Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 15, 2014

Geduld

Was u ook zo geschokt toen u hoorde dat Dick Cheney als 'waar Amerikaans patriot' het goedpraatte dat de CIA mensen martelde om aan te tonen dat het martelen van mensen verkeerd is? Ik kan er van alles over zeggen maar mijn gedachten zijn uitstekend verwoord door een collega weblogger: http://wltrrr.wordpress.com/2014/12/12/het-recht-op-onrecht/

Donderdag was ik mede-presentator van een thema-avond. Thema: 'Waar sta jij voor op 's ochtends?' Vrijdag had ik eindelijk een beetje tijd om foto's te sorteren en werd ik gebeld door twee mensen die mij belden omdat zij zich verveelden. 's Avonds deed ik een hapje met een jeugdvriend. Zaterdag was ik vrijwilliger bij de kerstmarkt

in de buurt en zondag hielp ik mijn vriendin op de markt.

Vandaag lunchte ik met een vriendin, had ik oudergesprekken met docenten van mijn zoon en vanavond vieren wij de Winter Zonnewende.

En tussendoor doe en deed ik andere leuke dingen. En ja, naast dingen doen die 'moeten' is er altijd wel wat tijd over voor dingen die mogen. Als je maar prioriteiten weet te stellen en als je maar een beetje kunt rekenen.

Dat men bij de overheid niet kan rekenen wisten wij natuurlijk al langer. Natuurlijk worden er miljarden euro's verspild door verkeerde
aanbestedingen in de ICT (Zo schafte de gemeente Amsterdam in de jaren'80 tientallen Apple computers aan voor het digitaliseren van de Sociale Dienst maar kocht het tientallen licenties voor Windows software 'want dat was lekker goedkoop' zonder te beseffen dat Macs en Windows niet compatibel zijn. Weggegooid geld dus).

Maar wist u dat er ook miljarden worden verspild aan het uitkeren van zorgtoeslag? De overheid geeft de meeste burgers een toelage omdat veel burgers de ziektekosten premie niet (meer) kunnen betalen (15% kent een betaalachterstand). Honderden extra ambtenaren zijn nodig  om ervoor te zorgen dat al die burgers de toeslag ontvangen. En ja, ook zij met een meer dan gemiddeld inkomen ontvangen de 7 tientjes maandelijks. Terwijl zij het juist zouden kunnen missen.

Maar goed. Is het niet - en iedereen die op de kleuterschool heeft leren tellen kan dat zelf nagaan - veel handiger wanneer de overheid dat geld rechtstreeks aan de ziektekostenverzekeraars overmaakt zodat die de premies kunnen verlagen? Al die extra ambtenaren raken dus overbodig en dat scheelt klauwen met geld. Ja maar dan raken zij werkloos! Dat is natuurlijk een drogreden want als het echt te doen was om werkgelegenheid dan zou criminaliteit moeten worden gestimuleerd. Als er één bedrijfstak goed is voor de economie is het wel criminaliteit. En over crimineel gesproken: de ziektekostenverzekeraars hebben een oplossing bedacht voor de gemiste inkomsten omdat zo veel mensen de premies niet meer kunnen betalen: zij zijn van zins om ter compensatie de premies te verhogen. Wat vindt u van dat idee? Bent u het er mee eens dat wanneer mensen €140 niet kunnen betalen zij dan maar voortaan €160 moeten betalen?

Omdat u zoveel geduld met mij heeft bij deze een favoriet liedje van een favoriete band. Hier is Uriah Heep met Love in Silence: