Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 27, 2019

De week voorbij

Het hele Brexit-gebeuren doet mij denken aan een kind van zestien dat niet meer wil luisteren naar de ouders en daarom wegloopt van huis. Om pas een paar dagen later te beseffen dat het weliswaar niet wil leven onder ouders die zeggen wat je moet doen maar geen idee heeft hoe het dan wél wil leven. Het kind heeft er namelijk nog geen seconde goed over nagedacht. Inmiddels kan het kind niet terug naar de ouders zonder gezichtsverlies te lijden.

Vrij normaal gedrag voor tieners (pas rond je 24ste zijn de hersenen volgroeid. Tot die tijd is het behelpen.) maar volwassenen zouden beter moeten weten. Hoe dan ook: een uittreden van Groot-Britannië uit de Europese Unie zal niet makkelijk gaan en een hoop hoofdbrekens (en geld (klik)!) gaan kosten.

Maandag hartverscheurend (viel wel mee hoor, ik overdrijf een beetje) via de chat afscheid genomen van een vriendin die op vakantie ging en daarna lekker hard gewerkt op kantoor, vooralsnog in het 'oude' boekhoudsysteem.

Vriesweer kan mooie beelden opleveren:
 Bij de winterse ochtendzon ziet zo de ingang
van de brouwerij er uit:
Op tijd naar huis en thuis gewacht op de komst van mijn lieve tante uit Den Haag. Zij was keurig op tijd en samen maakten wij onze opwachting bij de jaarlijkse 'Avond met de Partners' van mijn vrijmetselaarsloge. Het werd een heuglijke avond en bovendien was er lekker eten!


Als kers op de taart bleef tante logeren.

Dinsdag een beetje uitgeslapen, voor zover dat lukte met bouwvakkers die vroeg in de morgen kwamen breken en slopen in de woning die leegstaat sinds het overlijden van een buurman. De tuin had zich in een winters kleedje gehuld:

Samen met tante een hapje gegeten en vervolgens een bezoek gebracht aan de bank en aan de supermarkt. Een uurtje gewerkt als Secretaris en diverse mensen per e-mail van repliek gediend. Vervolgens was de tijd weer daar om pizza te bakken voor een buurvrouw en mijzelf.

O, en deze dag was het precies tien jaar geleden dat ik voor het eerst een berichtje plaatste op Twitter (klik). O, en deze dag publiceerde ik weblogstukje nummer 4444. Geinig, niet?

Een vriend die die avond kwam was blij dat er nog een stuk pizza over was. Had deze avond natuurlijk gekke dingen kunnen doen als televisie kijken of zo maar met een vriend kletsen en koffie drinken vind ik gewoon leuker.

Woensdag deelde ik de bus naar het werk met twee collega's. Even later bleek dat het op kantoor niet heel erg warm was: het verwarmingssysteem (iets met gekookt water dat als onderdeel van het bierbrouwproces door buizen in het pand wordt gepompt, geregeld door een sensor die in de gaten houdt wat de buitentemperatuur is.) werkte niet naar behoren.

Dan is het hebben van een zittend beroep geen voordeel. Bij een vriend die avond kon ik even warm worden en zuurkool met rookworst eten. Mjammie!

Donderdag deelde ik de bus met een buurman en was het de tweede lesdag in omgaan met het nieuwe boekhoudsysteem. Het heeft nog wat voeten in de aarde maar ziet er veelbelovend uit! De dame die instructie kwam geven hield haar jas maar aan want het was nog steeds behoorlijk koud op kantoor.

's Avonds thuis wat kleine huishoudklusjes opgeknapt en vroeg naar bed.

Vrijdagmorgen wachtte ik op een paar heren die mij de moderne tijd in zouden komen loodsen door mijn woning te voorzien van centrale verwarming. Wat er vervolgens precies gebeurde kunt u hier (klik) lezen. Samenvatting: de radiatoren hangen aan de muur maar zijn nog niet aangesloten. Dat gebeurt 'hopelijk over een paar weken.'


Iets na twaalf uur was ik toch maar op het werk maar daar was het nog steeds niet warm. Nadat een monteur was geweest werd het iets warmer. Dat vierden wij tijdens de vrijdagmiddagborrel. Terwijl ik aan het bier zat kregen wij visite van de DJ die die avond een optreden had bij de buren. Ik herkende hem direct: wij zaten in dezelfde schoolklas. 40 Jaar geleden. Leuk, niet?
De brouwzaal wordt voortdurend netjes schoongehouden:

Daarna was ik net op tijd om het begin van een bijzondere avond mee te maken: er werden gedichten voorgedragen, liedjes gezongen en gitaar gespeeld.

Zonder duidelijke scheidingslijn tussen artiesten en publiek.

Zaterdag was in het nieuws dat het 2-jarige Spaanse jongetje Julen was gevonden. Helaas overleden nadat hij twee weken geleden in een ruim 70 meter diepe put viel. Duizenden mensen rouwen en leven mee met de ouders. Want dit verhaal spreekt mensen aan. Een paar honderd doden bij een dambreuk in Brazilië wekt minder sympathie. Dat er ook deze dag ruim 30.000 mensen zijn gestorven door voedseltekort is helaas 'normaal' geworden, wordt niet meer gemeld in nieuwsberichten want is geen nieuws meer.

Wel nieuws is dat in Venezuela een oppositieleider zichzelf zonder verkiezingen unaniem heeft uitgeroepen tot nieuwe president. 'Weg met de dictator en leve de democratie, ik roep mijzelf unaniem uit tot ongekozen president!' Ik vind daar wat van.

Overig opvallend nieuws is de beëindiging van de 'shutdown' van het Amerikaanse overheidsapparaat. Het is president Trump niet gelukt om het Amerikaanse volk (in de 'persoon' van het Huis van Afgevaardigden) in gijzeling te nemen met een poging tot chantage: 'Als jullie mij niet miljarden geven voor de bouw van een muur aan de Mexicaanse grens zal ik een miljoen ambtenaren laten omkomen van de honger.' Zelfs een flink deel van zijn grootste 'MAGA' fans vonden dat Trump hiermee te ver ging.

O ja, ik ging naar de kapper.

Voor de avond stond er een paar uurtjes genieten in een theaterzaal gepland maar ik voelde mij zo moe en zwak dat ik besloot thuis te blijven. Met strijkgoed en een BTW-aangifte te verwerken. Dat dan weer wel.

Zondag nam ik tijd voor een paar huishoudelijke klusjes en had ik een vriend op visite. Gezellig! Bij de supermarkt sprak ik even met een buurman en onderweg naar huis sprak ik een buurvrouw. Leuk buurtje, waar ik woon.

's Avonds even gewerkt voor de maandagavondclub en het een en ander aan mijn persoonlijke administratie gedaan. Daarnaast kwam de uitslag van mijn DNA-test binnen. Dat ik Indonesisch bloed had wist ik al omdat mijn moeder er vandaan komt. Over mijn biologische vader was wat onduidelijkheid maar waarschijnlijk was hij een Duitser uit Hamburg en - gezien zijn achternaam - vermoedelijk van Poolse komaf. De test kostte mij een paar tientjes die ik graag neertelde om wat duidelijkheid te krijgen. In plaats daarvan kwamen er een paar vragen naar boven. Hoe kom ik bijvoorbeeld aan Iers bloed?
Het Engelstalig stuk van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2019/01/a-positive-world-brexit-and-helping.html

'Beautiful Tango' van Hindi Zahra is de muziek van deze week:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Koos Andriessen, Eli Asser en Michel Legrand

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/