Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, november 22, 2013

Broccoli-sap (Een verhaaltje)

Wat niemand voor mogelijk had gehouden was nu dan toch gebeurd: een dictatoriale partij had Nederland overgenomen en vanuit het Torentje in Den Haag werd bepaald dat vrouwen geen kiesrecht meer hadden, meisjes geen broeken meer mochten dragen en geen enkele vorm van cultuur - behalve voetbal - nog subsidie kreeg. Het onderwijs en de media waren voortaan in handen van het Ministerie van Educatie en kritische denkers als dichters, wetenschappers en journalisten begonnen te verdwijnen. Al dan niet vrijwillig.

Voor buitenlanders veranderde er niets. Net als in de eeuwen ervoor werden zij vooral gezien als goedkope arbeidskrachten en als schuldigen aan alles wat mis was aan het land.

Gelukkig was Nederland de grootste exporteur van Broccoli-sap ter wereld dus stond binnen de kortste keren een land waarvan de economie draaide op de veelgevraagde 'groene energie' aan de grenzen om de bevolking van Nederland te steunen. Natuurlijk had men zes goed getrainde mensen kunnen sturen om de leider van de Staats Populi Geweldige Volk Vertegenwoordigings Partij (de SPGVVP) uit te schakelen. Maar dat zou zonde zijn van al die mooie bommen die anders maar in enorme opslagplaatsen stof lagen te vangen.

Een paar daarvan werden uiteraard op de militaire vliegbasis Volkel geworpen. Althans, dat was de bedoeling. Maar de piloten in kwestie raakten - ondanks hun dure training en nog duurdere apparatuur alleen maar een paar dorpen in de omgeving. En Eindhoven.

Overlevenden werden kwaad op de vliegeniers en haalden een helikopter neer met een luchtdrukpistool en een paar stenen. Waarom schreven ze niet gewoon een boze brief naar de VN? Dan had uiteindelijk vast wel de een of andere minister sorry gezegd. Dat waren dus terroristen want alleen terroristen bestrijden degenen die niets anders willen doen dan hen bevrijden. In overleg met de nieuw gevormde regering (voor 90% bestaande uit leden van de voormalige SPGVVP) werden heropvoedingskampen gebouwd.

De nieuw opgelegde wetten over vrouwenkiesrecht en dergelijke bleven natuurlijk van kracht want de wet is de wet en je mag je als vreemde mogendheid natuurlijk niet bemoeien met de interne cultuur van een land. Dat zou wat zijn, zeg!

De opbrengst van de verkoop van Broccoli-sap ging voortaan naar de broer en enkele vrienden van de voormalige leider (die nu comfortabel leefde op het grondgebied van de bevrijder terwijl één van zijn dubbelgangers aan het volk was getoond. In delen.) terwijl het sap zelf tegen een gereduceerde prijs en als beloning werd verkocht aan de leiding van het land dat op zo'n glorieuze wijze Nederland had bevrijd.

============
Meer lezen? http://www.lulu.com/spotlight/Terrebel