waren een jaar na dato precies twaalf van zijn 'trouwe aanhang' aanwezig. Tot zover hoe trouw mensen zijn aan racistische leiders) bij deze een filmpje over racisme: