Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 02, 2016

De week voorbij

Maandag veel gelachen op het werk. Hard gewerkt ook. En mij veel geërgerd. Ik erger mij veel en vaak, de laatste tijd. Schijnt 'normaal' te zijn bij een burn out. Maar ik ben er niet blij mee. Een dochter van de baas reed mij richting bewoonde wereld en op de rand daarvan maakte ik deze (nabewerkte) foto:














Kwam uitgeput thuis dus mijn maandagavond clubje maar afgezegd en vroeg naar bed gegaan.

Dinsdag begon met een flinke huilbui. Dat luchtte zó op dat ik spontaan ben gaan stofzuigen. Na het knippen van mijn nagels. Ik hoefde niet te werken die ochtend dus kon wat werk verrichten voor de Bewonerscommissie en zo. Bovendien verrichtte ik een heerlijk meditatief klusje: het schoonmaken van het aquarium van Caesar Alexander Draconius III en Quick en Flupke.
(Quick is die vage, 'Drakie' zwemt op de voorgrond)

's Middags liet ik mij lek prikken op de huisartsenpost voor verder bloedonderzoek en bij de huisarts liet ik een echoscopie maken van mijn lever. Daarna werd ik een half uurtje onder handen genomen door de fysiotherapeut en daarna haalde ik een vriend af van het station om samen met hem en mijn vriendin een hapje te gaan eten in mijn favoriete pizzeria. U mag raden wat wij aten.



Woensdag was een heftige dag voor mij: urenlang worden doorgezaagd door een team psychiaters brengt heel wat omhoog aan emoties. Het was erg zwaar. Vooral psychisch, mentaal en geestelijk. Gelukkig werd ik bijgestaan door mijn vriendin en mijn beste vriend. Ik trakteerde hen op een lunch,


strikte het eetcafé in kwestie als mogelijke klant voor de brouwerij waar ik werk, genoot van de prachtige nazomer, dronk een biertje

en deed een dutje. Twee afspraken liet ik voor wat ze waren want ik was helemaal op. De huisarts belde met goed nieuws: ik heb blijkbaar Pfeiffer gehad maar nu niet meer en mijn verdere waardes zijn prima in orde. De verhoogde leverwaardes zijn zeer waarschijnlijk te relateren aan licht overgewicht. Daar is makkelijk iets aan te doen. Met mijn fysiotherapeut maak ik een plan van aanpak.


Met mijn moeder had ik een goed gesprek aan de telefoon en via mijn vriendin kreeg ik goed nieuws dat ik lekker niet met mijn lezers deel. Lekker puh! ;-)


's Avonds schreef ik een stukje en ontdekte iets opvallends in de statistieken van dit weblog:

(Klikken=vergroten)

Donderdag ging ik niet naar mijn werk, uitgeput als ik was, maar las ik dat een akkefietje van jaren geleden zeer waarschijnlijk zal voorkomen dat Donald Trump president wordt: hij schond het handelsembargo met Cuba. Veel Amerikanen van Cubaanse komaf stemmen Republikeins en hun steun kan Trump nu wel vergeten. Steeds duidelijker wordt het dat Trump - als persoonlijke vriend van Bill en Hillary Clinton opzettelijk de weg vrijmaakt voor laatstgenoemde. Als je mensen de keus geeft tussen een tiran en een dictator...

Verderop in de wereld heeft ene Erdogan als voorzitter van de Veiligheidsraad besloten dat het voor president Erdogan een goed idee zou zijn om de noodtoestand in Turkije te verlengen. 'Wij van WC-Eend' dus.

Ik sliep veel, verwisselde de vuilniszak, luisterde muziek en schreef.

's Avonds was ik bij mijn vriendin en hadden wij een leuke avond met een vriend.

Vrijdag sliep ik uit tot maar liefst negen uur, belde, sms'te en mailde vijf verschillende vrouwen en nam met mijn 'mentor' mijn naderende mini-conference (zeg maar 'korte theatershow') door. Nog best hard werken, hoor. Goede grappen maken is echt niet zo gemakkelijk.
Omdat het vrijdag was publiceerde ik een verhaaltje: http://terrebel.blogspot.nl/2016/09/bereiken-een-verhaaltje.html en een dag eerder een stukje op Linkedin: https://www.linkedin.com/pulse/tip-clean-up-your-do-list-terrence-weijnschenk-entertrainer?trk=mp-author-card én op mijn Engelstalige blog: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/09/omar-mateen-and-anders-breivik.html

's Avonds vertrok ik met mijn vriendin naar Nijmegen om de nacht in een hotel door te brengen.
 De Waal
Een biertje op een terrasje,
genietend van prachtig nazomerweer

Het weekend stonden wij met http://www.rataplandesign.com op de Tomofair, een beurs voor liefhebbers van Azië en dan met name Japan, in Nijmegen. Erg leuk! Hier een kleine foto-impressie. Een filmimpressie volgt.
 Een selfie van mijzelf
als 'steampunk' pinguïn
 Een aantal producten van http://www.rataplandesign.com
 's Avonds meteen in gebruik genomen:
'Star Wars lichtzwaard eetstokjes',
gekocht bij de kraam van http://www.roppongi.nl/nl/
 De conventievloer
 Met diverse 'cosplayers' op de foto
('Wat doet een steampunk pinguïn eigenlijk?', vroeg ik.
-'Badass zijn!', was haar antwoord.)



Eén van de muziekjes waarmee ik de week doorkwam:

Robert Miles met Children (The Dream Version):



Deze week staan wij stil bij het overlijden van Arnold Palmer, Shimon Peres en Jeroen Oerlemans

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/