Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 26, 2012

Geniabel

Even terugkomend op het stukje van gisteren, naar aanleiding van een daaronder geplaatste reaktie: wanneer wij pedoseksuelen de cel of het hiernamaals in wensen vanwege hun gevoelens, in hoeverre verschillen wij dan van die 'barbaarse' landen waar datzelfde sentiment heerst over homoseksuelen? Zoals het nog niet zo lang geleden ook was in Nederland  en België...:-(

Met andere woorden: is het niet gewoon ontzettend verkeerd om mensen te beoordelen op hun gevoelens in plaats van op hun daden? Stelt u zich eens voor dat u de cel in gesmeten wordt, louter en alleen omdat u bepaalde gevoelens heeft...Ook al zijn die gevoelens in de ogen van anderen (en misschien ook wel van u zelf!) 'verkeerd'. En dan nu naar vandaag...

De hele bedoeling van 'Eén Europa' was toch dat in alle Europese landen regels, wetten en prijzen gelijkgetrokken zouden worden? Of heb ik iets gemist? Het lijkt er namelijk eerder op dat burgers van de verschillende landen verder van elkaar verwijderd worden. Zo mag het ene land meer vis vangen dan het andere, is in het ene land benzine goedkoper dan in het andere of tabak juist duurder, etcetera. Om voor mij onverklaarbare redenen betaalt men in België minder ziekenfondspremie terwijl daar de wachtlijsten korter zijn dan in Nederland. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een aantal ziekenfondsen heeft besloten alleen nog maar een deel van de tandartskosten te vergoeden. Een restant moet door de verzekerde worden opgehoest. Tandartsen sturen dus voortaan twee rekeningen: eentje naar het ziekenfonds voor het maximum vergoedde bedrag voor behandeling en eentje naar de cliënt voor het restbedrag. Lekker gemakkelijk, goedkoop en efficiënt. NOT.

Een paar verzekeringsbedrijven zijn inmiddels tot inkeer gekomen en ontdekten dat het meer geld kost om bij een particulier 7 euro te innen via de betreffende tandarts dan om die 7 euro gewoon te vergoeden. En terecht natuurlijk want per 1 januari is de burger weer een hogere premie gaan betalen terwijl er steeds minder wordt vergoed. Al met al moet ik nu zelf de tandarts bellen om te zeggen dat zij het restbedrag alsnog moeten verhalen op mijn verzekering en niet op mij zelf.

Dan denk ik: als ik zoveel zelf moet betalen en dan vervolgens zelf alles moet regelen wat betreft de administratie en de incasso, wat doet zo'n verzekeringsmaatschappij dan eigenlijk nog in ruil voor die 125 euro die ik maandelijks op hun rekening bijschrijf?

Voornoemde besparingsmaatregel kost tijd, moeite en geld voor verzekeraar, tandarts èn verzekerde. Tot zover een briljant plan dat zeker niet geniabel (geniaal en sympathiek, ofwel aimabel) is.

Over ziektekosten gesproken: vandaag was ik in het ziekenhuis waar mijn vriendin lag voor een ingreep die gelukkig zo 'klein' was dat zij straks weer naar huis mag. Daar maakte ik deze foto die mij deed denken aan een sympathieke Belgische collega-weblogger...