Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 19, 2011

Afgeschaft

Ik had het er al eens eerder over dat mensen roeptoeteren dat cultuur maar moet worden afgeschaft omdat dat zoveel geld kost. Maar als je hen vraag of dat dan ook voor bijvoorbeeld Koninginnedag, carnaval en voetbal geldt dan schrikken ze:"Ja maar dat is onderdeel van de Nederlandse cultuur en moet behouden blijven!" Eén of ander kunstproject dat 2 miljoen kost moet maar worden afgeblazen en het Koningshuis kost maar liefst 100 miljoen per jaar! Oei, dat is bijna 10 procent van wat voetbal ons kost!

Er zijn mensen die vinden dat wij Griekenland maar niet meer moeten steunen "omdat dat zoveel geld kost". Alsof je je puber het huis uitstuurt omdat die voor de zoveelste keer moest nablijven op school. Natuurlijk doe je dat niet: je houdt van ál je kinderen en altijd, zelfs als ze een keertje de fout in gaan. Maar toegegeven: ook bij je kinderen kan er op gegeven moment een grens worden bereikt.

Nu kan Wilders wel lekker populistisch gaan doen en roepen dat we alle buitenlandse hulp moeten afschaffen (behalve die aan Israël want dat is geen buitenland. Of zo.) "omdat dat geld kost" maar waarom dan niet het volgende:

"Belasting betalen kost de belastingbetaler miljarden per jaar; afschaffen dus!" Heerlijk simpel eigenlijk, die PVV-logica...;-)

Je kunt niet zomaar dingen afschaffen omdat je het persoonlijk toevallig niet leuk of interessant vindt. We leven nu eenmaal in een samenleving, met de nadruk op "samen". Anders zou het wel "ik-wil-het-liefst-met-een-klein-groepje-chagrijnen-op-een-eiland-gaan-zitten mokken"-leving heten. Eigenlijk best zielig voor al die PVV-fans dat hun Grote Leider dat weigert in te zien.

De PVV wil ook radicaal af van allerlei feestjes en afscheidsrecepties voor politici. Behalve natuurlijk wanneer zo'n feestje van tienduizenden euro's aan gemeenschapsgeld wordt gegeven voor het afscheid van PVV-gedeputeerden: daar mogen de burgers best voor opdraaien. Dat is namelijk voor het goede doel. Echt waar. Vraag maar aan de PVV-Limburg.

Binnen de PVV zijn er vrij veel mensen die als "extreem-rechts" betiteld kunnen worden. Gelukkig voor Geert Wilders (die in Duitse kranten "PVV-Führer" wordt genoemd. Gewoon omdat "Führer" Duits is voor "Leider" of "Bestuurder". De aanklacht van een PVV-aanhanger tegen een Duitse krant omdat zijn held met Hitler zou worden vergeleken zal dus vermoedelijk niet gegrond worden verklaard) zijn er ook rijke Joodse rechts-extremisten die de PVV graag financieel ondersteunen bij het zaaien van haat en tweedracht.

Waaat!? Zijn er Joodse rechts-extremisten dan? Jazeker. En rechts-extremisten vind je ook onder Christenen, atheïsten, Moslims en zelfs onze zonaanbidders!

Het is nooit een godsdienst op zich geweest die zorgde voor ellende en narigheid. Zoals altijd waren het leiders en andere machthebbers die misbruik maakten (en maken) van gelovigen. Dat kunnen mensen zijn die in God of Allah geloven maar ook mensen die geloven in de heilzame werking van kapitalisme, communisme of in een heilstaat zoals bijvoorbeeld de Nederlandse PVV en het Belgische Vlaams Blok voor ogen hebben.

Godsdienst heeft juist velen altijd een houvast geboden, zeker in barre tijden. Het zijn de corrupte en anderszins door-en-door slechte "kerk"leiders (Ook "De Wetenschap" kun je een kerk noemen) die moeten worden afgeschaft.