Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 24, 2011

Breivik

'The holy Thief' van William Ryan is boek nummer acht van dit jaar en en is een detective-verhaal in de setting van het Moskou onder Stalin. Intrigerend én je leert iets over het leven in het Rusland van de jaren '30.

Bijvoorbeeld dat er daar en toen ook al berekenende gekken rondliepen die vonden dat zij de wet mogen overtreden op basis van hun levensovertuiging.

En wát Wilders en zijn vriendjes ons ook proberen wijs te maken, extremisme is níet voorbehouden aan moslims. Nee, zelfs mensen die Wilders een held vinden, zoals de Noor Breivik, blijken in staat om hun zielige gedachtenspinsels om te zetten in onvoorstelbare daden. Daar helpt geen beveiliging tegen.

Ook kun je mensen niet verbieden er extreme ideeën op na te houden. Dan ben je het snelst klaar met het oppakken van iedereen die nog nooit een gewelddadige gedachte heeft gehad.

Moeten we nu bang zijn voor Noren? Moeten we nu bang zijn voor blonde mannen met blauwe ogen? Moeten we nu bang zijn voor iedereen die, net als Breivik, vindt dat Geert Wilders groot gelijk heeft door de Islam de schuld te geven van alles? Moeten we nu bang zijn voor vrijmetselaars, waar Breivik er toevallig ook eentje van was?

Nee. Wij kunnen onszelf beschermen door onze kinderen en anderen in onze omgeving te laten weten dat ieders mening respect verdient en geweld nooit een oplossing kan of mag zijn.

Ik ga zo in mijn dromen verder zoeken naar een middel tegen extremisme. Ben namelijk nogal moe van het werken op 'A Day in the Park' in Amstelveen, gisteren. Een paar foto's van ons optreden en zelfs een kort filmpje zijn al te zien op Facebook.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van
Ina van Faassen, Johnny Hoes, Amy Winehouse en de slachtoffers van Anders Behring Breivik