Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 11, 2010

U toch ook?

Vanmorgen bleek mijn e-mail account gehackt te zijn. Namens mij kreeg iedereen in mijn adresboek het advies om iets te gaan kopen bij een Chinese online elektronica-winkel. Zou het gaan om een doelbewuste poging van de Chinese overheid om Westerse kapitalisten over te halen voortaan uitsluitend communistische goederen te kopen? Hoe het ook zij: uiteraard heb ik onmiddellijk mijn wachtwoord veranderd, de politie ingelicht en de mensen achter http://www.zol-ashop.com/ laten weten dat het illegaal is om e-mail accounts te hacken en te misbruiken. Zelfs in China.

In China hebben de burgers écht reden tot klagen. Zo ga je bijvoorbeeld de bak in als je een mening verkondigt die afwijkt van de partij-ideologie. Voor Zijne Geblondeerde Dictatorheid is dat natuurlijk een natte droom: Mensen opsluiten die vinden dat moslims "ook maar gewoon mensen" zijn...Het Nederlandse volk heeft eigenlijk (nog...) geen serieuze zaken om zich zorgen over te maken en dus verzint men maar wat om over te klagen. Daar zijn Nederlanders erg goed in.

Zo heeft men het verwijt bedacht dat Minister-President Rutte te weinig vrouwen heeft aangesteld als minister of staats-secretaris. Natuurlijk dient dit Grote Onrecht (let op de hoofdletters) stante pede te worden rechtgetrokken! Bovendien zijn de meeste gekozen bewindslieden boven de 1.70m. Wat natuurlijk pure discriminatie is van mensen van ónder die maat. Alsof iemand van 1.63m niet zou kunnen helpen het land te besturen! En nu we het daar toch over hebben: Waarom zitten er eigenlijk geen negers in de beoogde minister-raad? Laat Amnesty hier maar geen weet van krijgen!

En laat ook de Nationale Gehandicaptenraad maar niet weten dat er helegaar geen rolstoelers op het bordes bij de Koningin komen te staan zitten. Onzin natuurlijk. Een minister moet gekozen worden op kunde en kennis en niet op uiterlijkheden als geslacht, postuur of aantal ledematen.

Een groep ministers hoeft helemaal niet een dwarsdoorsnede te vormen van de bevolking. Als men dan écht consequent is zou men ook een werkloze moeten aanstellen als minister of staats-secretaris. Immers, werklozen vormen een niet onbelangrijk deel van de bevolking. Dan zit je natuurlijk wel met het dillema dat zodra je een werkloze een baan geeft hij of zij geen werkloze meer is...

Grappig ook dat de werkloosheidscijfers voortdurend worden bijgesteld. Overheden kunnen zo eenvoudig de cijfers aanpassen aan de gewenste situatie. Wil je op papier minder werklozen? Dan tel je de werklozen van boven de 57 (en dus "onbemiddelbaar") niet meer mee. Wil je meer werklozen (omdat je dan wellicht in aanmerking komt voor meer "herintegratie-subside" vanuit "Brussel") dan tel je eventjes de WAO-ers mee die 90 procent zijn afgekeurd. Die kunnen immers nog voor 10 procent meedoen op de arbeidsmarkt?

De échte werkloosheidscijfers zullen wij -eenvoudige burgers- nooit te weten komen.

Helaas ken ik de juiste cijfers niet maar ik vraag mij wel eens af: Wat zou ik doen als ik kon kiezen tussen 500 euro per maand krijgen voor het bestrijden van drugshandel, met als bonus een gratis kans op een acute loodvergiftiging, en aan de andere kant 5000 euro per maand krijgen voor het in stand houden van drugshandel?

Ik stel mij zo voor dat dat ongeveer de situatie moet zijn voor een politie-agent in Puerto Rico. Uiteraard zou ik mij aan mijn principes houden en genoegen nemen met mijn eenvoudige salarisje en het risico van voortijdig sterven. U toch ook?

Deel dit stukje